BIST 100 13.271,85 %0,55 Altın 6.774,78 ₺/gr %0,88 Bitcoin $85.850 %0,06 Dolar 48,84 ₺ %0,10 Euro 55,79 ₺ %0,18 Sterlin 64,95 ₺ %0,24 Gümüş 102,42 ₺/gr %2,63 Ethereum $2.733,57 %0,31 İsviçre Frangı 59,36 ₺ %0,18 Kanada Doları 34,68 ₺ %0,03 Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,44 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,10 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,13 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset AK Parti'den İzBB'ye 'beceriksizlik' çıkışı: Proje yok, ç...

AK Parti'den İzBB'ye 'beceriksizlik' çıkışı: Proje yok, çözüm yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çankaya Katlı Otoparkı’nın kapatılmasına yönelik tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’ni plansızlıkla suçlayan Çankırı, "Günde yaklaşık 5.000 aracın kullandığı bir otoparkı yıkıp yerine tek bir alternatif sunmamak; planlama değil, beceriksizliktir."

0Yorumlar
AK Parti'den İzBB'ye 'beceriksizlik' çıkışı: Proje yok, çözüm yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak Çankaya’daki katlı otoparkın kapatılmasıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süreci yönetemediğini dile getirerek yanlış bilgilendirme yapıldığını, 1,5 yıl boyunca hiçbir somut adım atılmadığını ve ortaya çıkan tablonun faturasının yine esnafa kesildiğini vurguladı.

Otopark alanına ilişkin kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Çankırı, söz konusu alanın 1. derece arkeolojik sit değil, kurum kararıyla 3. derece arkeolojik sit statüsünde olduğunu belirtti. “Maliyet” gerekçesiyle sorumluluktan kaçıldığına değinen Çankırı, bugüne kadar Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün talep ettiği hiçbir bilgi, belge ve projenin teslim edilmediğini de açıklamasında belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin güçlendirme yetkisini almasına rağmen süreci beklettiğini açıklayan Çankırı, “1,5 yıl boyunca hiçbir çalışma yapmadan bugün ‘alın siz yapın’ demek yönetim değildir” ifadelerine yer verdi.

Yeni yıl öncesi otoparkın kapatıldığını, gelen tepkiler üzerine geri adım atıldığını fakat sonrasında tamamen işletmeden çekilindiğini söyleyen Çankırı, bunun açık bir yönetim zaafı olduğunu belirtti.

Çankırı'nın açıklamasının tam hali şu şekilde:

"İzmir’i yönetememenin faturası yine esnafa kesiliyor!

İş bilmezlik artık gizlenemeyecek kadar pervasız bir noktaya ulaştı. Yıl 2026 oldu ama görüyoruz ki Büyükşehir’de değişen hiçbir şey yok.

Yine başkana eksik bilgi verilmiş, Sayın Tugay da aynı eksik ve yanlış bilgileri kamuoyuna aktarma alışkanlığını sürdürmeye devam ediyor. Sayın Tugay, kamuoyunu yanıltmayı artık bir yönetim tarzına dönüştürdünüz.

Öncelikle, söz konusu otopark alanı; kurum kararıyla 1. derece arkeolojik sit alanından 3. dereceye düşürülmüştür. Yani söylediğiniz gibi değildir. Maliyet üzerinden algı oluşturmaya çalışıyorsunuz; ancak ortada yapılmış tek bir çalışma yok.

Çalışmanız olsaydı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sizden talep ettiği bilgi, belge ve projeleri teslim ederdiniz. Ama edemediniz; çünkü elinizde hiçbir şey yok.

Bizi siyaset yapmakla suçluyorsunuz; oysa asıl siyaseti, sorumluluk almamak için işi geciktiren siz yapıyorsunuz. Tam 1,5 yıl önce hem Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden hem de Ziraat Bankası’ndan güçlendirme için muvafakat isteyen sizsiniz. Yetkiyi alıp bekleten de sizsiniz; ardından hiçbir çalışmanız yokken “güçlendirme maliyeti yapımın yüzde 40’ını geçiyor” diyerek sorumluluktan kaçan yine sizsiniz.

1,5 yıl boyunca hiçbir çalışma yapmayıp, sonra da “alın siz yapın” demek yönetim değil, açıkça sorumluluktan kaçmaktır.

Yeni yıl öncesi otoparkı kapatıp tepki gelince pankartı sökmek; ardından “ben yokum” demek şehir yönetmek değildir. Bu, kriz üretip arka planda duran zayıf bir yönetim anlayışıdır.

5216 sayılı Büyükşehir Yasası açıktır: Otopark yapmak ve işletmek belediyenin asli görevidir. Günde yaklaşık 5.000 aracın kullandığı bir otoparkı yıkıp yerine tek bir alternatif sunmamak; planlama değil, beceriksizliktir.

Bize sürekli “şov yapmayın” diyorsunuz; oysa ortada proje yok, çalışma yok, çözüm yok. Şov yapan biz değil, iş üretmeden algı yöneten sizsiniz.

Oysa göreviniz bellidir:

Bu kenti yönetmek, çözüm üretmek ve vatandaşa hizmet etmektir"



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...

6 dakika önce

Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”

Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...

22 dakika önce

Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...

47 dakika önce

Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...

Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...

2 saat önce

Adalar’da Meclis Karıştı, Dengeler Değişti: CHP Adayını...

Yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklandığı...

2 saat önce

CHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...

21 saat önce

Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...

1 gün önce

Yeni Parti Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar:...

Yeni Parti'de ön seçim öncesinde Bornova, Karaburun ve Güzelbahçe ilçe başkanları aday...

1 gün önce

YENİ Parti Bornova’da kongre süreci işliyor: Olgun Atila...

YENİ Parti’de Bornova kulislerini hareketlendiren delege listelerindeki Olgun Atila detayı...

1 gün önce

YENİ Parti’de sandıklar kuruluyor: Özel İzmir’e geliyor

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, ön seçimin gerçekleşeceği Cumartesi günü İzmir'e gelecek....

1 gün önce

Kökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’e Valilik tarafından...

1 gün önce

Yeni Parti İzmir'de ön seçim heyecanı

Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre heyecanı başladı. 

2 gün önce