Urla’da 40 yıllık sorun çözüldü, sokaklar yenilendi
Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalar, Zeytinalan’dan Kuşçular’a, sahillerden çocuk parklarına kadar birçok noktada vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor. Açılan yollar, yapılan düzenlemeler ve sürdürülen bakım-onarım çalışmalarıyla Urla’da çözüm odaklı belediyecilik vatandaşlardan tam not aldı
Urla Belediyesi, vatandaşların yıllardır beklediği altyapı ve ulaşım sorunlarını birer birer çözüme kavuşturuyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle Zeytinalanı – İsmet İnönü Bulvarı üzerinde 40 yıldır açılmayı bekleyen “İnönü Caddesi”ni trafiğe açarak, bölge ulaşımına nefes aldırdı. Yeni açılan yol, bölgedeki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatırken, çevre mahalleler için de büyük kolaylık sağladı. Çamlıçay sahilinde meydana gelen zemin çökmesi üzerine hızlıca müdahale eden Fen İşleri ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli tüm önlemleri alarak onarım çalışmalarına başladı. Öte yandan ilçe genelindeki çocuk parklarında da aydınlatma çalışmaları yapılarak, çocukların ve ailelerin akşam saatlerinde de güven içinde vakit geçirmesi sağlandı.
YENİ OTOPARK SOKAKTA DÖNÜŞÜM TAMAMLANDI
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları yalnızca merkezle sınırlı kalmadı. Yeni Otopark Sokak’ta başlatılan sokak düzenleme projesiyle yaya ve araç trafiğinin daha güvenli ve konforlu hale getirildi. Proje kapsamında bordür çalışmaları ve yol genişletme uygulamaları yapılan sokakta trafik düzene girdi. Aynı zamanda kaldırım yolun diğer kısmında kilit parkte taş çalışaması gerçekleştirildi. Bordür çalışması ile yolu ikiye ayıran ekipler sokakta gereksiz parklanmaların önüne geçerek trafik akışını rahatlattı. Yapılan çalışmalarla modern ve kullanışlı bir sokak düzeni sağlandı. Fen İşleri ekipleri ayrıca ulaşımı sadece merkezde değil merkez dışında rahatlattı. Kuşçular Mahallesinde, vatandaşların istekleri doğrultusunda asfalt onarım çalışmaları gerçekleştirildi.
“GEÇİCİ DEĞİL KALICI İŞLER YAPIYORUZ”
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan da Fen İşleri ekiplerinin ilçede yürüttüğü çalışmalar ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Fen İşleri Müdürlüğümüzle birlikte yalnızca bugünü değil, yarını da planlıyoruz. Zeytinalan’da 40 yıldır açılamayan yolu hizmete açtık. Çamlıçay sahilinde çöken yola hızlıca müdahale ederek güvenliği sağladık. Çocuklarımız için parklarımızı aydınlattık. Yeni Otopark Sokak’ta vatandaşlarımızın adeta kanayan yarası haline gelen ve merkez trafiği çok etkileyen bir yerde dönüşümü gerçekleştirdik. Burada yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızdan da güzel dönüşler aldık. Bu çalışmalar, Urla’yı daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha konforlu bir kent haline getirmenin adımlarıdır. Biz geçici değil, kalıcı işler yapıyoruz. Urla’da hizmet etmeye, çözüm üretmeye devam edeceğiz. Çalışmalar süresince vatandaşlarımızdan sadece sabır ve anlayış bekliyoruz. Bizler bütün ekiplerimizle var olan sorunları biliyoruz ve çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Herşey daha yaşanabilir bir Urla için.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Akın’dan Çevre İçin Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü...
Efes Selçuk'ta kışlık salça hazırlıkları başlıyor
Efes Selçuk Belediyesi, yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan salça yapımını bu yıl da...
Karabağlar’da Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar Şenliği...
Karabağlar Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar...
Yerel Haberleri
TümüCan dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
