İzmir'in Kuzeyi Gayrimenkul Yatırımcılarının Radarında
Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya, yaşanan depremin ardından sağlam zemine sahip İzmir'in kuzey aksındaki Koyundere ve Ulukent'in son dönemde yoğun talep gördüğünü dile getirdi.
Kaya, İzmir - İstanbul otobanının açılmasının ardından, şehir dışından yatırımcıların da ilgisini çeken İzmir'de otoyol bağlantısı bulunan kuzey aksının yaşam için tercih edildiğini söyledi.
Erkaya İnşaat olarak yaşamın başlamak üzere olduğu Erkaya Life ve yapım aşamasındaki Erkaya Twins projeleri ile yatırımlarını sürdürdüklerini kaydeden Doğan Kaya, şöyle devam etti:
“Bu iki proje de, yatırımcılara önemli getiriler kazandırdı. Life projemizde yaşam önümüzdeki ay itibariyle başlayacak. Twins projemizin kaba inşaatını ise yılbaşında tamamlamış olacağız. İnşaat planladığımızdan hızlı ilerliyor. Şu anda Erkaya Twins’te dairelerin yüzde 90'ının satışını tamamladık. 2023 yılı sonunda anahtarları teslim etmeyi planlıyoruz. Erkaya İnşaat olarak Koyundere bölgesine yaptığımız yatırımlarla bölgenin değerini artırdık. Bölge gerek ulaşım kolaylığı gerekse de Dikili, Foça Çandarlı bölgelerine olan yakınlığıyla talep görüyor. Şu anda o bölgeye Bostanlı’daki binaların kalitesinde konutlar yapıyoruz. Tüm müşterilerimizle yıllardır güvene dayalı bir iletişimimiz var. Bizim için güven duygusu çok önemli. Bizi internetten araştırıp yaptığımız referanslara bakarak güvenle şehir dışından gelip daire alan pek çok insan var. Bu durum bizim için gurur verici”

KARLI YATIRIM FIRSATI
Erkaya Life ve Twins projelerinin karlı bir yatırım imkanı sunduğunu kaydeden Kaya,
“Twins yatırımcısı bu yıl içinde yüzde yüz kazanç elde etti. Proje tamamlandığında ise bu oran yüzde 200'e varacak. Gayrimenkul her dönemde en karlı yatırım enstrümanı. Yatırımcılar bu dönemde döviz ve altından daha çok gayrimenkule güveniyor. Bu nedenle Erkaya Twins, şehir dışından da yatırımcıların ilgisini görüyor. İzmir önemli bir potansiyele sahip. Şu anda pandemi ve deprem gibi nedenlerden ötürü müstakil bahçeli yaşam talepleri çok arttı. Yeni projemizi deniz kıyısında, yeşil peyzaja ve ferah bir atmosfere sahip bahçeli villalar olarak yapmak istiyoruz. Bu konudaki görüşmelerimize devam ediyoruz” diye konuştu.
DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ PİYASAYI CANLANDIRIR
İnşaat sektöründe yaşanan girdi maliyeti artışının konut üretimini yavaşlattığını belirten Doğan Kaya, vatandaşların yeni konut almak için düşük faizli kredi imkanına kavuşması gerektiğini söyledi.
Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörün hız kazanması, arz ve talep dengesinin normale dönebilmesi için kamu ve özel sektör bankalarının vatandaşlara yönelik uygun kredi imkanı sağlaması gerekiyor. Şu anda birçok müteahhit firma, önünü göremediği için yatırım yapmaktan kaçınıyor. Son bir yılda girdi maliyetlerimiz yüzde 400 oranında arttı ve artmaya da devam ediyor. İnşaat sektörü olarak arz talep dengesizliği yaşıyor. Konut sahipleri de kendi başına fiyat artışı yapıyor. Ülkemizde maalesef artan bir fiyat eski seviyesine gelmiyor. Pandemi döneminde ihracatın önü çok açıldı, firmalar daha çok kar elde etmek için dış piyasaya mal verdi. Mal tedariği konusunda da sıkıntılar oldu. Şu anda adeta girdilerde Avrupa fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Bütün bunlara rağmen gücümüz ölçüsünde İzmir’de farklı bölgelerde de yatırım yapmaya devam edeceğiz”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Folkart Gayrimenkul Buluşmaları Başladı
Folkart, gayrimenkul sektöründeki güncel gelişmeleri emlak profesyonelleriyle birlikte...
Folkart Arsa Dikili'de müstakil villa imarlı tapu...
İzmir’in önde gelen gayrimenkul geliştiricilerinden Folkart’ın Dikili’nin Çandarlı bölgesinde...
Galatasaray'ın radarında genç yıldız var!
Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da Kaan Ayhan'ın kardeşi genç yıldız gündeme geldi....
Güncel Haberleri
TümüSüreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
