İki ilçede taşkınlara karşı 410 milyonluk dev yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka ve Çiğli’de yağış nedeniyle yaşanan sel ve taşkın riskine karşı 410 milyon liralık kapsamlı bir altyapı yatırımını hayata geçiriyor. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 42 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmaları ile iki ilçede taşkınların önüne geçilmesi, altyapının iklim krizine karşı daha dirençli hâle getirilmesi amaçlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde başlattığı altyapı ayrıştırma projesiyle yağmur suyu ve atık suyu ayrı sistemlere yönlendirerek hem kent yaşamını güvence altına alıyor hem de İzmir Körfezi’nin korunmasına katkı sağlıyor. Karşıyaka ve Çiğli’nin farklı mahallelerinde yürütülen ve özellikle birleşik sistemli altyapının bulunduğu bölgelerde yoğunlaşan 42 kilometrelik ayrıştırma projesi kapsamında, mevcut kanalizasyon hatları yenilenirken yeni yağmur suyu hatları imal ediliyor. 410 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin 2027 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.
Sel ve taşkın sorunları son buluyor
Bölgedeki nüfus artışıyla birlikte artan altyapı ihtiyacı gözetilerek yenilenecek kanalizasyon hatları sayesinde evsel atık suların atık su arıtma tesislerine güvenli biçimde ulaşması sağlanacak. Karşıyaka ve Çiğli’nin farklı noktalarında inşa edilecek yağmur suyu ayrıştırma hatlarıyla, yağmur sularının birikmeden doğrudan İzmir Körfezi’ne iletilmesi mümkün olacak. Aşırı hava olaylarına bağlı sel ve taşkın risklerini ortadan kaldırmayı hedefleyen proje, birleşik sistemli altyapının atık su arıtma tesisleri üzerinde oluşturduğu yükü azaltarak İzmir Körfezi’nin temizliğine de önemli katkı sunacak.
Yağmur suyu ızgaralarının bakım onarımı da yapılıyor
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılının kasım ayında başlatılan ayrıştırma projesi kapsamında, bölgede trafik yükü altında kırılan ve tahrip olan yağmur suyu ızgaralarının bakım ve onarımı da gerçekleştiriliyor. Araç ve yaya trafiğinin güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, İZSU ekiplerinin yoğun mesaisiyle Karşıyaka ve Çiğli’nin farklı noktalarında aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Karşıyaka ilçesi Girne Caddesi’nde yürütülen yağmur suyu ızgara imalatı çalışmaları tamamlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzBB'den Aliağa'ya 2,5 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'da kanalizasyon, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, yağmur...
Seferihisar’ın altyapısına 140 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar’ın altyapısını güçlendirecek 140 milyon liralık yatırımı hayata...
İzmir’in su altyapısında 525 milyon liralık yenileme...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su kayıpları ve altyapı kaynaklı arızalara...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
