Başkan Kayalar'ı şikayet ettiği iddia edilmişti. O habere Rüzgar'dan yalanlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı Cumhurbaşkanlığı’na şikayet ettiği yönünde çıkan haberlerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Haberin çarptırıldığını belirten Rüzgar, CİMER’e yapılan başvurunun hazine arazilerinin yağmalanmasına ve talana karşı önlem alınması gerektiğine dair olduğunu aktardı.
2014 yerel seçimlerinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar’ın öncülüğünde Menderes’imize baharı getirmiş ve CHP belediyesi ile yeniden ilçemizi kavuşturmuştuk.
Seçimlerin ardından başkanımızın teveccühü ile belediye başkan yardımcılığı görevine atanarak bu görevi layıkıyla yerine getirmek adına çalışmalarımı özveriyle sürdürmekteyim.
Belediye başkan yardımcılığı görevimde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafıma bağlanmış ve tüm yetki Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar tarafından bana verilmiştir. Bu yetki kapsamında müdürlüğün gerektirdiği tüm çalışmalar kanun ve yasalara uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Ancak bazı basın yayın organlarında çarptırılmış olarak çıkan, gerçekle uzaktan yakına alakası olmayan haberler gereksiz bir gündem oluşturmaktadır. Yapılan, başarıyla sürdürülen belediye çalışmalarına gölge düşürmeye yönelik algı operasyonundan ibarettir.
CİMER’e yapılan başvuru hazine arazilerine yapılan yağmaya, talana karşı önlem alınması gerektiğine dairdir.
Hazine arazileriyle ilgili konunun muhatabı olan kurum ve idareciler bu kadar önemli bir konuyla ilgilenmemektedir.
Asli görevleri hazine arazilerine yapılan yağma ve talan için önlem almak olan kurum ve idareciler bunun yerine belediyemize bağlı olan ve tek amacı vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek olan hazine arazileri ile imarda park ve bahçe olarak görülen alanlara yapılan sosyal yaşam tesisleri ve kafeteryalarla ilgilenmeyi uygun görmüşlerdir.
Bu alanlarla ilgili belediyemiz son bir yıl içinde defalarca soruşturma geçirmiştir. Hazineye ait arazilerde yağmaya, talana dur demektense sadece amacı vatandaşa hizmet olan belediyemizle uğraşılmaktadır. Yaşanan bu durum üzerine CİMER’e başvuru yapılmıştır. Yazının esas konusu hazine arazilerine yağma ve talan iken konu siyasi ranta dönüştürülmeye çalışılmaktadır.
Menderes Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü’ndeki tüm yetki tarafıma verilmişken, haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye başkan yardımcılığı görevimde ilk günden itibaren belediye başkanımızla tam bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Algı operasyonlarıyla kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimler sonuçsuz kalacaktır.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
6 ilçe başkanı disipline sevk edilmişti... Çağatay...
Dün akşam saatlerinde CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Utku Gümrükçü yönetiminde...
CHP'li Kılıç'tan hakkındaki habere sert çıkış: Nefret...
Daha önce hakkında ölüm haberleri yapılan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan...
Kılıçlı yemin sonrasında istifa ettiği iddia edilmişti:...
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, tartışmalara neden olan kılıçlı yemin sonrasında Bölük...
Güncel Haberleri
TümüYENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
