BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,00 Bitcoin - %2,15 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.230,61 %0,12 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Ege İhracatçı Birlikleri yeni nesil kadın liderler yetişt...

Ege İhracatçı Birlikleri yeni nesil kadın liderler yetiştiriyor

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi için toplumsal ve ekonomik kalkınmada kadınların etkin biçimde yer alması gerektiğini söyleyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

0Yorumlar
Ege İhracatçı Birlikleri yeni nesil kadın liderler yetiştiriyor

Eskinazi, EİB Export-Up Mentörlük Programının üçüncü fazında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile birlikte deprem bölgesinde ihracata dönük çalışma yapan kadınlara yönelik bir proje hazırlığı içinde olduklarını da açıkladı.

EİB’nin cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında Türkiye’de öncü bir rol üstlendiği görüşünde olan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türkiye’nin ihracatta, eğitimde, sağlıkta, hayvan haklarında, çocuk haklarında, özgürleşmesinde, kalkınmasında, kısacası her aşamasında kadınlarımız ön planda olmak zorunda. Türkiye’nin en büyük eksiği bu. Türkiye’de birçok noktada arzu ettiğimiz seviyede değilsek kadının geri planda kalmasından dolayıdır. Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye’de kadın işgücü temsili en yüksek kurumlardan biri. Birliğimizde her iki çalışanımızdan biri kadın. Önceki dönem ile kıyaslandığında bu dönem Yönetim Kurullarındaki kadın temsilimiz yüzde 100 arttı. Yönetim Kurullarında da kadın temsili en yüksek kurumlardan biriyiz. Bütün Yönetim Kurulu üyelerimiz kadın haklarıyla ilgili STK’larda aktif görev alıyor.” dedi.

TİM Kadın Konseyi’nde de en büyük temsil Egeli kadın ihracatçıların

Eskinazi, “Demir demirdışı metaller, tütün ve hazırgiyim olmak üzere üç İhracatçı Birliğimizde kadın Başkan Yardımcılarımız görev yapıyor. Türkiye’de İhracatçı Birlikleri içinde ilk kadın Başkan 2004-2006 yılları arasında Ege Zeytin Zeytinyağı İhracatçıları Birliğimizin Başkanı Deniz Ataç olmuştu. Bugün TEMA Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor. Önümüzdeki süreçte EİB bünyesinde kadın Birlik Başkanlarımızın yer alacağına inanıyorum. Gençlerin ve kadınların ihracata yönelmesi, çalışmalar yapması için 2020 yılında Genç İhracatçılar Konseyi’ni kurduk. Genç İhracatçılar Konseyi’nin yarıya yakını kadın ihracatçılarımıza ait. TİM Kadın Konseyi’nde de en büyük temsil, yani her 3 ihracatçıdan birini Egeli kadın ihracatçılarımızdan oluşuyor.” diye konuştu.

EİB toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışıyor

Jak Eskinazi, Ege İhracatçı Birlikleri’nin toplumsal cinsiyet eşitliği adına yaptığı faaliyetlere şöyle sıraladı:

“2019 yılında imzaladığımız; dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact ilkeleri doğrultusunda; sosyal adalet, sosyal sorumluluk, cinsiyet eşitliği, çevre başlıklarını hem kurum kültürümüzde hem de projelerimizle yaşatıyoruz. UN Global Compact’e ilk üye olan İhracatçı Birliği biziz. Ayrıca UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’ne (WEPs) bir yıl önce imza attık.”

Kadın liderler dijitalleşme ve sürdürülebilirliğe daha yatkın

Eskinazi, “Global Compact’e ilk imza atan İhracatçı Birlikleri olduğumuz gibi aynı zamanda kadınlara ve gençlere yönelik bir mentörlük programı kurgulayan ilk Birlik de biziz. EİB Export-Up Mentörlük Programımız ile sürdürülebilir ihracat için kadın ve genç girişimcilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Araştırmalar yeni nesil liderlerin özellikle de genç kadınların ya da yöneticileri kadın olan aile şirketlerinin dijitalleşmeye ve sürdürülebilirliğe daha yatkın olduğunu, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik hakkında daha fazla bilgili olduğunu gösteriyor.

EİB’ten deprem bölgesindeki kadınlar için dayanışma zinciri

Jak Eskinazi, EİB Export-Up Mentörlük Programının iki döneminde toplamda 26 faydalanıcıdan 19'unun kadın girişimcilerden oluştuğunu sözlerine ekledi.

“Kadın girişimcilerimizin 9'u tarım sektörleri, 7'si tekstil, 1 deri, 1 plastik, 1 kimya sektöründe yer alıyor. Ve bütün kadın girişimcilerimizin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik dahil birçok alanda faaliyetleri var. EİB Export-Up Mentörlük Programımızın üçüncü fazında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile birlikte deprem bölgesinde ihracata dönük çalışma yapan kadınlarımıza yönelik bir dayanışma zinciri başlatma hazırlığı içerisindeyiz. Export-Up Mentörlük programının yeni modüllerini kadın-erkek dengesi pozitif ayrımcılık gözetilecek çizgide devam ettireceğiz.”  



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

BDDK 3. Daire Başkanı Bilal Soysal Fon Soruşturması...

Fon soruşturması kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 3. Daire Başkanı...

9 saat önce

İzmir sokakları turuncuya büründü

LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı Tarafından lösemiye dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak...

13 saat önce

Polonya'da Vahşet Büyüyor: Saldırganın Evinden 3 Ceset Çıktı

Polonya'da 6 kişiyi katleden saldırganın evinde yapılan aramada 3 kişinin daha cesedi...

15 saat önce

Başkan Yıldız 'peşkeş çekildi' demişti: Şirketten yanıt...

Çiğli Belediye Meclisi'nde 2021 yılında alınan ve bir şirkete 10 yıllık intifa hakkı...

1 gün önce

Bağımsız Maden İş açıkladı: Madencilerin direnişi zaferle...

Manisa'nın Soma ilçesinde ödenmeyen maaşları ve birikmiş işçilik alacakları için direnişe geçen...

1 gün önce

Manisa'da devrilen tanker alev aldı... 37 yaşındaki...

Manisa'nın Salihli ilçesinde karşı yöne geçen tanker devrilmesi sonucunda alev aldı. Kazada...

1 gün önce

Dorukhan Büyükışık davasında 12 tahliye!

İzmir'de, 8 yıl önce inşaat şantiyesinde cesedi bulunan Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölümüyle...

1 gün önce

Fon soruşturmasında eski SPK Başkanvekili tutuklandı!

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında 4...

1 gün önce

Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e 'protokolü açıkla'...

Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun geleceğine ilişkin açıklama yayımladı. Üç ayrı...

1 gün önce

Ela Rümeysa Cebeci sessizliğini bozdu, o iddiaları reddetti

Sadettin Saran ile yargılandığı davada beraat eden spiker Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy...

1 gün önce

11 üniversiteye yeni rektör atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 üniversiteye yeni rektör görevlendirildi.

1 gün önce

Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...

2 gün önce