BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi Konak'ta TİS görüşmelerinde yeni gelişme: İşçiler bu gece...

Konak'ta TİS görüşmelerinde yeni gelişme: İşçiler bu gece sandığa gidecek!

Konak Belediyesi ile DİSK Genel-İş arasında bugün saat 09.30'da başlayan TİS görüşmelerinde sona erdi. İşçiler bu gece yüzde 45'lik teklifi oylamak için sandığa gitme kararı aldı.

0Yorumlar
Konak'ta TİS görüşmelerinde yeni gelişme: İşçiler bu gece sandığa gidecek!

ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ-Konak Belediyesi’nin şirketlerinden MER-BEL’de örgütlü DİSK Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube ile belediye adına Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki 11’inci dönem TİS görüşmeleri tıkanmasının ardından 7 Mayıs’ta greve çıkıldı. Dün (7 Mayıs) taraflar görüşmüş ve bazı haklar konusunda uzlaşı sağlandı. Fakat zam oranlarında uzlaşı çıkmaması nedeniyle greve devam edilecek.

10 SAATTEN UZUN SÜREN GÖRÜŞMENİN ARDINDAN KARAR ÇIKTI

Grev kararı alınmasının ardından taraflar bugün ikinci kez saat 09.30’da TİS görüşmelerine başladı. 10 saatten fazla süren görüşmeden sandık kararı çıktı. İşçiler belediyenin verdiği teklifi bu gece oy vererek belirleyecek.

YÜZDE 45’LİK ZAM İLE EN DÜŞÜK 58 BİN TL!

İşçilerin dün yaptıkları görüşmede teklif edilen yüzde 31’lik zamma ek olarak yüzde 6’lık bir zam daha yapıldı. Bugün ise yapılan toplantıda işveren tarafı yüzde 45’lik bir teklif iletti. Edinilen bilgiye göre, yüzde 45 zam ve ek sosyal haklarla birlikte en düşük işçi maaşı 58.000 TL olarak hesaplandı.

OYLAMA 2 SAAT SÜRECEK!

Taraflar, sosyal yardımların korunması ve çeşitli hakların iyileştirilmesi konusunda daha önce anlaşma sağlamıştı. Ücret artışında da anlaşma sağlanırsa teklifin son şekli işçilerin onayına sunulacak. Oylama yaklaşık 2 saat sürecek.

“14 ARTARAK YÜZDE 45 OLDU”

DİSK İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, teklifin 14 puan arttığını ifade ederek, "Konak belediyesi emekçileri hakkını aramak için greve çıktı. Geldiğimiz noktada özellikle kendi ekmeğine ve geleceğine sahip çıkan bütün MARBEL emekçilerine selam olsun. TİS görüşmeden sonra yaptığımız greve çıkmadan önce verilen teklifler yüzde 31'di şimdi 14 puan artarak yüzde 45 oldu" dedi.

MAAŞIN DETAYLARI

İşyeri temsilci Umut Altun, belediye önünde açıklamalarda bulundu. Altun, “Hep ‘Karabağlar’ın üstüne çıkmadan sandığı getirmeyeceğiz’ dedik. Karabağlar’ın üstüne çıktık, yüzde 45. En düşük yevmiyemiz 982 liradan bin 425 liraya çıktı. En düşük maaş 58 bin lira olmuştur. Park bahçede çalışan arkadaşlarımız 60 bin 700 TL oldu. Yardımcı büro arkadaşlarımız, 60 bin 80 TL. Güvenlik ve usta büro 60 bin 865 TL. Çöp toplama işçisi, 66 bin 365 TL oldu. Bu vardiya farksız. Formal arkadaşlarımız 64 bin 12 TL. Küçük araç şoförleri 68 bin 251 artı 15 TL direksiyon primi. Asfalt işçisi arkadaşlarımız 69 bin 647 TL oldu. Büyük araç şoförleri 69 bin 647 TL artı 25 TL direksiyon primi. Kontrolcü arkadaşlarımız 77 bin 500 TL. İkramiyedeki artışlarla kümülatifte yüzde 55’i bulduk. Sandıktan aldığımız yetki ila hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Kuru meyve sektörü, 2 milyar dolar ihracat hedefi için...

Türk kuru meyve sektörü 2026-27 sezonuna 2 milyar dolar ihrac at hedefiyle girdi. Kuru...

23 saat önce

Philip Morris grubundaki sigaralara zam!

Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Philip Morris grubuna ait sigara ürünlerine yeni zam geldi....

1 gün önce

Bakan Göktaş duyurdu: Zamlı maaşlar ödenmeye başladı!

Ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıkları zamlı şekilde ödenmeye başlandı.

2 gün önce

Motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi!

Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatında büyük düşüş gerçekleşeceği öngörülüyor.

3 gün önce

Enflasyon verileri açıklandı: ENAG ile TÜİK arasında uçurum!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayıyla ilgili enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı....

4 gün önce

Gersan Elektrik ABD pazarında!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım...

5 gün önce

Kadın işsizliği 2005'ten bu yana en düşük seviyede!

Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kadınlarda işsizlik oranı, haziranda yüzde 9,8'e yükselerek...

6 gün önce

İmzalar atıldı: A101'in sahibi CarrefourSA'yı satın aldı!

Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık, CarrefourSA'nın kontrol hisselerini devralarak...

6 gün önce

İzmir turizminin 6 aylık bilançosunda düşüş yaşandı!

İzmir, 2026 yılının ilk altı ayında 583 bin yabancı ziyaretçiyi misafir etti. Ancak kent, geçen...

6 gün önce

Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...

Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...

10 gün önce

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...

11 gün önce

Motorine dev zam! İşte güncel fiyatlar...

Orta Doğu'da tırmanan gerilim ve petrol stoklarındaki azalma, akaryakıt fiyatlarını yeniden...

13 gün önce