Türkiye'nin su gündemi İzmir'de tartışılacak
İzmir büyük buluşmaya hazırlanıyor!
Türkiye’nin su gündemi 22 – 23 Mart tarihlerinde CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılımıyla İzmir’de tartışılacak. Su yönetimine yönelik başlıkların ele alınacağı “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesinde CHP’li başkanlar, su, kuraklık ve iklim değişikliği ile ilgili bir manifesto açıklayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 - 23 Mart tarihlerinde “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Zirvede İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, Mersin, Muğla ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanları, Türkiye’nin suyla ilgili sorunlarını ve çözümlerini tartışmak, su yönetimi ile ilgili en iyi uygulamaları ve politikaları görüşmek amacıyla bir araya gelecek.
Başkanlar manifesto açıklayacak
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 22 Mart Dünya Su Günü’nde Başkan Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Fuar İzmir’de olacak. Başkanların katılımıyla Dünya Su Günü olan 22 Mart’ta başlayacak etkinliğin ilk gününde Türkiye’nin su gündemine yönelik ulusal ve uluslararası b ilimsel teknik sunumlar yapılacak. Zirvede 11 Büyükşehir Belediye Başkanı saat 13.00’de bir araya gelerek su, kuraklık ve tarım politikaları ile ilgili bir manifesto açıklayacak. Etkinliğin ikinci gününde ise 17 farklı konu başlığı ile 11 Büyükşehir belediyesinin su ile ilgili birim uzmanlarının, bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin, çiftçi, sanayici gibi sektörel su kullanıcılarının, doğa, çevre örgütlerinin ve su endüstrisinde yer alan kurumların katılacağı yuvarlak masa toplantıları gerçekleşecek. Fuar İzmir’de düzenlenecek su buluşması; kentlerin suyla ilgili sorun ve çözümlerini tartışarak yaşanabilir ve dirençli kentler yaratmak için ihtiyaç duyulan çözümleri birlikte oluşturmayı amaçlıyor.
Geleceğimizi güvence almak için bir aradayız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin çok önemli bir kısmının “kurak iklim coğrafyası” olarak sınıflandırıldığını belirterek “İklim krizinin ülkemizdeki en ağır sonuçlarından biri kuraklık ve susuzluk tehlikesi. Bu nedenle, iklim krizine sessiz kalmanın hiçbir özrü olamazdı. Biz, Türkiye’nin 11 Büyükşehir Belediyesi’nin başkanları, bu sorumluluktan hareketle 22 Mart’ta İzmir’de buluşuyoruz. Amacımız, iklim krizinin ağır sonuçlarını da dikkate alarak Türkiye’nin suyunu daha iyi yönetmek için yeni bir su politikası önermek ve yol haritamızı konunun uzmanlarıyla birlikte belirlemek. Böylelikle bu topraklardaki geleceğimizi, hepimiz, çocuklarımız ve doğamız için güvence altına almak” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Vatandaşlar itiraz etmişti... O planlar meclis gündeminde!
Karabağlar Cennetoğlu Mahalleleri'ni içine alan 4. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na...
Başkan Eşki'den AKP'li Atmaca'ya salvo: Amacı gündemi...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Uğur...
Geleceğin inşası Bornova’da masaya yatırılacak
Türkiye’nin demokrasiye geçiş süreçleri ve dünya deneyimleri Bornova Belediyesi’nin ev...
Yerel Haberleri
TümüDikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...
Başkan Tugay’ın dirençli İzmir hedefinde yeni adım: Sıra...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın “dirençli İzmir” hedefi doğrultusunda...