BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Tugay'dan 'maaş krizine' ilişkin açıklama: CHP’li belediy...

Tugay'dan 'maaş krizine' ilişkin açıklama: CHP’li belediyeler hizmet edemesin diye böyle yapıyorlar

İzBB Başkanı Cemil Tugay, Torbalı Atık Su Arıtma Tesisi açılışında SGK borçları sebebiyle İzBB’den 1 buçuk milyar TL kesilmesi ve İZELMAN ile İZENERJİ işçilerinin eylemine ilişkin konuştu.

0Yorumlar
Tugay'dan 'maaş krizine' ilişkin açıklama: CHP’li belediyeler hizmet edemesin diye böyle yapıyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, SGK’nın borçları sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 1 buçuk milyar TL’lik kesinti yapması, İZENERJİ ve İZELMAN işçilerinin eylemi ve Körfez temizlik çalışmaları için AKP hükümetinden destek alamamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tugay, Körfez temizliğinde yalnız bırakıldıklarını ve SGK’nin, AKP hükümetinin yarattığı kötü ekonomi sonucunda oluşan borçlardan dolayı büyükşehirden kesinti yapmasının ‘adaletsiz’ olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Belediyelerimizin SGK’ya çok borcu olduğu söyleniyor. Cumhurbaşkanı Bakana, ‘silkeleyin’ diyor. Bu talimatı alan bakan durur mu, bizim yapılandırma başvurularımıza rağmen her şeyi yerine getirmiş olmamıza rağmen yapılandırmaları kabul etmiyorlar, doğrudan kaynağından kesinti yapıyorlar. Son güne, hatta düne kadar yapmayı düşündükleri ve yaptıkları 1 milyar 500 milyon TL’lik kesintiyi yapılandırmaya çevireceğiz diye çok bekledik. Bir zamanlar ülkemizde pandeminin yaşandığı günlerde, bir zamanlar ülkemizde faiz konusunda diretmeleriyle, kötü ekonomi tercihleri nedeniyle yaşanan günlerde, ülkenin tamamında olduğu gibi belediyelerde de ekonomik darlıklar oldu. Böyle bir ortamda, o günlerde belediyeler, sadece CHP’li belediyeler değil bütün kurumlar ekonomik sıkıntı çekti. Böyle birikti SGK borçları. Devlet, devlet olacak, devletin adaleti olacak, kendi yarattığı ekonomik krizden sonra belediyelere destek olacak. Seçimde kaybettiler, bugün CHP’li belediyeler hizmet edemesin diye böyle yapıyorlar.”

 

"BİZLERE ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ"

Tugay, bu yıl görüşülen merkezi hükümet bütçesinde 3 trilyon liralık vergi borcunun affedildiğini belirterek, “Belediyenin parasıyla kimin vergi borcunu finanse ediyorsunuz?” dedi. Tugay konuşmasının devamında, şu şekilde konuştu:

"2006’da kanun çıkardılar, 2006’dan beri SGK’ya borcu olan kurum ve kişileri açıklamıyorlar, sadece CHP’li belediyeleri açıklıyorlar. Bu senenin bütçesine madde koydular, birilerinin 3 trilyon liralık vergi borcunu affedeceğiz diye madde koydular. Birilerinin 3 trilyon liralık vergi borcunu ödeyeceğiz diye belediyenin parasını kesiyorlar. Belediyenin parasıyla siz kimin vergi borcunu finanse ediyorsunuz? Bu, her boyutuyla ahlaksızlıktır, utanmazlıktır. Böyle devlet yönetilmez. Devletin önce adaleti olacak. Yandaş sermayenizin 3 trilyon borcunu affediyorsunuz, belediyenin parasını kesiyorsunuz. Onlar hakkında tek kelime etmeden, SGK alacaklarının yüzde 95’i başka kurumlarda, onlardan hiç bahsetmeden durup durup, ‘CHP’li belediyelerin borcu var, onları keseceğiz’. O borçlar sizin yarattığınız kötü ekonomi yüzünden mecburen yaratıldı. İzmirlinin parasını böyle hukuksuzca kesmeye hakkınız yok. Bu millet size o görevleri verdiyse adaletle yönetin diye verdi. İzmir’de her partiden insana hizmet ediyoruz. Siz kimi cezalandırıyorsunuz? Bu mudur doğru siyaset? ‘Vay körfez kirliydi’, bir kuruşluk katkı sağlamadınız. Hepimiz can siperane bir şekilde bu şehrin sorunları için çalışıyoruz. Siz halkımızdan topladığınız milyarlarca liranın çok küçük bir kısmını belediyeye verirken onu da insanlara çok görüyorsunuz. Bu zulmün sonu, bu zulmün sahipleri için iyi değildir. Bizler CHP’liler olarak cumhuriyetin, memleketin, halkın kıymetini çok iyi biliyoruz. Biz onların arasından buralara geldik. Bugün gördüğünüz değerli kardeşlerimizle birlikte bu şehre hizmet etme kararlılığıyla çalışmaya devam ediyoruz. Bizlere asla diz çöktüremeyeceksiniz.”

TUGAY, İŞÇİLERE SESLENDİ: "HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM"

Eyleme çıkan İZELMAN ve İZENERJİ işçilerine, “Size yanlış ve hatalı mesajlar verenler var” diyen Tugay, “İşçi kardeşlerimize yanlış ve hatalı mesajlar verenler var. Değerli çalışma arkadaşlarım, değerli işçi kardeşlerim, her biri bizim yoldaşımız. Sakın ola, bizlerin bu baskılar karşısında boyun eğeceğimizi düşünmeyin. Sakın ola sizleri mağdur edeceğimizi düşünmeyin. Hepiniz bizim için çok kıymetlisiniz. Bu kötülüklerle hep beraber mücadele edeceğiz. Omuz omuza bu zulmü beraber yeneceğiz. Bizim yanımızda olun. Hep birlikte mücadele edelim, zulmün sahibine gerekli cevabı yaptığımız hizmetlerle hep beraber verelim” diye konuştu

"SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERDİK"

Körfezdeki temizlik çalışmalarına ilişkin Tugay, merkezi hükümetten destek gelmeyeceğini bildiğini ifade ederek, konuşmasına devam etti:

“Bu çalışmalar sırasında kendi başımızın çaresine bakacağız. Biz bu baskılara uzun süredir alışınız. Seçim döneminde söz verdik, ‘ne baskı uygulanırsa uygulansın bir yol bulacağız’ dedik ve burada çalışmaya devam ediyoruz. Körfezin temizliğiyle ilgili Çevre Bakanı kafasını çeviriyor, görmezden geliyor. Ulaştırma Bakanı görmezden geliyor. Tarım Bakanlığı görmezden geliyor. Önemli mi? Değil. Elimizi uzattık, tutmadılar, meclise şişeyle kirli su götürdüler. İzmir’in kötü bir şehir olduğunu söylediler. İzmir asil bir şehirdir. İzmir bugüne kadar size diz çökmediği için bunu yapıyorsunuz. İzmir’i satın alamadığınız için bunu yapıyorsunuz. Yapay zekalara saçma sapan sorular sorup saçma sapan fotoğrafları insanlara gösteriyorsunuz. Gelin bugün deniz kenarında gezin, o Körfezin ne kadar temiz olduğunu görürsünüz. Sizin kontrol etmediğiniz Gediz Nehri’nin varlığına rağmen, bütün kirletici unsurlara rağmen Körfezin temiz olmasını sağlayacağız. Torbalı’da sanayinin yarattığı kirlilik Ege Denizi’nin başka kıyılarına dökülüyor. Bu tesisin yapılmasıyla bizim için en önemli şeylerden biridir ki Pamucak’a dökülen sular da daha temiz olacak. Bunları yaptığı işe inanmış görev arkadaşlarımızla birlikte en hızlı şekilde devam ettireceğiz. O yüzden müteşşekkirim, İzmir halkına bize destek verdiği için müteşekkirim.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

31 dakika önce

Selçuk'ta engel tanımayan gençlerden Cumhuriyet coşkusu

Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

33 dakika önce

JEOFEST ’26 Celal Şengör ile kapılarını açtı

Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen JEOFEST ’26, dünya çapındaki yer bilimci...

53 dakika önce

Hamza Dağ’dan Başkan Yıldız’a Hayırlı Olsun Ziyareti

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur...

17 saat önce

Manisalılar Neşet Ertaş Türküleriyle Unutulmaz Bir Gece...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından...

19 saat önce

Başkan Dutlulu’dan Demirci’yi sevindiren müjde

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Demirci ilçe programı kapsamında ilçede...

19 saat önce

Bayraklı’da Kadınlara Erken Tanı Uyarısı

Bayraklı Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine yönelik...

20 saat önce

Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...

22 saat önce

Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor

Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.  

23 saat önce

Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım

Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...

23 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak

Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...

23 saat önce

Balçova'nın Turunç Projesi Avrupa'da finalde!

Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen, doğanın bereketini dayanışmayla buluşturan...

1 gün önce