BIST 100 11.480,19 %4,14 Altın 6.494,36 ₺/gr %3,02 Bitcoin - %2,43 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,32 ₺ %0,57 Sterlin 67,47 ₺ %0,52 Gümüş 83,72 ₺/gr %4,82 Ethereum $2.317,09 %1,36 İsviçre Frangı 61,21 ₺ %0,48 Kanada Doları 35,86 ₺ %0,45 Avustralya Doları 35,10 ₺ %0,78 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,46 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,03
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Arzuhalcilere Suç Duyurusu  

Arzuhalcilere Suç Duyurusu  

İzmir Barosu tarafından adliye etrafında arzuhalcilik yapanlara ilişkin suç duyurusunda bulunuldu

0Yorumlar
Arzuhalcilere Suç Duyurusu   


İzmir Barosu tarafından adliye etrafında arzuhalcilik yapanlara ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, “kişilere karşı herhangi bir maddi-manevi sorumlukları olmayan arzuhalciler yanlış oluşturdukları dilekçelerle vatandaşlarımızı mağdur etmektedirler” dedi. İzmir Barosu, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun " Yalnız Avukatların Yapabileceği İşler" başlıklı 35. maddesine aykırı eylemleri nedeni ile arzuhalciler hakkında yine Avukatlık Kanunu'nun "Avukatlık Yetkilerinin Başkaları Tarafından Kullanılması" başlıklı 63. maddesi uyarınca merkez ve ilçelerde Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu. İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen takipsizlik kararına kanuna ve usule aykırı olması nedeni ile itiraz eden İzmir Barosu’nun itiraz talebi kabul edildi. Bu süreç zarfında bölgede yetkili Bayraklı, Karşıyaka ve Konak belediyelerinin zabıta müdürlüklerine de yazı yazarak gereken işlemin yapılmasını talep eden İzmir Barosu, ilgili belediyelerin zabıta müdürlüklerinin adı geçen kişiler hakkında işlem yapmasını sağladı.


"Suç işliyorlar"


Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, arzuhalcilerin, okuma yazma bilmeyen veya olayları ifade etmekte zorlandığı için dilekçe yazamayan kişiler için başta adli birimler olmak üzere, çeşitli kurumlara yönelik yazdıkları dilekçelerle hem suç işlediklerini hem de kişilere karşı herhangi bir maddi-manevi sorumlukları olmadan yanlış oluşturdukları dilekçelerle vatandaşlarımızı mağdur ettiklerini belirtti. Avukatların yaptıkları her iş ve işlem için sorumlulukları olduğunu ifade eden Av. Mustafa Çetin “Görevini ihmal eden, kötüye kullanan, yazdığı eksik veya yanlış dilekçe ile vatandaşın zarara uğramasına sebebiyet veren avukat yargılanır ve tazminat ödemek zorunda kalır. Bu Avukatlık Kanunu’nun vatandaşlarımıza verdiği bir güvencedir” dedi. Arzuhalcilerin yanlış yaptıkları başvurularla, zaman aşımı sürelerinin dolması, hak düşürücü sürelerin geçmesi gibi geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde adli makamlara yönelik dilekçe yazmalarının makul karşılanmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Av. Mustafa Çetin vatandaşın haklı çıkarlarını korumanın en başta devletin görevi olduğunu dile getirdi. Ekonomik olarak bir avukatın hukuki yardımından faydalanma imkanı olmayanlar için Baroların adli yardım servisleri olduğunu da hatırlatan Av. Mustafa Çetin vatandaşların mağdur olmamaları için bu tip kişilerle mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.




[caption id="attachment_9309" align="aligncenter" width="200"]Arzuhalcilere Suç Duyurusu    Av. Mustafa Çetin-İzmir Barosu Başkan Vekili[/caption]


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir Büyükşehir'den 20 milyonluk kavun alımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş merkezli bir kooperatiften 20 milyon 300 bin TL’lik kavun...

1 saat önce

'Uyuşturucu Davasında' Mahkemeden Sadettin Saran ve...

Mahkeme heyeti Ela Rümeysa Cebeci ile Sadettin Saran hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde...

2 saat önce

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den İstifa Etti

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek...

2 saat önce

Gazeteci Abdullah Polat AXA Sigorta'ya isyan etti:...

Gazeteci Abdullah Polat, ailesine ait aracın seyir halindeyken bir traktörün römorkunun çarpması...

2 saat önce

TMMOB İzmir İKK Sekreteri Necmi Varlık gözaltına alındı!

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi ve TMMOB İzmir İl...

4 saat önce

Demokratların Ara Seçimlerdeki Zafer Gecesi ABD'de...

ABD'de Başkan Donald Trump'ın ikinci döneminde düzenlenen ara seçimlerde ilk sonuçlar,...

5 saat önce

İzmir'de taksiciler sokağa döküldü

Martı TAG uygulamasına karşı harekete geçen taksiciler, Alsancak ve Buca başta olmak üzere...

6 saat önce

Bergama'dan il olma talebi: Partiler ittifak kurdu

Bergama'nın il olma talebi için belediye meclisinde AK Parti, MHP ve YENİ Parti'nin ortak...

7 saat önce

ABD Seçim Sonuçlarına İran'dan İlk Yorum: Amerikalılar...

ABD ara seçimlerinde ilk sonuçların gelmesi ardından İran'dan da ilk değerlendirme geldi....

7 saat önce

İsrail Uçağına Bomba Tehdidi, Acil İniş Yaptı

İsrail'den havalanan bir yolcu uçağı, siber ortamda gönderilen e-posta yoluyla yapılan bomba...

1 gün önce

İzmir'de sağanak yağış etkili oldu

İzmir'de devam eden sağanak sebebiyle bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.

1 gün önce

İş İnsanı Ahmet Zorlu'nun Cenaze Programı Belli Oldu

Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...

1 gün önce