BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin - %0,08 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.231,22 %0,61 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Bahçeli, CHP'yi hedef aldı: CHP, ezik ve yenik bir siyase...

Bahçeli, CHP'yi hedef aldı: CHP, ezik ve yenik bir siyaset anlayışıyla...

Son dakika haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İBB soruşturmasına ilişkin açıklamaları ve tutuklanan suç örgütü elebaşı Selahattin Yılmaz'a sahip çıkması sonrasında başlayan 'Cumhur İttifakı'nda çatlak' iddialarıyla ilgili konuştu.

0Yorumlar
Bahçeli, CHP'yi hedef aldı: CHP, ezik ve yenik bir siyaset anlayışıyla...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmalara dair açıklamaları ve tutuklanan suç örgütü elebaşı Selahattin Yılmaz'a sahip çıkması sonrasında başlayan "Cumhur İttifakı'nda çatlak" iddialarıyla ilgili konuştu.

Bahçeli, "Hiç kimse Cumhur İttifakı’nın arasına nifak tohumu saçamayacak, buna tevessül ve teşebbüs etse bile sonuç alamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Türkiye içinde ve dışında kalıcı barış ve huzur amacındadır. Terörsüz Türkiye hedefi bunun en bariz ve belirgin misalidir.

Milli birlik ve kardeşliğimiz yegane kuvvetimizdir. Türk milleti barışsever ve dostane ilişkileri sahiplenen alicenaplığın timsalidir. Ateşle çevrili coğrafyamızda Türkiye’nin iç barış ve toplumsal huzurunu aracısız ve bağlantısız sağlama gayreti muazzam bir olaydır.

Yeni yüzyılda Türkiye’nin muktedir, mücadeleci, insan odaklı ve merhamete dayalı diplomatik hamleleriyle etrafımızda hiç kaybolmayan bir barış kuşağı inanıyorum ki tezahür edecektir. Bu konuda dürüst, yürekli ve yoğun faaliyetler takdir toplamaktadır.

Özellikle Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın barışla perçinlenerek noktalanması İstanbul’da başlayan sürecin yine İstanbul’da tamamlanmasıyla mümkün olacaktır. Türkiye sessiz milyonların sesi, mazlumların dinmeyen nefesidir.

Kuzeyimizde barış mimarisi için siyasi ve diplomatik mekik dokunurken, güneyimizin göz ardı edilmesi, insani yardım kanallarının dahi tıkanması batının içine düştüğü ve tedavisi çok zor olan patalojik mahiyetli ikiyüzlülüktür.

Türkiye’nin, Ukrayna’da konuşlanması gündeme gelen Birleşmiş Milletler Görev Gücü içinde olmasını hesaplayıp hedefleyenler, öncelikle ve özellikle soykırımcı canilere karşı tavır almak, çok milletli müdahale seçeneğine kilitlenmek zorundadır.

Bu hususta müessir sorumluluk kuşkusuz koma halinden çıkamamış, bu gidişle de çıkamayacak olan Birleşmiş Milletlerdedir.

Gazze’de akan kan dinmedikçe gelişigüzel dile getirilen barış çağrıları yalnızca sözde kalacak, bağlayıcılığından ve inandırıcılığından da bahsedilemeyecektir.

Geçtiğimiz günlerde, uluslararası hukukçuların, akademisyenlerin, insan hakları savunucularının ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı bir toplantıda hazırlanan ve açıklanan İsrail karşıtı 10 maddelik eylemsel hedeflerin derhal tatbik ve temin edilmesi münhasır görüşümüzdür.

Bilhassa İsrail’e silah sevkiyatının durdurulması, diplomatik ilişkilerin askıya alınması, ticaret ve yatırımların kesilmesi, Birleşmiş Milletler Barış ve Görev Gücü’nün teşkiliyle beraber daha fazla gecikmeksizin Gazze’ye gönderilmesi, ilave olarak ambargo ve yaptırımların gündeme alınması acilen hayata geçirilmelidir.

Çevremizde yaygın ve yoğun bir gündem bütün ağırlığı ve ardışık komplikasyonlarıyla sürüyorken Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorumsuz ve baştan savma siyaseti demokrasi kültürümüzü tahrip etmektedir.

ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI!

CHP Genel Başkanı’nın TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurması, bunu da Gazze istismarıyla temellendirmesi boşuna bir avunmadır.

Gazze dramıyla ilgili konuşulmadık bir şey kalmamıştır. Vakit laf değil iş ve icraat üretme vaktidir. Her ihtimali dikkate alan atılgan, cesur ve çevik siyasi iradenin kararıyla somutlaşan Türkiye’nin duruşu, bölgesel ve küresel bağlamda paylaştığı ısrarlı görüşler ortadadır.

Bu nedenle TBMM’nin olağanüstü toplanmasına yer ve gerek yoktur.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA ÇATLAK MI VAR?

Ayrıca CHP Genel Başkanı’yla beraber yanında yöresinde safa giren ideolojik önyargılı ve ilkesiz yandaşlarının Cumhur İttifakı aleyhine estirdiği fitne rüzgarının bizim nazarımızda hiçbir değer ve ehemmiyeti olamayacaktır.

Cumhur İttifakı her geçen gün çok daha güçlenmektedir. Çünkü Cumhur İttifakı ahlaki, manevi, vatan ve millet sevdasına dayanarak 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulmuş tarihi nitelikli beraberliktir.

Paramparça olan altılı masanın hiçbir mücrim unsurunun konuşmaya yüzü kalmamıştır. Cumhur İttifakı camdan vazo değil ki çatlasın, zarar görsün. Cumhur İttifakı Türk milletinin ve Türkiye’nin istikbal umudu, istiklal ufku, varoluşsal güvencesidir.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ HASTADIR"

Hiç kimse Cumhur İttifakı’nın arasına nifak tohumu saçamayacak, buna tevessül ve teşebbüs etse bile sonuç alamayacaktır. Cumhur ittifakı, inancın kudreti, gönül seferberliğinin kuvvesi, vatan ve millet ittifakının siyaset mihveridir. Bu gerçeği rüşvet ve yolsuzluk çarkında öğütülen CHP yöneticilerinin çok iyi anlayıp özümsemesi samimi dileğimdir. Cumhuriyet Halk Partisi hastadır, ezik ve yenik bir siyaset anlayışıyla hatıralarını ve haysiyetini haraç mezat elden çıkarmıştır. Dahası organize suç şebekelerinin yatağı, hırsızlık çetelerinin üreme sahası, soygun ve vurgun düzenin sevk ve idare merkezine dönüşmüştür.

İç ve dış sorun başlıklarında vizyoner nitelikli hiçbir görüş ve düşünce üretemediği ortadadır. CHP’nin gündemi ve siyaset güvertesi yalan, riya, iftira ve dedikodu üzerine bina edilmektedir. Türk milleti böylesi çirkef, eğrelti, engelli ve umutsuz vakıa olan siyaset önermelerine asla prim vermeyecektir."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

AK Partili İnan'dan 'fon krizi' çıkışı: Hangi makamı...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Konak’ta yaptığı açıklamada...

15 saat önce

Özgür Özel'den 'Emir Sarıgül' hamlesi: 1 milyon TL'lik...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine yönelik iddialarından dolayı Emir Sarıgül...

16 saat önce

AK Partili Saygılı’dan, muhalefete gönderme!

AK Parti Konak İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı,...

16 saat önce

YENİ Parti Lideri Özel'den 'Fatma Betül Sayan Kaya'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon soruşturmasında tutuklanan eski bakan Fatma Betül Sayan...

17 saat önce

YRP Lideri Erbakan'dan 'fon krizi' çağrısı: Siyasi...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "En düşük emekli maaşı mutlaka asgari ücret...

17 saat önce

AK Partili Yıldız'dan Çağatay Güç'e Basmane Çukur'u çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Basmane Çukuru...

17 saat önce

AK Partili Kırkpınar'dan 'Çeşme Projesi' çağrısı: Artık...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kültür ve...

20 saat önce

AK Partili Saygılı’dan Ödemiş’ten net mesaj!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile...

22 saat önce

Teröristbaşı Öcalan'a özel konut iddiaları yargıya taşındı!

Zafer Partisi Samsun İl Başkanı Alperen Carus, PKK terör örgütünün ele başı Abdullah Öcalan'a...

22 saat önce

Nilay Kökkılınç CHP İzmir'deki görevinden ayrıldı

CHP İzmir'de İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Nilay Kökkılınç görevinden istifa ettiğini...

1 gün önce

Başkan Cemil Tugay: Ankara'da İzmir'e yoğun bir ilgi var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay İZMAR'ın Ödemiş Şubesi'nin açılışına katıldı.  

1 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'bireysel silahlanmaya' karşı...

  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Afyonkarahisar’da yaşanan can...

1 gün önce