BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,00 Bitcoin - %0,14 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.230,61 %0,12 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP’li Nalbantoğlu o raporu değerlendirdi; “ Malumun ilan...

CHP’li Nalbantoğlu o raporu değerlendirdi; “ Malumun ilanı AGİT’ten de geldi!"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT’in 14 ve 28 Mayıs seçimleri için yayımladığı gözlem raporunu değerlendirdi. Raporun 22 yıllık ve bildik Türkiye fotoğrafını gözler önüne serdiğini belirten Nalbantoğlu; “AGİK’in raporu ülkenin içler acısı halinin tescili gibi. Tam anlamıyla malumun ilanı niteliğinde bir rapor. Biz zaten biliyorduk, hatta yaşadık, yaşıyoruz!" dedi.

0Yorumlar
CHP’li Nalbantoğlu o raporu değerlendirdi; “ Malumun ilanı AGİT’ten de geldi!"

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; yaptığı açıklamada;  şu ifadeleri kullandı;” Raporda her şeyden önce devletin ve idari kaynakların kötüye kullanıldığı belirtilmiş. Siyaset kurumu ile devlet arasındaki kırmızı çizgi zaten başkanlık sistemi ile ortadan kalkmıştı. Doğabilecek zafiyetleri yıllardır dillendirmekten iflahımız kesildi. Cumhurbaşkanının, bakanların siyasi bir yarışta koltuklarının tüm gücünü, mevzuat tanımaksızın kullandığını, açılışlar yaptığını, sosyal yardımlarda bulunarak, sivil toplum gücünü baskılayarak siyasi güç kazandığını bu seçimde de gördük yaşadık.  Rapor,’ Parti ile devlet arasındaki ilişki bulanıklaşmıştır.’ diyor. Öyle bir çizgi kalmadı; kontrolsüz bir güç kullanımı ile karşı karşıyayız. Bulanık suda balık avlayarak sağlanan iktidarın hem hukuki hem ahlaki meşruiyeti tartışılır. Şimdi bir yerel seçim sürecine giriyoruz. Aynı kaygıları, korkuları taşıyoruz. ”

Bir felaketten menfaat sağladılar

AGİT’in bilinen gerçekleri gözler önüne serdiğini, yayımladığı raporun malumun ilanı gibi olduğunu söyleyen Nalbantoğlu şöyle konuştu; “ Yasal olarak; deprem nedeniyle yer değiştiren mağdur vatandaşlarımızın oy kullanabilmeleri için önlem alınmadığını, bunun kolaylaştırabileceğini söylemiştik. Rapor da aynını söylüyor. 2 milyon depremzedemizin oylarını kullanması için değil, kullanamaması için ellerinden geleni yaptılar. İkamet adresleri alabora edildi. Şeffaflık zaten hak getire! Bu, bir felaketten medet ummaktır, bir acıdan siyasi rant sağlamaktır. Konuşacak ama konuşturmayacaksınız; yapacak ama yaptırmayacaksınız; kullanacak ama kullandırmayacaksınız… İşin özeti bu! Bu tabloda adaletten, demokrasiden söz edemezsiniz. Bu tablodan elde edilen kazanımın ‘hak’ olduğunu söyleyemezsiniz.”

Böyle bir ortamda yerel seçime gidiyoruz

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; “ İnsan haklarının, ifade özgürlüğünün bu denli baskılandığı; seçme, seçilme hak ve özgürlüklerinin insanların elinden hoyratça alındığı;   demokrasinin bu denli iğdiş edildiği bir ortamda yerel seçimlere gidiyoruz.” İfadelerini kullandığı açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “ Seçim, tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz. Hele ki: bu seçimin tüm ipleri aynı iktidarın elindeyse, hele ki bir diğer yarıdan onay alamıyorsanız, kabul göremiyorsanız, eninde sonunda büyük bir tehdit ve kayıplarla baş başa kalınır. Düşünün ki; böyle bir ortamda yerel seçimlere gidiyoruz. Sorumluluklarımız çok büyük. Tarih muhakkak hesap sorar ama; bizim daha fazla kaybedecek zamanımız yok.” 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

BDDK 3. Daire Başkanı Bilal Soysal Fon Soruşturması...

Fon soruşturması kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 3. Daire Başkanı...

8 saat önce

İzmir sokakları turuncuya büründü

LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı Tarafından lösemiye dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak...

12 saat önce

Polonya'da Vahşet Büyüyor: Saldırganın Evinden 3 Ceset Çıktı

Polonya'da 6 kişiyi katleden saldırganın evinde yapılan aramada 3 kişinin daha cesedi...

14 saat önce

Başkan Yıldız 'peşkeş çekildi' demişti: Şirketten yanıt...

Çiğli Belediye Meclisi'nde 2021 yılında alınan ve bir şirkete 10 yıllık intifa hakkı...

1 gün önce

Bağımsız Maden İş açıkladı: Madencilerin direnişi zaferle...

Manisa'nın Soma ilçesinde ödenmeyen maaşları ve birikmiş işçilik alacakları için direnişe geçen...

1 gün önce

Manisa'da devrilen tanker alev aldı... 37 yaşındaki...

Manisa'nın Salihli ilçesinde karşı yöne geçen tanker devrilmesi sonucunda alev aldı. Kazada...

1 gün önce

Dorukhan Büyükışık davasında 12 tahliye!

İzmir'de, 8 yıl önce inşaat şantiyesinde cesedi bulunan Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölümüyle...

1 gün önce

Fon soruşturmasında eski SPK Başkanvekili tutuklandı!

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında 4...

1 gün önce

Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e 'protokolü açıkla'...

Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun geleceğine ilişkin açıklama yayımladı. Üç ayrı...

1 gün önce

Ela Rümeysa Cebeci sessizliğini bozdu, o iddiaları reddetti

Sadettin Saran ile yargılandığı davada beraat eden spiker Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy...

1 gün önce

11 üniversiteye yeni rektör atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 üniversiteye yeni rektör görevlendirildi.

1 gün önce

Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...

2 gün önce