'İzmir baba' sancar maruflu özlemle anıldı
İzmir sevdası ile kentin simge ismi olan “İzmir Baba” lakabıyla tanıdığımız Sancar Maruflu, aramızdan ayrılışının 4. yılında Konak Belediyesi’nin Sancar Maruflu Bilim Merkezi önünde düzenlediği törenle anıldı.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen anma törenine; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, Sancar Maruflu’nun oğlu Cevat Ziya Maruflu, 68’liler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Nail Dağdelen, Konak Kent Konseyi Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Mumcu, Sancar Maruflu’nun dostları ve sevenleri katıldı.
Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Bu kentin ağacına, kuşuna, insanına, her şeyine nasıl sahip çıkılacağını gösterdi. Vefanın nasıl gösterileceğini öğrendik hepimiz. Gerçekten kente bu kadar emeği olan, kentin yoksuluna, Kültürpark’ına, insanına bu kadar değer veren Sancar Baba’nın yokluğunu, boşluğunu dolduramayız kuşkusuz. Ama bizler elimizden geleni yapacağız. Onun bize öğrettiği, gösterdiği öğretilerin ışığında belediye başkanlığı yapmaya gayret ediyorum. Konak’ta adını yaşattığımız Bilim Merkezi’nde çocuklar bilimle tanışıp etkinlikler yapıyor. Eminim çok mutlu oluyor isminin çocuklarla yaşadığını bilmekten. İyi ki Sancar Baba İzmir’den geçti. İyi ki İzmir’e bu kadar kıymetli dokunuşlarda bulundu. Işıklarda uyusun” dedi.
“ONU ANMAK BİZİM GÖREVİMİZ”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise “Okulu yeni bitmiş bir gazeteciydim. Toplantıda İzmir konuşuluyordu. Sancar Baba herkese söz veriyor, kendi de anlatıyordu İzmir’in değerlerini. Ben de arka sıralarda haber yazmaya çalışıyordum. ‘Bir de Dilek Gappi’nin fikrini alalım’ dedi. Sancar Maruflu iyi bir gazeteciydi. Ama Türkiye’nin en iyi halkla ilişkilercisiydi. Halka bu kadar değer veren az insan tanıdım. Sancar Baba benim için hümanizm anıtıdır. Başkasının iyiliğini isteyen, söylediği sözden yarım santim geriye düşmeyen, koşullar ne olursa olsun değişmeyen, gerçek insan olmanın erdemini taşıyan bir semboldür. Onu anmak bizim görevimizdir” ifadelerini kullandı.
KENDİ YAŞARKEN İZMİR’İ YAŞATTI
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz de aralarındaki dostluktan şu sözlerle bahsetti:
“50 yıllık arkadaşlığın ardından onu anlatmak çok zor. Saat Kulesi’nin doğumunu bile kutlayan tek isimdir. İzmir’i güldürmüştür kendi gülümserken. İzmir’i yaşatmıştır kendi yaşarken.”
“ONA SÖZÜMÜZ MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEK OLACAK”
Konak Kent Konseyi Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Hamit Mumcu da, “78’lilerin yoldaş ağabeyi, Sancar Baba’yı saygıyla anıyorum. Ona sözümüz, verdikleri halk ve doğa mücadelesini sürdürmek olacaktır. Rahat uyu, ışıklar içinde uyu Sancar Ağabey” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir Baba Sancar Maruflu’ya Konak’tan büyük vefa
İzmir’de adı vefayla özdeşleşen İzmir Baba Sancar Maruflu’nun 5’inci ölüm yıl dönümü anısına...
Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, kent hafızasının ve sivil toplumun simge ismi Karşıyakalı Sancar...
Karşıyaka, Madımak’ı andı
Karşıyaka Belediyesi, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren aydınları çeşitli etkinliklerle andı....
Güncel Haberleri
TümüEski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...
TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...
Billboard krizine ilişkin Başkan Ünsal'dan açıklama:...
Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...
İzmirli taksiciler için kritik uyarı: Airbaglere dikkat!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksiler başta olmak üzere tüm...
Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!
Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...
Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...
Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...
TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!
Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...
Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...
Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...
Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...
Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....
Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem
AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...