Başkan Tugay’dan Zeytin Festivali’nde markalaşma vurgusu
Torbalı Saipler Mahallesi’nde bu yıl 13.’sü düzenlenen Zeytin Festivali’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Ürettiğiniz ürünler çok değerli. Onların değerini bulması için daha fazla özenmeli, pazarlamak ve markalaştırmak için çaba göstermeliyiz. Köylerimize sahip çıkacağız. Ben, her sıkıntınızda yanınızda olacağım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanınız sizi asla yalnız bırakmayacak” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Torbalı Saipler Mahallesi Muhtarlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilen 13. Zeytin Festivali’ne katılarak yurttaşlarla buluştu. Festivale Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halit Çelik ve Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı İbrahim Özel de katıldı. Festival alanında kurulan stantları tek tek gezen Başkan Tugay, yöresel ve el emeği ürünler satan yurttaşlarla sohbet ederek alışveriş yaptı. Başkan Tugay, Saipler sakinleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
“Köylerimiz cennetten köşe”
Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Tugay, "İzmir'imiz gerçekten Türkiye'nin incisi. Sadece şehir merkezi değil bütün köyleri adeta cenneten bir köşe. Kültürümüz, hepimizin gururu. Hem bu kadar verimli topraklarda yaşamaktan hem de böylesine büyük bir kültürün bugünkü mirasçıları olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Böyle festivaller, o kültürün devamı anlamında çok değerli. Ne mutlu size, bu geleneği sürdürdüğünüz için” diye konuştu.
“Hepimizin sahip çıkması lazım”
Konuşmasında iklim krizine değinen Başkan Tugay, “Sahip olduğumuz her ağaç, sahip olduğumuz her karış toprak hazine değerinde ama bugün yaşadığımız iklim krizinden dolayı çölleşme riski var. Bunlar sadece belli insanlara sorunları havale ederek çözülecek işler değil. Herkesin bilinçli olması ve sahip çıkması lazım. Nasıl bu köyü, Torbalı'yı, şehrimizi kuran atalarımız bize temiz topraklar, temiz hava, bol su miras bıraktılarsa aynı şekilde bizler de bizden sonraki nesiller için bunu yapmak zorundayız. Bu sadece belediye başkanlarının, muhtarların, valilerin ve hükumetin görevi değildir. Bu hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.
“Köylerimize sahip çıkacağız”
Köylerin ve köylerde yaşayanların ürettikleri ürünlerin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların hepsi yavaş yavaş bir taraftan terk ediliyor, bir taraftan tarım, gıda, hayvancılık kıymete biniyor. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak köylerimize sahip çıkmaya karar verdik. Bu konuda çok daha fazla çalışmaya karar verdik. Zeytin, bölgemizin en değerli ürünü. Türkiye, zeytincilikten çok daha fazla para kazanabilir. Yeter ki ürettiğini markalaştırabilsin, satabilsin. Zeytinyağlarımızı Avrupa'da alıyorlar, süslü şişelerin içine koyuyorlar. Üzerine İtalyan markalarının adını yazıyorlar. Bu topraklarda ürettiğimiz zeytinyağını başkaları İtalyan zeytinyağı, İspanya zeytinyağı diye alıyor. Bunun farkına varmanız lazım. Bu bilinci edinmek zorundayız. İzmir bizim kıymetlimiz. İzmir'in her bir karış toprağı, her bir yaşayan insanı bizim için çok kıymetli. Türkiye'miz, bu güzel bayrak ve o güzel bayrak altında olmanın gururunu yaşıyoruz. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten onlardan güç alarak büyüdük. Onlara inanarak bugünlere geldik. Onlardan ve sizlerden aldığımız güçle inşallah hep beraber bu ülkeyi çok güzel günlere getireceğiz.”
“Zeytine sahip çıkmak, Cumhuriyet'e sahip çıkmak”
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de "Benim dedemin burada zeytinliği vardı. O zeytinlik sayesinde evlatlarından teyzemi doktor, annemi eczacı, dayımı kimya mühendisi yapmış. Bizim üzerimizde zeytinin böyle bir önemi ve anlamı var. Birinine sahip çıkmak, toprağa sahip çıkmak, zeytine sahip çıkmak, Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmak demek” dedi.
“Zeytinin bereketini kutlayalım”
Festivalin ev sahibi Saipler Mahallesi Muhtarı Demet Öncül ise “Zeytin bizim için sadece bir ürün değil barışın, sağlığın ve köklü kültürümüzün sembolüdür. Her bir zeytin tanesinde dedelerimizin alın teri, ninelerimizin emeği vardır. Gelin bugün hep birlikte zeytinin bereketini kutlayalım” sözlerine yer verdi.
Zeytin Festivali’ne her yaştan yurttaşlar katılırken, festival alanındaki halk oyunu gösterileri de büyük beğeni topladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Cemil Tugay'dan 'birlik dayanışma ve adalet' vurgusu!
Tokat Artova Yenice Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin aşure ve kurban lokması etkinliğine...
Güncel Haberleri
TümüÖdemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
