Güzelbahçe’deki go-kart pistinin parselasyon planları onaylandı
Bakanlık doğal sit alanını hiçe saydı
Güzelbahçe’nin Yelki bölgesinde “Go-kart” pisti için yapılan parselasyon planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanarak 9 Ekim tarihinde askıya çıkarıldı. Go-kart pisti(Açık spor alanları) imar planlarında Doğal Sit ve tarım alanı olarak görülen 49 bin 230 metrekarelik bölgede yer alıyor. Plan notlarına göre 4 metre yükseklikte tek katlı binalar yapılabilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Güzelbahçe’nin Yelki bölgesinde büyük tartışmalara neden olan Doğal Sit ve tarım alanındaki “Go-kart” pistinin parselasyon planlarını onaylandı. İzmir Çevre İl Müdürlüğünün yaptığı açıklamada; söz konusu alanın parselasyon planlarının Çevre Bakanlığının 21.09.2020 tarih ve 196253 sayılı Bakanlık Makam Olur’u ile onaylandığı belirtildi. Açıklamada planların 09.10.2020-07.11.2020 tarihleri arasında bir ay süreyle askıda kalacağı da ifade edildi.
[ilgili-haber=47533]
Tarım ve Sit alandaki imar plan değişikliğine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve çevreci sivil toplum kuruluşları karşı çıkmıştı.
Dört metre yüksekliğe kadar binalar olacak
Go-kart pisti(Açık spor alanları) imar planlarında Doğal Sit ve tarım alanı olarak görülen 49 bin 230 metrekarelik bölgede yer alıyor. Plan notlarına göre 4 metre yükseklikte tek katlı binalar yapılabilecek. Seyirci ve sporcuların ihtiyacına yönelik yönetim binası, açık otoparklar, soyunma odası ve dinlenme salonu inşa edilebilecek.
Zeytinlik ve dikili tarım arazileri ile çevrili
Egeligazete’de yer alan habere göre, çevreci örgütler, söz konusu alanın hem 3573 sayılı Kanunda belirtilen zeytinlik alanlar, hem de 5403 sayılı kanunda belirtilen Mutlak ve Dikili Tarım Araziler ile çevrili olduğunu hatırlatarak bu girişime karşı çıkıyor Yapılmak istenen tesisin tarımsal kullanım bütünlüğünü bozduğu, insan ve hayvan sağlığına zarar vereceği de belirtildi.
Yürütmeyi durdurma kararı verilmişti
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin karşı duruş sergilediği pist için İzmir 5’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, “Bu daha önce yaptıkları plana istinaden alınan yürütmeyi durdurma kararı. Bundan sonra bir de binlik plan değişikliği yaptılar. Onu da onaylattılar. İki defa plan yaptılar. Her ikisine de davalar açılmış durumda. Mücadleemiz devam ediyor”açıklamasını yapmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dijital İzmirim Kart’ta büyük kolaylık: Bakiyeniz hiç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dijital ulaşım çözümlerinden biri olan Dijital İzmirim Kart’a...
Toplu ulaşımda Engelli Kartı’nın adı “Özel Kart” oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda toplu ulaşımda...
Efeslim Kart emeklilerin yanında olmaya devam ediyor
Efes Selçuk Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği Emekli...
Güncel Haberleri
TümüYENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
