Üç Fidan Çiğli’de Anıldı
68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 52. yıl dönümünde Çiğli’de bulunan Üç Fidan Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı. Anma töreninde konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Selam olsun Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın onurlu mücadelesine. Bu mücadele bitmedi, biz var olduğumuz sürece devam edecek” diye konuştu.
CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği törene Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ve yönetimi, CHP kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Karanfil bırakıldı
Ataşehir Mahallesi’nde bulunan anıt önünde toplanan Çiğlili vatandaşlar, Üç Fidan Anıtı’na karanfil bıraktı. Törende, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmeden önce ailelerine gönderdiği mektuplar okunurken duygusal anlar yaşandı. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için söylenen şarkılar ile tören son buldu. Öte yandan Başkan Yıldız, vatandaşlar ile beraber tüm şarkılara eşlik etti.

Başkan Yıldız: “Bu mücadele bitmeyecek”
Başkan Onur Emrah Yıldız, yaptığı konuşmasında bu denli büyük bir kalabalık ile bu anmanın gerçekleşmesinden dolayı bir yanının gururlu diğer bir yanının ise oldukça hüzünlü olduğunu kaydetti. Yıldız, “6 Mayıs, sadece üç fidanın katledildiği bir gün değil, aynı zamanda bu ülkede faşizmi tetikleyenlerin, halkların kardeşliğinden huzursuz olanların, düşmanlıktan beslenenlerin, anayasayı tanımayanların ve tarikatların önünü açanların bir hesaplaşmasıydı. Üç genç, bu yaşananların bedelini ödedi ama bizler hiçbir zaman ne Deniz Gezmiş’i ne Hüseyin İnan’ı ne de Yusuf Aslan’ı unutmayacağız. Denizlerin izinden gelen, Taylan Özgür’e, Sinan Cemgil’e ve onların avukatları Halit Çelenk’e de buradan selam olsun. Bu kadroları yok edemezler, bu kadrolar hiçbir zaman yok olmaz. Evet, bizler var olduğumuz sürece bu yola ve harekete inanmış bu yolun neferleri olarak her zaman devrimci büyüklerimizin arkasında olacağız. Onların devrimci hareketleri önünde saygı ile eğiliyorum. Onlar mücadelenin neferleriydi, 24-25 yaşında; halkların kardeşliği ve tam bağımsız bir Türkiye için hayatlarını feda ettiler. Bu mücadele bitmedi, bu mücadele biz var olduğumuz sürece devam edecek. Size Çiğli Belediye Başkanı olarak söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Taşınan her zeytin ağacı için yeni bir fidan: Milas’ta 4...
Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılan en büyük ve kapsamlı rehabilitasyon projesi “Hüsamlar...
Üç Fidan Buca’da anıldı
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 54. yılında Buca’da meşaleli yürüyüş ve Üç...
Fidan’dan Orta Doğu mesajı: “Anlaşma her zamankinden daha...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran arasında yürütülen müzakerelerde anlaşmaya her...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...