AKP'li Kırkpınar "Soyer gaflet ve dalalet içinde
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı skandal konuşmaya tepki gösterdi.
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönünü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlen etkinlikte yaptığı konuşmada skandala imza attı.
Soyer, “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler” diyerek Osmanlı’yı hain ilan ederken konuşmasında Yunan’ın adını dahi geçirmedi. Soyer’in açıklamalarına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Şehitlerimizin kanları ile vatan toprağı yaptığımız kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’de ecdada yapılan bu hakaretler Soyer’in gaflet ve dalalet içinde olduğunun göstergesidir” dedi.
Soyer’in aldığı talimatları yerine getirdiğini belirten Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Soyer onu oraya getirenlerden gelen talimatlarını bir bir yerine getiriyor. Gün geliyor İzmir için ayrı bir para, ayrı bir bayrak diyor. Kıbrıs'la ilgili ağıza alınmayacak laflar ediyor. PKK’nın, HDP'’in yanında duruyor özerklik diyor. Onlarla birlikte gözyaşı döküyor. Aile yapımızı ahlaki erozyona uğratmak için akıl almaz faaliyetlerde bulunuyor. Başka tarım, başka para, başka bayrak, başka İzmir ve başka Türkiye mümkün diyor. Bugün de kendi tarihimize küfrediyor. Ecdadımızı aşağılıyor. Başka bir ecdat başka bir tarih mümkün diyor. Yüzbinlerce Şehit vererek kurduğumuz Yeni Türkiye Cumhuriyet’inin banileri Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları Osmanlı paşaları değiller miydi? Ülkemizin Cumhurbaşkanı ‘Bir gece ansızın gelebiliriz. İzmir’i unutmayın diyor’ Cevap CHP ve Soyer’den tamda bu günde 9 Eylül’de İzmir’den geliyor. 100 yıl önce denize dökerek zafer kazandığımız Yunanistan’a destek mesajı başka nasıl gönderilir ki? Soyer’in dediklerini en azılı düşmanlarımız bile demiyor. Bu karanlık zihniyetin şanlı ecdadımıza dil uzatması hadsizlik olmakla birlikte Soyer ve zihniyetini şiddetle kınıyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Kırkpınar’dan Günaydın’a ‘hep sokaklardayız’...
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Yeni Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın...
AK Partili Kırkpınar'dan 9 Eylül mesajı!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl...
İYİ Partili Kırkpınar'dan İZBAN'daki durak krizine tepki!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada...
Siyaset Haberleri
TümüAKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...
Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.
Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...
Erdoğan'ın danışmanı Uçum'dan seçim tarihi!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim tarihiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Uçum,...
CHP Manisa'da yeni il başkanı belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı görevine Sait Özkan getirildi. Özkan, sağlık...
Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Foça Belediyesi'ne ziyaret!
AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı...
AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...
Hüseyin Benzer'den AK Parti İlçe Başkanlığı'na ziyaret
Buca Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Benzer’in AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a...
Kurultay davasında ara karar verildi!
CHP kurultay ceza davasında verilen ara karar kapsamında duruşma 21 Ekim’e ertelendi.
Yeni Parti İzmir'de gözler ön seçime çevrildi
Yeni Parti'de olağan kongre süreci başladı.
Gümrükçü 'den Sahada Muhtarlara Özel İlgi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ’nün saha mesaisindeki temposu düşmüyor....