Uğur Mumcu Bornova’da anıldı
1993 yılında hain bir suikastle katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31. Yılında Bornova Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikle anıldı. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Aydınlanma Şehitleri Anma Etkinliği Bornovalılar’dan büyük ilgi gördü.
Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Aydınlanma Şehitleri Anma Etkinliği, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu kursiyerlerinin hazırladığı tiyatral gösteri ve koro dinletisiyle başladı. ADD Bornova Şubesi üyelerinin “Biz halkız yeniden doğarız ölümlerle” isimli sunumunda sahnelendiği etkinlikte, başta Uğur Mumcu olmak üzere Türkiye’nin aydınlanması için hayatlarını ortaya koymuş değerli isimler de anıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi Başkanı Mübeccel Tilmaç, “ADD kurulduktan sadece 8 ay sonra 31 Ocak 1990 akşamı aramızdan alınan kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un cenaze töreninde fotoğrağını taşıyan ve üç yıl sonra 24 Ocak 1993 sabahı otomobiline konulan bomba ile yaşamdan ailesinden mücadelesinden koparılan kemalist, devrimci, kalpaksız kuvvacımız Uğur Mumcu’nun katledilmeleri ülkemizi bugünlerin karanlığına taşıyan amaçlı seri aydın cinayetlerinin zirve noktasıdır” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun aydınlanma yolunda mücadele ederken yaşamdan koparıldığını söyleyerek, “Onun gibi katledilen tüm aydınlanma şehitlerini unutmadık, unutturmamak için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. O yaşamı boyunca haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıktı, halkın çıkarlarını savundu. Başta Uğur Mumcu olmak üzere ülkemizin aydınlanması için varlıklarını ortaya koyan değerlere sahip çıkmak ve gençlerimizin onların yollarında yürümelerini sağlamak bizim görevimiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Uğur Mumcu Karşıyaka’da Sinan Meydan ile anılacak
Karşıyaka Belediyesi, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 33. yılında çeşitli...
CHP İzmir'den Uğur Mumcu için anlamlı anma töreni!
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 33’üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...