Üç Fidan Çiğli’de Anıldı
68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 52. yıl dönümünde Çiğli’de bulunan Üç Fidan Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı. Anma töreninde konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Selam olsun Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın onurlu mücadelesine. Bu mücadele bitmedi, biz var olduğumuz sürece devam edecek” diye konuştu.
CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği törene Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ve yönetimi, CHP kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Karanfil bırakıldı
Ataşehir Mahallesi’nde bulunan anıt önünde toplanan Çiğlili vatandaşlar, Üç Fidan Anıtı’na karanfil bıraktı. Törende, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmeden önce ailelerine gönderdiği mektuplar okunurken duygusal anlar yaşandı. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için söylenen şarkılar ile tören son buldu. Öte yandan Başkan Yıldız, vatandaşlar ile beraber tüm şarkılara eşlik etti.

Başkan Yıldız: “Bu mücadele bitmeyecek”
Başkan Onur Emrah Yıldız, yaptığı konuşmasında bu denli büyük bir kalabalık ile bu anmanın gerçekleşmesinden dolayı bir yanının gururlu diğer bir yanının ise oldukça hüzünlü olduğunu kaydetti. Yıldız, “6 Mayıs, sadece üç fidanın katledildiği bir gün değil, aynı zamanda bu ülkede faşizmi tetikleyenlerin, halkların kardeşliğinden huzursuz olanların, düşmanlıktan beslenenlerin, anayasayı tanımayanların ve tarikatların önünü açanların bir hesaplaşmasıydı. Üç genç, bu yaşananların bedelini ödedi ama bizler hiçbir zaman ne Deniz Gezmiş’i ne Hüseyin İnan’ı ne de Yusuf Aslan’ı unutmayacağız. Denizlerin izinden gelen, Taylan Özgür’e, Sinan Cemgil’e ve onların avukatları Halit Çelenk’e de buradan selam olsun. Bu kadroları yok edemezler, bu kadrolar hiçbir zaman yok olmaz. Evet, bizler var olduğumuz sürece bu yola ve harekete inanmış bu yolun neferleri olarak her zaman devrimci büyüklerimizin arkasında olacağız. Onların devrimci hareketleri önünde saygı ile eğiliyorum. Onlar mücadelenin neferleriydi, 24-25 yaşında; halkların kardeşliği ve tam bağımsız bir Türkiye için hayatlarını feda ettiler. Bu mücadele bitmedi, bu mücadele biz var olduğumuz sürece devam edecek. Size Çiğli Belediye Başkanı olarak söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Taşınan her zeytin ağacı için yeni bir fidan: Milas’ta 4...
Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılan en büyük ve kapsamlı rehabilitasyon projesi “Hüsamlar...
Üç Fidan Buca’da anıldı
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 54. yılında Buca’da meşaleli yürüyüş ve Üç...
Fidan’dan Orta Doğu mesajı: “Anlaşma her zamankinden daha...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran arasında yürütülen müzakerelerde anlaşmaya her...
Yerel Haberleri
TümüDikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...
Başkan Tugay’ın dirençli İzmir hedefinde yeni adım: Sıra...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın “dirençli İzmir” hedefi doğrultusunda...