Temizlik seferberliği İzmir’in her köşesine yayılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz” sloganıyla başlattığı çevre farkındalığı etkinliği Menemen'in Ulukent bölgesinde yapıldı. Yüzün üzerinde personel temizlik yaptı, bölgedeki çimler biçildi, ağaçlar budandı ve molozlar kaldırıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentteki çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak için “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz” sloganıyla başlattığı temizlik seferberliği ilçelerde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri son olarak yüzün üzerinde personelle Menemen’in Ulukent bölgesinde sahaya indi. 30 Ağustos, 29 Ekim, 9 Eylül ve İstiklal mahallelerinde yürütülen temizlik çalışması kapsamında çöpler toplandı, çimler biçildi, ağaçlar budanarak molozlar kaldırıldı. Menemen’deki temizlik çalışması 7 ayrı ekip ve 20 temizlik aracı ile yürütüldü.

“Adım adım tertemiz İzmir"
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Kemal Kılıç temiz kent hareketiyle yola çıktıklarını belirterek, "Bu hareketimiz her ilçede adım adım tertemiz bir İzmir’e kavuşuncaya kadar devam edecek. Menemen ovaları olan bir ilçemiz. Moloz kirliliğini kaldırmak için hafriyat ve moloz temizlik ekiplerimizle de çalıştık. Kuş Cenneti bölgesinde de de saha temizliği yaptık. Vatandaşlarımız çok memnun oluyor. Biz de vatandaşlarımızdan desteklerini bekliyoruz. Biz temizlemek için hazırız. Onlardan da kirletmemelerini istiyoruz” dedi.

“Tertemiz bir İzmir için inançla, kararlılıkla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Aşkla İzmir” diyerek çıktığı yolda tertemiz kent yaratılması amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gediz Şube Müdürü Ali Kemal Elitaş, “Tertemiz kent İzmirimizin her bir sokağının, ilçesinin pırıl pırıl olması adına yüzlerce personelimiz, iş makinelerimizle birlikte Menemendeyiz" dedi.
“Çok mutluyuz”
Temizlik seferberliğinin başlamasına önderlik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür eden 30 Ağustos Mahalle Muhtarı Metin Görgü ise, kendisinin ve mahalledeki vatandaşların memnuniyetini dile getirdi. Muhtar Görgü, “Yerinde bir çalışma oldu, eksiklerimizi tamamlıyoruz. O yüzden çok mutluyuz. Hizmetlerden dolayı vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...
13 kilometrelik atık su hattında temizlik ve güçlendirme...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri temiz körfez hedefi doğrultusunda...
Yerel Haberleri
TümüBurhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...
Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...
Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...
Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...
Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi, mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...
İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...
Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...
Büyükşehir’den özel gereksinimli öğrencilere sıcak destek
Bornova’da kaçak moloz seferberliği
Bornova genelinde çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümlerine karşı savaş açan Bornova...
Büyükşehir’den okullara hijyen desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...
Foça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi
Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...
Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...