BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Bayraklı'da 'Sesli Sağlık Asistanı' dönemi

Bayraklı'da 'Sesli Sağlık Asistanı' dönemi

  Siemens'in yatırımcısı olduğu 'Albert: Sesli Sağlık Asistanı' sistemi yerel yönetimler kapsamında Türkiye'de ilk defa Bayraklı Belediyesi aracılığıyla ücretsiz olarak hayata geçirilecek

0Yorumlar
Bayraklı'da 'Sesli Sağlık Asistanı' dönemi
 

Siemens'in yatırımcısı olduğu 'Albert: Sesli Sağlık Asistanı' sistemi yerel yönetimler kapsamında Türkiye'de ilk defa Bayraklı Belediyesi aracılığıyla ücretsiz olarak hayata geçirilecek. Akıllı telefona indirilen uygulama sayesinde ilaç hatırlatmadan sağlık ölçümlerine kadar sesli komut ve kayıt sistemini içeren uygulama Bayraklı'da ücretsiz olarak kullanılacak.




Büyük teknoloji devi Siemens'in desteklediği 'Albert: Sesli Sağlık Asistanı' geliştiricilerinden Serhat Uzun ile Recai Serdar Gemici, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve belediye başkan yardımcılarına sistemi tanıttı. Siemens'in yatırımcı olarak desteklediği projeyi ilk defa bir belediye ile yapılacak iş birliğiyle tüm ilçe sakinlerine ücretsiz olarak sunmak istediklerini ifade eden yetkililer, uygulamanın Bayraklı Belediyesinin sağlık evleri, diş üniteleri, engelliler merkezi, hasta nakil araçları ve ambulanslarıyla entegre edilebileceğini ve böylece tüm ilçe sakinlerinin hizmetten ücretsiz faydalanabileceğini söyledi.

İlk kez Bayraklı'da uygulanacak
Akıllı telefon uygulaması aracılığıyla kullanılabilen 'Sesli Sağlık Asistanı'nı Türkiye'de ilk kez bir belediyenin uygulayacağını ve Bayraklı'nın pilot bölge olarak belirlenmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bütçemizi belli standarda getirdikten sonra sağlık hizmetimizi aile hekimliğine yakın bir hizmet olarak düzenlemek istiyoruz. Vatandaşın ilacını hatırlatmak, muayenesini ve takibini sağlamak istiyoruz. Hatta sesli komut sistemiyle çalışan bu uygulamayı da çalışmalarımıza entegre ederek, daha aktif hale getirebiliriz. Sesli sağlık asistanı uygulaması tüm yaş gruplarının Bayraklı Belediyesi ara yüzüyle kolaylıkla kullanabileceği bir sistem olacak" dedi.

'Sesli Sağlık Asistanı' nedir?
Özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden insanların tedavilerine yardımcı olmayı hedefleyen akıllı telefon uygulaması olan Albert: Sesli Sağlık Asistanı, ilaçlarını zamanında alması gereken hastaların hatırlatmalar kurmasını, tansiyon, şeker ve nabız gibi değerlerinin kaydedilmesini sağlıyor. Böylelikle bu uygulamanın kullanıcıları, ilaçlarını zamanında alabiliyorlar ve sağlık ölçümlerini kayıt altında tutabiliyor.  Uygulamanın algoritmasını yapay zeka desteğinden faydalanarak oluşturan genç mühendisler, geliştirdikleri 'Albert Sesli Sağlık Asistanı' tarafından kaydedilen verilerin, hasta yakınları ve hastanın doktoruyla da kolaylıkla paylaşılabilmesine olanak tanıyor.



 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

6 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce