Bir vatandaş çukura düşmüştü: İzBB'den GDZ'e 100 bin TL'lik ceza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ta yoğun yağış sırasında bir vatandaşın kazı çukuruna düşmesine ilişkin olay sonrasında GDZ Elektrik’e 100 bin TL para cezası uyguladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ta GDZ Elektrik tarafından gerçekleştirilen “Alsancak Dönüşüm Projesi”nin kazı çalışmaları sırasında yaşanan tehlikeli olaya ilişkin resmi açıklama yaptı.
Belediye, daha önce 2 Ekim 2025 tarihli ve 1088 sayılı yazıyla GDZ Elektrik’e; bölgenin yoğun yaya ve araç trafiğine sahip şehir merkezi olmasından dolayı güvenlik önlemlerinin titizlikle alınması, çevre temizliği ve düzeninin sürekli sağlanması, onarımların ise hızla yapılması gerektiğini bildirdiğini anımsattı.
Ancak 1 Şubat tarihinde kentte etkili olan yoğun yağış ve fırtınada kazı alanındaki çukura bir vatandaşın düştüğü ve can güvenliği açısından ciddi risk yaşadığı belirtildi.
Belediye açıklamasında, olayın yağış esnasında bozulan güvenlik önlemlerini yenileyecek ve olumsuzluklara müdahale edecek saha personelinin bulunmamasından dolayı yaşandığını belirtildi.
Bu gerekçelere ilişkin yönetmelik kapsamında GDZ Elektrik hakkında cezai işlem uygulandığı, şirkete 100 bin TL idari para cezası kesildiği belirtildi. Ayrıca kazı bölgesinde güvenlik önlemlerinin sürekli ve titizlikle alınması gerektiği ifade edilirken, meydana gelebilecek olumsuzluklardan firmanın sorumlu olacağı da resmi yazıyla aktarıldı.
Belediye, ceza bedelinin veznelere yatırılması ve ödeme makbuzunun ilgili müdürlüğe gönderilmesini istedi.
Büyükşehir'in gönderdiği dilekçe şu şekilde:
"İlgi yazımızla, kurumumuzdan aldığınız 02/10/2025 tarih 1088 numaralı 'Alsancak Dönüşüm Projesi' çalışmalarınız kapsamındaki çalışmalarınızda, ( bölgenin yoğun yaya ve araç trafiğinin olduğu şehir merkezi olması nedeniyle) güvenlik önlemlerinin titizlikle alınması, çevre temizliği-düzeninin sürekli olarak sağlanması, onarımların hızla yapılması hususları tarafinıza iletilmiştir.
01/02/2026 tarihinde kentimizde yaşanan yoğun yağış ve fırtına sebebiyle kazı bölgesindeki çukura vatandaşımız düşmüş ve can güvenliği açısından tehlike yaşamıştır.
Bu durumun, yağış esnasında bozulan güvenlikleri yenileyecek, mevcut olumsuzlukları giderecek, gerekli müdahaleleri yapacak bir personelinizin olmaması nedeniyle meydana geldiği anlaşılmıştır.
Açıklanan sebeplerle, Yönetmeliğimiz gereğince cezai işlem uygulanmış olup, meydana gelebilecek olumsuz durumlardan tarafınızın sorumlu olacağının bilinmesi, kazı bölgesinde güvenlik önlemlerinin sürekli olarak ve titizlikle alınmasının sağlanması ve ekli cezai işlem tutanağında belirtilen 100.000,00TL'lik bedelin veznelerimize yatınlması, ödeme makbuzunun Müdürlüğümüze iletilmesini önemle rica ederim"
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
UKOME Genel Kurulu’nda altyapı çalışmaları koordine edildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda, Yunusemre...
GDZ Elektrik'in kazıları Alsancak'ı felç etti, esnafın...
Alsancak’ta uzayan altyapı çalışmalarından dolayı bölge esnafı isyan noktasında. Kıbrıs Şehitleri...
İzBB'den 5 milyarlık borç için taşınmaz teminatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinin yaklaşık 5 milyar TL’lik SGK borcunun...
Güncel Haberleri
Tümü44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
Aşka işaret diliyle 'evet' dediler
İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...
Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi
Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...
Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!
Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...
