Yetişkin: “Tek bir ağacı bile kestirmem”
Seferihisar Belediyesi 3 bin metrekare alanda Hıdırlık 100. Yıl Parkı’nı ve Halk Kafe’yi hizmete açtı. Yeşil alanı, yürüyüş parkuru, çocuklar için oyun alanları ve basketbol sahasının bulunduğu parkta vatandaşlar Halk Kafe’de ucuz ve kaliteli hizmet imkanı bulacak. “Tek bir ağacı bile kestirmem” diyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yeni parklar ve yaşam alanları inşa edeceklerini müjdeledi.
Seferihisar Belediyesi, Hıdırlık Mahallesi’nde 3 bin metrekare alanda inşa ettiği Hıdırlık 100. Yıl Parkı’nı ve Halk Kafe’yi, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla hizmete açtı. Yeşil alanı, yürüyüş parkuru, çocuklar için oyun alanları ve basketbol sahasının bulunduğu parkta vatandaşlar Halk Kafe’de ucuz ve kaliteli hizmet imkanı bulacak.
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ın Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak, ilk 5 yıllık hizmet döneminde alt yapı sorununu çözdüklerini belirtti. “Alt yapısı sağlam olmayan bir yerin üstüne ne koysak olmaz” diyen Yetişkin, “O gün verdiğimiz karar ile bugün kimse sene 2024 Seferihisar’da doğalgaz yok, sene 2024 olmuş çeşmeden zehirli su akıyor, sene 2024, günlerce elektrik kesiliyor diyemiyor. Bugün Seferihisar halkı evinde rahat yaşıyorsa 5 yıl önce verdiğimiz karar sayesindedir” dedi.

“YENİ DÖNEMDE YAŞAM ALANLARI ARTACAK”
Gelecek 5 yılda üst yapıya ağırlık vereceklerini ve yeni yaşam alanları inşa edeceklerini vurgulayan Yetişkin, “2029 yılına kadar Seferihisar’ın her noktası, halkın neşe içinde bir araya geldiği, sosyalleştiği alanlarla dolacak. Gençlerin eğlendiği, kültür sanat etkinliklerine katıldığı, çocukların oyunlar oynadığı merkezler inşa edeceğiz. Seferihisar’ın her mahallesi Halk Kafelerle, sosyal tesislerle, parklarla, kent ormanlarıyla donatılacak.
Seferihisar halkı tiyatrolarda, konserlerde, gösterilerde bir araya gelecek.
Masmavi, pırıl pırıl denizimizin kenarında yaptığımız sosyal tesislerde Seferihisar’ın keyfine varacağız” diye konuştu.
PARK TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU
İlçedeki bir parkın yıkılacağı ve ağaçların kesileceği iddialarının kesin bir dille gerçeği yansıtmadığını belirten Yetişkin, “Buradan size bir sözüm var. Bir tane ağacımızı bile kestirmem. O park mahalle halkınındır. Mahalle halkının olmaya da devam edecek. Hiç şüpheniz olmasın. Bırakın park yıkmayı her gün daha büyük daha güzel parklar açmaya devam edeceğiz. O park 300 metrekare bugün açtığımız park tam 3bin metrekare. Bundan sonra da binlerce metrekarelik parklarımız Seferihisar halkının olacak! Seferihisar halkı bu parklarda eğlenecek, hayat bulacak” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yetişkin'in hemşiresinden sağlık açıklaması: "4 saatlik...
İzmir merkezli soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail...
Başkan Yetişkin hakkında tutuklama talebi!
İzmir'de yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı İsmail...
Başkan Yetişkin'in avukatından önemli açıklama: Hayati...
Gözaltına alınan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in avukatı Serhat Gökalp, Başkan...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...