CHP'li Yücel'den ÇEDES çıkışı: "Çocuklarımızın aydınlık geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Deniz Yücel, geçtiğimiz haftalarda Meclis gündemine taşıdığı ÇEDES Projesi ile ilgili Eğitim-Sen İzmir 1 ve 5 No’lu şubeleri ziyaret etti. Yücel, “Bilimsel ve laik eğitimi savunmaktan vazgeçmeyecek, çocuklarımızın aydınlık geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız. Buradan iktidarı ve Milli Eğitim Bakanı'nı uyarıyorum; bu yanlıştan derhal dönün!” dedi.
“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) kapsamında İzmir’de 842 okulda manevi danışman adı altında vaiz, imam-hatip, kuran kursu öğreticilerinin görevlendirilmesiyle ilgili konuyu geçtiğimiz haftalarda Meclis’e taşıyarak soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Deniz Yücel, Eğitim-Sen’in İzmir 1 ve 5 No’lu şubelerini ziyaret etti.
Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ve 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin ile iktidarın eğitim politikalarını ve ÇEDES Projesini konuşan Yücel, “Konuyu Meclis’e de taşıdık, çünkü konu çocuklarımız yani konu çok hassas! Eskişehir’de ilk örneğini gördüğümüz atamalar İzmir’de de yapıldı. Bunlar bilimsel ve laik eğitime darbe vuracak adımlardır. Tarikatlar güdümünde ülkeyi yöneten iktidarın laik eğitime sızma planından başka bir şey değil. ÇEDES Projesi, Anayasamızın 2. Maddesinde yer alan laiklik ilkesine, Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi başlıklı 42. Maddesine ve Öğretim Birliği Yasası’na açıkça aykırıdır. Bu ülkenin Anayasasında eğitimin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş ve bilimsel esaslara göre yapılacağı yazıyor. Bundan ödün verilmesi demek ülkenin çok karanlık bir yola sokulması demektir. Konu çok hassas... Söz konusu olan çocuklar... Bu ülkenin geleceği onlar... Bu ülkede tarikatların eline düşürülen çocuklar intihar etti. Birçok çocuk tarikat yurtlarında yapılanları anlatıyor. Üstelik eğitimin bir cemaate, onun okullarına, dershanelerin teslim edilmesinin ne kadar acı sonuçlar verdiğini birlikte gördük” dedi.
EĞİTİMİN DİYANET’E TESLİM EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ!
Velilerin, uzmanların, çocukların endişesinin her zamanki gibi hiçe sayıldığı bu projenin sürdürülmesinin büyük yanlışlara yol açacağını vurgulayan İzmir Milletvekilli Deniz Yücel, şunları dile getirdi:
“Bu ülkenin binlercesi atama bekleyen yetişmiş rehberlik öğretmenleri varken ‘manevi danışman’ adı altında pedagojik eğitim almamış kişilerin gelecek neslimize şekil vermesi, eğitim sistemimizi temelden sarsacak nitelikte bir tehlikedir. İktidar her zamanki gibi velilerin kaygılarını, uzmanların uyarılarını, çocukların endişelerini dikkate almıyor. Okul müdürü olmanın ön koşulunun neredeyse İlahiyat mezunu olmaktan geçtiği, coğrafya dersinin rafa kalktığı, felsefenin adının anılmadığı, sosyolojinin istenmediği, yabancı dil eğitiminin fecaat kabul edildiği laiklik karşıtı bir eğitim düzeni yaratıldı. Milli Eğitimi yavaş yavaş Diyanet'e teslim etme hevesindeler ama buna izin vermeyeceğiz. Sınavlarda binlerce öğrenci sıfır çekiyor. Biz neyi tartışıyoruz, manevi danışmanlık... Buradan iktidarı ve Milli Eğitim Bakanı'nı bir kez daha uyarıyorum; bu yanlıştan derhal dönün!”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ölümü sevenlerini yasa boğmuştu... İşte Av. Yücel'in son...
Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eski İzmir Barosu başkanı Özkan Yücel, vefatından bir gün...
Galatasaray'da Davinson Sanchez'den geleceğine ilişkin...
Galatasaray'ın Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez, sarı-kırmızılı kulüpteki geleceğine...
ÇEDES kapsamında 99 din görevlisi ataması: Eğitimcilerden...
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile hayata geçirdiği ÇEDES projesi...
Güncel Haberleri
TümüSahilleri protokolle kiralamaya tepkiler sürüyor
Kıyı ve sahil şeritlerinin protokolle kiralanmasının önünü açan yönetmelik değişikliğine...
Menderes'te seçim tarihi belli oldu
Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...