BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Tugay: İzmir’de riskli yapıların tespiti ve yenilenmesi i...

Tugay: İzmir’de riskli yapıların tespiti ve yenilenmesi için üzerimize düşeni yapacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valiliği tarafından düzenlenen “Ege Denizi Santorini Adası ve Civarındaki Sismik Aktiviteye Yönelik Olası Risk Değerlendirmesi Bölgesel Koordinasyon Toplantısı”na katıldı.

0Yorumlar
Tugay: İzmir’de riskli yapıların tespiti ve yenilenmesi için üzerimize düşeni yapacağız

Olası bir depreme karşı her türlü çalışmayı yaptıklarını söyleyen Başkan Dr. Tugay, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir’deki riskli binaların tamamının tespiti ve onların yenilenmesi ile ilgili hükümetle birlikte bir çalışma yapılması için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ev sahipliğinde “Ege Denizi Santorini Adası ve Civarındaki Sismik Aktiviteye Yönelik Olası Risk Değerlendirmesi Bölgesel Koordinasyon Toplantısı” yapıldı. İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapılan toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katıldı. Sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Dr. Cemil Tugay, “Biz süreci, paylaşılan her türlü bilgiyi zaten takip ediyoruz. Doğrudan depreme neden olacak bir durum görünmüyor. Hâlihazırda devam eden 5 - 5,5 şiddeti arasındaki depremlerin en büyüğü 5,2 olmuş. Bize etkisi minimum düzeyde. Bir risk her zaman var ama şu anda görünen önemli bir risk yok deniliyor” ifadelerini kullandı.

“Yarın deprem olacakmış gibi çalışıyoruz”

Yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Tugay, “Yarın deprem olacakmış gibi, en kısa zamanda deprem hazırlıklarımızı tamamlayarak hazır olalım diye çalışıyoruz. Geçici barınma alanları 29’dan 71’e çıkartıldı, bunlarla ilgili altyapı çalışmaları devam ediyor. 2 bin 400’den fazla deprem toplanma alanı yeniden gözden geçiriliyor. Müdahale ile ilgili de bize ne düşürse yapmaya hazır olmak için çalışıyoruz. Geçenlerde yaptığımız toplantıda Ege Bölgesi’ndeki büyükşehir belediye başkanları ile buluştuk. Herhangi bir ilimizin etkilenme durumunda diğer illerden oraya müdahale edilmesi konusunda da kendi aramızda uzlaşmaya vardık. İtfaiye, kurtarma birimleri devamlı bununla ilgili görüşüyorlar” dedi.

“İzmir depreme hazır olması gereken bir kent”

İzmir’in her zaman depreme hazır olması gerektiğini belirten Başkan Tugay, “İzmir her zaman için depreme hazır olması gereken bir kent. AFAD Genel Müdürü ile de konuştuk, o da bizim Afet İşleri Daire Başkanlığımız ile çok yakın temas içinde. Önümüzde günlerde hem İzmir, hem de Ege Bölgesi’ndeki illerle ilgili biraz daha yakın çalışalım diye konuştuk. Halkımızı bilgilendirmek, eğitim, afete hazırlık anlamında yoğun çalışmak istediğimizi karşılıklı söyledik. Bu çerçevede de çalışmalar yürüyecek” diye konuştu.

“İzmir’in buna ihtiyacı var”

Bugün bir deprem olsa üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Tugay, “Ancak öncelikle hedefimiz, depremde hiçbir binamızın yıkılmaması, riskli olan bütün binalarımızın yenilenmiş olması. Yapı envanteri çalışmamız kapsamda riskli olduğu saptanmış binalarla ilgili süreç yürüyor. Bu çalışma kentin tamamına yayılacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir’deki riskli binaların tamamının tespiti ve onların yenilenmesi ile ilgili muhtemelen hükümetle birlikte bir çalışma yapılması için üzerimize düşeni yapacağız. İzmir’in buna ihtiyacı var” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi

Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...

2 saat önce

Bornova’da çifte merdiven hamlesi

Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...

3 saat önce

Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı

Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...

3 saat önce

Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor

Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...

3 saat önce

Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...

3 saat önce

Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...

3 saat önce

Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...

3 saat önce

Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...

21 saat önce

Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...

1 gün önce

Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...

2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...

1 gün önce

Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek

Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...

1 gün önce

Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...

Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi,  mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...

1 gün önce