BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Kayalar'ı şikayet ettiği iddia edilmişti. O habere...

Başkan Kayalar'ı şikayet ettiği iddia edilmişti. O habere Rüzgar'dan yalanlama

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı Cumhurbaşkanlığı’na şikayet ettiği yönünde çıkan haberlerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Haberin çarptırıldığını belirten Rüzgar, CİMER’e yapılan başvurunun hazine arazilerinin yağmalanmasına ve talana karşı önlem alınması gerektiğine dair olduğunu aktardı.

0Yorumlar
Başkan Kayalar'ı şikayet ettiği iddia edilmişti. O habere Rüzgar'dan yalanlama
Rüzgar'ın açıklamasının tam metni aşağıdaki gibi: 

2014 yerel seçimlerinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar’ın öncülüğünde Menderes’imize baharı getirmiş ve CHP belediyesi ile yeniden ilçemizi kavuşturmuştuk.

Seçimlerin ardından başkanımızın teveccühü ile belediye başkan yardımcılığı görevine atanarak bu görevi layıkıyla yerine getirmek adına çalışmalarımı özveriyle sürdürmekteyim.
Belediye başkan yardımcılığı görevimde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafıma bağlanmış ve tüm yetki Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar tarafından bana verilmiştir. Bu yetki kapsamında müdürlüğün gerektirdiği tüm çalışmalar kanun ve yasalara uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Ancak bazı basın yayın organlarında çarptırılmış olarak çıkan, gerçekle uzaktan yakına alakası olmayan haberler gereksiz bir gündem oluşturmaktadır. Yapılan, başarıyla sürdürülen belediye çalışmalarına gölge düşürmeye yönelik algı operasyonundan ibarettir.
CİMER’e yapılan başvuru hazine arazilerine yapılan yağmaya, talana karşı önlem alınması gerektiğine dairdir.

Hazine arazileriyle ilgili konunun muhatabı olan kurum ve idareciler bu kadar önemli bir konuyla ilgilenmemektedir.

Asli görevleri hazine arazilerine yapılan yağma ve talan için önlem almak olan kurum ve idareciler bunun yerine belediyemize bağlı olan ve tek amacı vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek olan hazine arazileri ile imarda park ve bahçe olarak görülen alanlara yapılan sosyal yaşam tesisleri ve kafeteryalarla ilgilenmeyi uygun görmüşlerdir.
Bu alanlarla ilgili belediyemiz son bir yıl içinde defalarca soruşturma geçirmiştir. Hazineye ait arazilerde yağmaya, talana dur demektense sadece amacı vatandaşa hizmet olan belediyemizle uğraşılmaktadır.  Yaşanan bu durum üzerine CİMER’e başvuru yapılmıştır. Yazının esas konusu hazine arazilerine yağma ve talan iken konu siyasi ranta dönüştürülmeye çalışılmaktadır.

Menderes Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü’ndeki tüm yetki tarafıma verilmişken, haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye başkan yardımcılığı görevimde ilk günden itibaren belediye başkanımızla tam bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Algı operasyonlarıyla kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimler sonuçsuz kalacaktır.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

16 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

17 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

19 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

20 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

21 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

23 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

23 saat önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 gün önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

1 gün önce