BIST 100 11.151,03 %0,01 Altın 6.502,50 ₺/gr %1,20 Bitcoin $80.668 %1,15 Dolar 49,83 ₺ %0,12 Euro 55,58 ₺ %0,26 Sterlin 66,44 ₺ %0,07 Gümüş 87,19 ₺/gr %0,95 Ethereum $2.341,23 %1,63 İsviçre Frangı 60,10 ₺ %0,09 Kanada Doları 35,47 ₺ %0,15 Avustralya Doları 35,01 ₺ %0,24 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,27 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,57 ₺ %0,12 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,71 Çin Yuanı 7,48 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!

Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!

Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik gerçekleştirilen itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

0Yorumlar
Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!

Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik avukatları tarafından gerçekleştirilen itiraz reddedildi.

Başvuruyu değerlendiren İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi, "suçun vasıf ve mahiyeti ile kararın usul ve yasaya uygun olduğu" gerekçesiyle itirazın kabul edilmemesinde karar kıldı.

Yaklaşık 24 gündür Tekirdağ Karatepe Cezaevi'nde tutukluluğu süren Deniz Göktaş'ın avukatları, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği aracılığıyla tutuklama kararına itiraz ederek tahliye talep etti.

İtiraz dilekçesinde, Göktaş'ın soruşturmayı öğrenir öğrenmez yurt dışındaki tatilini yarıda keserek kendi isteğiyle Türkiye'ye döndüğü ifade edilerek, hakkında somut bir tutuklama sebebi ortaya konulamadığı ve kaçma şüphesinin bulunmadığı belirtildi.

Avukatlar, tutuklama kararında bulunan "eylemin toplumda oluşturduğu olumsuz tepki ve duygular" gerekçesinin Ceza Muhakemesi Kanunu'nda karşılığı bulunmadığını iddia ederek, kararın hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ve sosyal medyadaki tepkilerin etkisiyle verildiğini belirtti.

SUÇ VASFININ DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Dilekçede ayrıca soruşturmanın ilk aşamada TCK'nin tutuklama yasağı kapsamında değerlendirilen 216/3. maddesi (dini değerleri aşağılama) kapsamında gerçekleştirildiği, daha sonra ise tutuklama kararı verilebilmesi için suç vasfının TCK 216/1'de düzenlenen "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçuna dönüştürüldüğü ifade edildi.

Avukatlar, Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre "diktatör" ifadesinin tek başına "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu oluşturmadığını, gösterideki ifadelerin kara mizah ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca yaklaşık üç yıldır 198 kez sahnelenen gösterinin kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlike doğurmadığını da söyledi.

Savunmada, Göktaş'ın gözaltına alınırken ters kelepçe takılması ve soruşturmasıyle ilişkin bulunmadığı belirtilen saç ile tırnak örneklerinin alınması da eleştirilerek tutuklama kararının kaldırılması ya da adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesi istendi.

MAHKEME İTİRAZI REDDETTİ

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi, avukatların ayrıntılı itiraz dilekçesini değerlendirerek başvuruyu kabul etmedi.

Mahkeme kararında, "Kararın usul ve yasaya uygun olması, kararda değişiklik yapılmasını gerektirir bir neden görülmemesi ve mevcut delil durumu dikkate alındığında itirazın reddine" hükmedildi.

Böylece Deniz Göktaş'ın tutukluluk hali devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Sayıştay'ın İzmir Büyükşehir raporu: Çöp suyu, büfe...

Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2025 yılı raporunu yayımladı.

12 saat önce

Sayıştay raporlarında 'kooperatif' detayı: Hukuki süreç...

Sayıştay'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2025 raporunda eski İzmir Büyükşehir Belediye...

12 saat önce

Başkan Tugay'dan Bakan Uraloğlu'na ziyaret: Gündemde...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir...

15 saat önce

İzmir Gaziemir'de radyoaktif kirlilik temizlendi!

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), İzmir’in Gaziemir ilçesinde radyoaktif kirlilik tespit edilen...

16 saat önce

Balçova'da emekçiler, TİS ve SDT için bir araya geldi:...

Balçova Belediyesi'nde imzalanmayan toplu iş sözleşmeleri ve 2 aydır ödenmeyen sosyal denge...

16 saat önce

AK Partili Kaya: İzmir'in Çernobili temizlendi

 AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya 'İzmir'in Çernobili' olarak bilinen alanın...

16 saat önce

Büyükşehir'den 'Basmane Çukuru' açıklaması: Yüzde 30'luk...

Şehrin göbeğinde uzun yıllardır atıl durumda olan ve Basmane Çukuru olarak bilinen taşınmazın...

17 saat önce

Büyükşehir Belediyesi 90 zabıta memuru alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026 KPSS puanıyla 90 zabıta memuru alımı yapacak. Lisans...

19 saat önce

Merkezefendi Belediyesi'ne operasyon: Başkan ve eşi...

Denizli'de Merkezefendi Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Belediye Başkanı...

19 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Prof. Dr. Sancar görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul...

1 gün önce

Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir Meclisi'ne çağrı:...

TMSF’nin Basmane Çukuru’nu 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkarmasına yönelik Kültürpark...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi'nde görev alma

Karabağlar Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş'ün görevden alındığı öğrenildi.  

1 gün önce