BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin $75.670 %0,40 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.231,22 %0,61 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi Altında sert düşüş

Altında sert düşüş

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvil getirilerindeki artış ve doların güçlenmesiyle düşüş yaşadı. Ortadoğu'daki gerginliklerin azalması ve yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi altının talebini olumsuz etkiledi.

0Yorumlar
Altında sert düşüş

Altın fiyatları ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükseliş ve doların değer kazanmasıyla sert düştü.

Ortadoğu'da daha kapsamlı bir çatışmaya ilişkin endişelerin azalması ve yatırımcıların riskli varlıklara yeniden yönelmesiyle tahvil getirileri beş ayın zirvesine yakın seyrini sürdürdürken altın fiyatları geriledi.

Analistler, Orta Doğu'da sınırlı da olsa düşen tansiyonun altına olan talepteki zayıflamada etkili olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta İran ile İsrail arasında gerginliklerin artması altında yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden olmuştu. Geçen haftayı 2 bin 390 dolar seviyelerinde kapatan ons altın fiyatları gerginliğin azalmasıyla geriledi.

Altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde saat 16.00 itibarıyla yüzde 2,28 azalışla 2 bin 337 dolardan işlem görürken, analistler, yükselen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini artırdığını kaydetti.

Aynı zamanda gram altın fiyatları da yüzde 2,19 düşüşle 2 bin 444 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altını 15 bin 940 liradan satılırken, çeyrek altının satış fiyatı ise 3 bin 997 liraya geriledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 350 ve 2 bin 300 dolar seviyelerinin destek, 2 bin 400 ve 2 bin 430 doların ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

YATIRIMCILAR ABD VERİLERİNİ TAKİP EDİYOR

Diğer bir yandan yatırımcılar Fed'i ve ABD'nin ekonomik verilerini takip ediyor.

ABD'de ekonomik aktivite ve iş gücü piyasasındaki güçlü duruşun devam ettiğine yönelik makroekonomik veriler fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Analistler, Fed'in politika faizini Temmuz 2023'ten bu yana son 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında tutmasına rağmen son dönemde ABD'de açıklanan verilerin ekonomideki canlılığa işaret ettiğini anımsatarak, bu durum para piyasalarındaki fiyatlamaları da zorlaştırdığını ifade ediyor.

Para piyasalarında, Fed'in mayısta politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, bankanın haziranda faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 15, temmuzda yüzde 41 ve eylülde yüzde 64 ihtimalle fiyatlanıyor.

Hafta içinde yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, perşembe günü açıklanacak ABD büyüme verilerinin söz konusu fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini dile getiriyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Altın Fiyatlarında Sert Düşüş: Gram Altın 6 Bin 521...

Haftanın son işlem gününe düşüşle başlayan gram altın 6 bin 521 liraya, ons altın ise 4 bin...

1 gün önce

Merkez Bankası Rezervlerinde Üç Haftalık Düşüş Serisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri, 30 Ekim haftasında bir önceki haftaya...

2 gün önce

Kasım Ayı Sosyal Yardım Ödemeleri Başladı! Bakan Göktaş...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayı yaşlı ve engelli aylığı...

2 gün önce

AK Parti'den Emekli Zammı İçin Kritik Tarih

Türkiye’deki yaklaşık 18 milyon emekli ile milyonlarca asgari ücretli çalışan, yeni yılda...

3 gün önce

İZTO Başkanı Özgener, İzmir'in 2030 vizyonunu anlattı!

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İzmir'in üretimden lojistiğe, turizmden ulaşıma kadar öncelikli...

3 gün önce

Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı! 4 aylık düşüş son...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı.

4 gün önce

ENAG verileri açıklandı: Yıllık enflasyon 45,12!

ENAG, Ekim 2026 enflasyon verilerini yayımladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 2,68, yıllık...

4 gün önce

Fon Soruşturmasında İade Tutarı Belli Oldu! 37 Kişi 18...

Türkiye'nin gündemine oturan fon soruşturması kapsamında 37 kişinin aldığı parayı iade ettiği...

5 gün önce

İstanbul'un Ekim Ayı 'Enflasyonu' Belli Oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul'da ekimde bir önceki aya göre...

6 gün önce

TÜRK-İŞ ekim ayı verilerini yayımladı: Açlık ve yoksulluk...

TÜRK-İŞ’in ekim ayı araştırması, gıda ve temel yaşam giderlerindeki artışın sürdüğünü gözler...

8 gün önce

Fon tasfiyesi sonrasında ara ödemeler başladı!

Fon tasfiyesinin ardından ilk ara ödemeler başladı. 29,3 milyar liralık ara ödeme fon...

8 gün önce

Fon Mağdurlarını İlgilendiren Açıklama Geldi: İşte İlk...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Sekizinci Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın...

10 gün önce