BIST 100 11.092,14 %0,22 Altın 6.428,32 ₺/gr %0,68 Bitcoin $80.464 %0,27 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,82 ₺ %0,16 Sterlin 66,48 ₺ %0,11 Gümüş 86,55 ₺/gr %0,46 Ethereum $2.334,81 %0,40 İsviçre Frangı 60,26 ₺ %0,00 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,08 Avustralya Doları 35,04 ₺ %0,19 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,14 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,53 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu: "Halkımız...

CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu: "Halkımızın ruh hali, acillik hale geldi! "

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, "Gençlerimiz, gelecek planlarında yaşıyor. Hastanelerin psikiyatri servislerine başvuranların sayısına bakın, anlarsınız. Bunu araştırmalar da onaylıyor. 10 kişiden neredeyse 8’i mutsuzluğun ötesinde” diye konuştu.

0Yorumlar
CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu: "Halkımızın ruh hali, acillik hale geldi! "

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; ülkenin içinde bulunduğu durumun halk üzerinde yarattığı ruh haline dikkat çekti. Nalbantoğlu, tablonun vahametine vurgu yaptığı açıklamasında; “Halkımızın ruh hali; acillik hale geldi!  İnsanlarımız, endişe, öfke ve korku duyuyor. Bu kemirgen ruh hallerini anlık değil; uzun zamandır işinde, evinde, mutfağında, çarşıda, pazarda yaşıyor. Gençlerimiz, gelecek planlarında yaşıyor. Hastanelerin psikiyatri servislerine başvuranların sayısına bakın, anlarsınız. Bunu araştırmalar da onaylıyor. 10 kişiden neredeyse 8’i mutsuzluğun ötesinde.” diye konuştu.

İşçi kesiminin; 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da hak, hukuk, adalet kavgası büyüyerek yaşadığını ve aynı ruh haline sahip olduğunu dile getiren CHP’li Nalbantoğlu; “İşçilerimiz, emekçilerimiz,  emeğin bayramı 1 Mayısı da her zamankinden daha farklı karşılıyor. Alamadıkları hakları, yaşam mücadelesinde yaşamak zorunda kaldıkları ekonomik ve sosyal kriz sarmalı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Hepsinin alın teri önünde saygıyla eğiliyorum. Özledikleri mutlu günler yakındır.” İfadalerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu: "Halkımızın ruh hali, acillik hale geldi! "

Dört AKP seçmeninden biri endişeli

Önlerine gelen araştırmaların ülkenin ekonomik ve sosyal koşullarının bıçağı kemiğe dayandırdığını gösterdiğini söyleyen CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; şunları söyledi; “ İnsanları bu noktaya getiren zamansız, yanlış ve üretimi terk eden, hazırcı ekonomik politikalardır. 21 yıldır süren, çatışmacı, ayrıştırıcı siyasettir. Şeffaflıktan uzak, sadece gelecek kaygısını değil, ‘ Şimdi ne olacak?’ endişesini diri tutmuş iktidardır. Düşünün ki; İzmir’de 4 AKP seçmeninden biri endişeli. ‘Mutluyum’ diyen; 20 kişiden sadece 1’i... Büyük oranda iktidarın değişmesi beklentisi hâkim. Çünkü, yumurta kapıya dayandı. Çünkü; insanlarda takat kalmadı.”

Merak etmesinler! Onları da kurtaracağız…   

“ Ekonomik kriz, parti ayrımı yapmıyor. Yoksulluk herkesin iki yakasında!” diyen Nalbantoğlu; açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “  Ayrımsız tek şey yaşanıyor ülkede. Halkın; emeklinin, çalışanın, dar gelirlinin cebindeki para aynı oranda eriyor. Bir marketten çıkarken hepsi aynı oranda terliyor. Satan küçük esnaf da müşterisi de aynı oranda isyan ediyor.  Yani;  yokluk,yoksunluk ve yoksulluk herkesi birleştirdi.  AKP’lisi de bunu yaşıyor, CHP’lisi de, diğer partilerin seçmenleri de. Umut; bu ruh halini tersine çevirecek bir yönetim biçiminde. Millet İttifakı’nın birleştiren, kökten çözümcü yaklaşımında. Hiç kuşku duymasınlar; biz sadece endişeli o bir AKP seçmeni yurttaşımızı değil, dördünü birden kurtaracağız. Bize oy versin vermesin; tüm anne babaların çocukları için bir gelecek kuracağız.”

Fotoğraf meydanda, sonuç sandıkta

Hafta sonu İzmir’de gerçekleşen Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı mitingini de değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; “ Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu; gençleri bu geçiş döneminin paydaşı yaptı. Onları en büyük güç olarak işaret etti. Alanı dolduran İzmirli gençlerimiz de muhteşemdi. İzmir, İzmirliliğini yine yaptı. Yine tarihe not düştü, tarafını haykırdı. İzmir mutabık kaldıysa bu iş tamamdır.. Hükümet, İzmir İktisat Kongresi binasını sessiz sedasız açarken; İzmir; Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanını seçti, Türkiye’nin geleceğine ışık tuttu. Fotoğraf meydandaydı; müjdeli sonuç da sandıktan çıkacak.” diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Prof. Dr. Sancar görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul...

7 saat önce

Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir Meclisi'ne çağrı:...

TMSF’nin Basmane Çukuru’nu 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkarmasına yönelik Kültürpark...

8 saat önce

Karabağlar Belediyesi'nde görev alma

Karabağlar Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş'ün görevden alındığı öğrenildi.  

8 saat önce

Defne Soyer'den Gaziemir Kooperatifi'ne ilişkin açıklama:...

Kooperatif davasından tutuklu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Belediye Başkanı Tunç...

9 saat önce

Süresiz Nafaka Düzenlemesi Geri mi Geliyor?

AYM'nin 'süresiz nafaka' uygulamasını iptal etmesinin ardından Adalet Bakanlığı ve AK Parti...

11 saat önce

Basmane Çukuru satışa çıkarıldı

İzmir'de 'Basmane Çukuru' olarak bilinen alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  tarafından...

11 saat önce

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

1 gün önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

1 gün önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

2 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

2 gün önce