'İzmir baba' sancar maruflu özlemle anıldı
İzmir sevdası ile kentin simge ismi olan “İzmir Baba” lakabıyla tanıdığımız Sancar Maruflu, aramızdan ayrılışının 4. yılında Konak Belediyesi’nin Sancar Maruflu Bilim Merkezi önünde düzenlediği törenle anıldı.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen anma törenine; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, Sancar Maruflu’nun oğlu Cevat Ziya Maruflu, 68’liler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Nail Dağdelen, Konak Kent Konseyi Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Mumcu, Sancar Maruflu’nun dostları ve sevenleri katıldı.
Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Bu kentin ağacına, kuşuna, insanına, her şeyine nasıl sahip çıkılacağını gösterdi. Vefanın nasıl gösterileceğini öğrendik hepimiz. Gerçekten kente bu kadar emeği olan, kentin yoksuluna, Kültürpark’ına, insanına bu kadar değer veren Sancar Baba’nın yokluğunu, boşluğunu dolduramayız kuşkusuz. Ama bizler elimizden geleni yapacağız. Onun bize öğrettiği, gösterdiği öğretilerin ışığında belediye başkanlığı yapmaya gayret ediyorum. Konak’ta adını yaşattığımız Bilim Merkezi’nde çocuklar bilimle tanışıp etkinlikler yapıyor. Eminim çok mutlu oluyor isminin çocuklarla yaşadığını bilmekten. İyi ki Sancar Baba İzmir’den geçti. İyi ki İzmir’e bu kadar kıymetli dokunuşlarda bulundu. Işıklarda uyusun” dedi.
“ONU ANMAK BİZİM GÖREVİMİZ”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise “Okulu yeni bitmiş bir gazeteciydim. Toplantıda İzmir konuşuluyordu. Sancar Baba herkese söz veriyor, kendi de anlatıyordu İzmir’in değerlerini. Ben de arka sıralarda haber yazmaya çalışıyordum. ‘Bir de Dilek Gappi’nin fikrini alalım’ dedi. Sancar Maruflu iyi bir gazeteciydi. Ama Türkiye’nin en iyi halkla ilişkilercisiydi. Halka bu kadar değer veren az insan tanıdım. Sancar Baba benim için hümanizm anıtıdır. Başkasının iyiliğini isteyen, söylediği sözden yarım santim geriye düşmeyen, koşullar ne olursa olsun değişmeyen, gerçek insan olmanın erdemini taşıyan bir semboldür. Onu anmak bizim görevimizdir” ifadelerini kullandı.
KENDİ YAŞARKEN İZMİR’İ YAŞATTI
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz de aralarındaki dostluktan şu sözlerle bahsetti:
“50 yıllık arkadaşlığın ardından onu anlatmak çok zor. Saat Kulesi’nin doğumunu bile kutlayan tek isimdir. İzmir’i güldürmüştür kendi gülümserken. İzmir’i yaşatmıştır kendi yaşarken.”
“ONA SÖZÜMÜZ MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEK OLACAK”
Konak Kent Konseyi Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Hamit Mumcu da, “78’lilerin yoldaş ağabeyi, Sancar Baba’yı saygıyla anıyorum. Ona sözümüz, verdikleri halk ve doğa mücadelesini sürdürmek olacaktır. Rahat uyu, ışıklar içinde uyu Sancar Ağabey” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da ‘Sancar Maruflu Sivil Akademisi’ başladı
Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini güçlendirmek amacıyla...
İzmir Baba Sancar Maruflu’ya Konak’tan büyük vefa
İzmir’de adı vefayla özdeşleşen İzmir Baba Sancar Maruflu’nun 5’inci ölüm yıl dönümü anısına...
Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, kent hafızasının ve sivil toplumun simge ismi Karşıyakalı Sancar...
Güncel Haberleri
TümüBaşkan Yıldız 'peşkeş çekildi' demişti: Şirketten yanıt...
Çiğli Belediye Meclisi'nde 2021 yılında alınan ve bir şirkete 10 yıllık intifa hakkı...
Bağımsız Maden İş açıkladı: Madencilerin direnişi zaferle...
Manisa'nın Soma ilçesinde ödenmeyen maaşları ve birikmiş işçilik alacakları için direnişe geçen...
Manisa'da devrilen tanker alev aldı... 37 yaşındaki...
Manisa'nın Salihli ilçesinde karşı yöne geçen tanker devrilmesi sonucunda alev aldı. Kazada...
Dorukhan Büyükışık davasında 12 tahliye!
İzmir'de, 8 yıl önce inşaat şantiyesinde cesedi bulunan Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölümüyle...
Fon soruşturmasında eski SPK Başkanvekili tutuklandı!
Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında 4...
Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e 'protokolü açıkla'...
Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun geleceğine ilişkin açıklama yayımladı. Üç ayrı...
Ela Rümeysa Cebeci sessizliğini bozdu, o iddiaları reddetti
Sadettin Saran ile yargılandığı davada beraat eden spiker Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy...
11 üniversiteye yeni rektör atandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 üniversiteye yeni rektör görevlendirildi.
Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2027’de arsa satışından 5,5...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2027 yılı bütçesinde arsa satışlarından 5 milyar 500 milyon TL...
İzmir Büyükşehir'in 2027 bütçesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi belli oldu. 2026’da 110 milyar olan gider...
Cemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı
Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...