CHP'li Nalbantoğlu: "İnsanlarda takat kalmadı"
CHP İzmir Milletvekili aday ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, vatandaşın ruh haliyle ilgili konuştu. Nalbantoğlu konuşmasında, "Hastanelerin psikiyatri servislerine başvuranların sayısına bakın, anlarsınız. Bunu araştırmalar da onaylıyor. 10 kişiden neredeyse 8’i mutsuzluğun ötesinde." ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; ülkenin içinde bulunduğu durumun halk üzerinde yarattığı ruh haline dikkat çekti. Nalbantoğlu, tablonun vahametine vurgu yaptığı açıklamasında; “Halkımızın ruh hali; acillik hale geldi! İnsanlarımız, endişe, öfke ve korku duyuyor. Bu kemirgen ruh hallerini anlık değil; uzun zamandır işinde, evinde, mutfağında, çarşıda, pazarda yaşıyor. Gençlerimiz, gelecek planlarında yaşıyor. Hastanelerin psikiyatri servislerine başvuranların sayısına bakın, anlarsınız. Bunu araştırmalar da onaylıyor. 10 kişiden neredeyse 8’i mutsuzluğun ötesinde.” diye konuştu.
İşçi kesiminin; 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da hak, hukuk, adalet kavgası büyüyerek yaşadığını ve aynı ruh haline sahip olduğunu dile getiren CHP’li Nalbantoğlu; “İşçilerimiz, emekçilerimiz, emeğin bayramı 1 Mayısı da her zamankinden daha farklı karşılıyor. Alamadıkları hakları, yaşam mücadelesinde yaşamak zorunda kaldıkları ekonomik ve sosyal kriz sarmalı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Hepsinin alın teri önünde saygıyla eğiliyorum. Özledikleri mutlu günler yakındır.” ifadalerini kullandı.
Dört AK Parti seçmeninden biri endişeli
Önlerine gelen araştırmaların ülkenin ekonomik ve sosyal koşullarının bıçağı kemiğe dayandırdığını gösterdiğini söyleyen CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; şunları söyledi;
“İnsanları bu noktaya getiren zamansız, yanlış ve üretimi terk eden, hazırcı ekonomik politikalardır. 21 yıldır süren, çatışmacı, ayrıştırıcı siyasettir.
Şeffaflıktan uzak, sadece gelecek kaygısını değil, ‘ Şimdi ne olacak?’ endişesini diri tutmuş iktidardır. Düşünün ki; İzmir’de 4 AK Parti seçmeninden biri endişeli. ‘Mutluyum’ diyen; 20 kişiden sadece 1’i... Büyük oranda iktidarın değişmesi beklentisi hâkim. Çünkü, yumurta kapıya dayandı. Çünkü; insanlarda takat kalmadı.”

Merak etmesinler! Onları da kurtaracağız…
“Ekonomik kriz, parti ayrımı yapmıyor. Yoksulluk herkesin iki yakasında!” diyen Nalbantoğlu; açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü;
“Ayrımsız tek şey yaşanıyor ülkede. Halkın; emeklinin, çalışanın, dar gelirlinin cebindeki para aynı oranda eriyor. Bir marketten çıkarken hepsi aynı oranda terliyor. Satan küçük esnaf da müşterisi de aynı oranda isyan ediyor. Yani; yokluk,yoksunluk ve yoksulluk herkesi birleştirdi. AKP’lisi de bunu yaşıyor, CHP’lisi de, diğer partilerin seçmenleri de. Umut; bu ruh halini tersine çevirecek bir yönetim biçiminde. Millet İttifakı’nın birleştiren, kökten çözümcü yaklaşımında. Hiç kuşku duymasınlar; biz sadece endişeli o bir AKP seçmeni yurttaşımızı değil, dördünü birden kurtaracağız. Bize oy versin vermesin; tüm anne babaların çocukları için bir gelecek kuracağız.”
Fotoğraf meydanda, sonuç sandıkta
Hafta sonu İzmir’de gerçekleşen Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı mitingini de değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; “ Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu; gençleri bu geçiş döneminin paydaşı yaptı. Onları en büyük güç olarak işaret etti. Alanı dolduran İzmirli gençlerimiz de muhteşemdi. İzmir, İzmirliliğini
yine yaptı. Yine tarihe not düştü, tarafını haykırdı. İzmir mutabık kaldıysa bu iş tamamdır.. Hükümet, İzmir İktisat Kongresi binasını sessiz sedasız açarken; İzmir; Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanını seçti, Türkiye’nin geleceğine ışık tuttu. Fotoğraf meydandaydı; müjdeli sonuç da sandıktan çıkacak.” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Rıfat Nalbantoğlu’ndan Özgür Özel’e ChatGPT göndermesi:...
CHP’den Yeni Parti’ye, oradan AK Parti’ye uzanan siyasi transferleri gündeme getiren Rıfat...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'Menderes' çıkışı: Hesabı CHP'ye...
Geçtiğimiz günlerde Menderes Belediyesi'nde gerçekleştirilen Başkan Vekilliği seçiminin...
Rıfat Nalbantoğlu'ndan Çağatay Güç'e: Kendisinin nasıl...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü'nün yönetim kadrosunun açıklanmasının...
Siyaset Haberleri
TümüBaşkan Güç'ten Kınık'ta sert çıkış: Bitmeyen krizlerin...
Kınık’ta parti örgütü, belediye ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren YENİ Parti...
YENİ Partili Özlale’den milyarlık teşvik ve fon krizi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçe...
AK Partili Ala'dan 'yeni anayasa' mesajı!
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala "Önümüzdeki yüzyılı Türkiye Yüzyılı olarak tanımladık. Ben...
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan:...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, fon soruşturması ile ilgili...
YENİ Parti 1. Olağan Kurultayı'na hazırlanıyor: Takvim...
YENİ Parti, 14-15 Kasım'da ilk Kurultayı'nı düzenleyecek. Kurultayda 1000'i aşkın delege, genel...
Anahtar Parti Karabağlar'dan AK Parti'ye katılım
İzmir'in Karabağlar ilçesinde Anahtar Parti Gençlik Kolları Başkanı Can Öztürk ve...
Devlet Bahçeli'den Tarihi Çağrı! Türkiye'de İl Sayısı...
MHP lideri Devlet Bahçeli, “100 İl 1000 İlçe” projesinin detaylarını paylaştı. 19 yeni il ve...
YENİ Parti 1. Olağan Kurultay'ına Hazırlanıyor
YENİ Parti'nin 14-15 Kasım'da gerçekleştireceği 1. Olağan Kurultay için hazırlıklar sürüyor....
Özgür Özel, Balıkesir'den seslendi: Her meydanı doldurun!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Edremit'te önce zeytin üreticileriyle bir araya...
Başkan Akın'dan MHP'ye rüşvet çıkışı: Pandoranın kutusu...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş'ın 'MHP'li belediye başkanları arasında rüşvetçi çıkmaz...
Mustafa Sarıgül, YENİ Parti'den istifa etti!
YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...