BIST 100 13.509,76 %2,95 Altın 6.824,67 ₺/gr %2,33 Bitcoin $76.601 %1,16 Dolar 48,68 ₺ %0,04 Euro 55,99 ₺ %0,28 Sterlin 65,12 ₺ %0,06 Gümüş 102,81 ₺/gr %4,33 Ethereum $2.464,84 %3,08 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,62 ₺ %0,38 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,26 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li üyelerden İstanbul Sözleşmesi protestosu

CHP'li üyelerden İstanbul Sözleşmesi protestosu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 6’ncı oturumu öncesinde CHP’li kadın meclis üyeleri, ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ tişörtlerini giyerek kadına yönelik şiddeti protesto etti. Açıklamalarda bulunan CHP Büyükşehir Grup Sözcüsü Elvin Sönmez Güler, “İstanbul Sözleşmesi tekrarlar uygulamaya konulması ve kadına yönelik şiddete dur demek için garantördü. Önleyici bir yasaydı. Tekrar yürürlüğe girmesini ve farkındalık yaratmak istedik” dedi.

0Yorumlar
CHP'li üyelerden İstanbul Sözleşmesi protestosu

GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan altıncı oturumu öncesinde CHP’li kadın meclis üyeleri, birleşime ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ tişörtleriyle katılarak, iktidarın kadına şiddete yönelik politikalarını protesto etti.

CHP Büyükşehir Grup Sözcüsü Elvin Sönmez Güler, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadeleye karşı böyle bir resim vermek istedik. İstanbul Sözleşmesi tekrarlar uygulamaya konulması ve kadına yönelik şiddete dur demek için garantördü. Önleyici bir yasaydı. Tekrar yürürlüğe girmesini ve farkındalık yaratmak istedik. Biz CHP’li kadın meclis üyeleri olarak ifade etmek istedik. Kadın cinayetleri bizim için siyasidir, politiktir. Ve önüne geçmek ancak siyaset ile yapılır bizde bunun öncüsü olmak istiyoruz. Şimdiye kadarki en yüksek kadın meclis üyesine sahip bir meclisiz. O yüzden de tepkimizi biraz daha fazla hissettirmek istedik” açıklamasında bulundu.

 

“BİZ SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

Öte yandan, AKP'li kadın meclis üyelerinin kendilerine destek vermediğini aktaran ve bu konuda kapılarının herkese açık olduğunu belirten CHP’li Güler, “Hemcinslerimizden böyle bir tepki görmek çok üzücü çünkü bazı konular tartışmaya açık değil. Siyaseten hareket etme zorunlulukları olduğu için böyle bir tepki veriyorlar. Çünkü akla ve mantığa aykırı davranışlar var. Onları akla ve mantığa davet ediyoruz. Siyasi olarak değil işin realitesine uygun davranmaları gerekiyor. Çağrıda bulunuyoruz, biz sözümüzün arkasındayız. Arkamızda olan insan sayısı artıkça da gücümüz de artacak. Bu mesele siyasi değil. Kadına yönelik sözlü, cinsel, fiziksel saldırıların önüne geçmek için tüm yasal yaptırımların önünün açılması mücadelesini vereceğiz.” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...

Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...

4 saat önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

9 saat önce

Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...

Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.

10 saat önce

Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...

10 saat önce

Erdoğan'ın danışmanı Uçum'dan seçim tarihi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim tarihiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Uçum,...

12 saat önce

CHP Manisa'da yeni il başkanı belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı görevine Sait Özkan getirildi. Özkan, sağlık...

1 gün önce

Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Foça Belediyesi'ne ziyaret!

AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı...

1 gün önce

AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...

1 gün önce

Hüseyin Benzer'den AK Parti İlçe Başkanlığı'na ziyaret

Buca Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Benzer’in AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a...

1 gün önce

Kurultay davasında ara karar verildi!

CHP kurultay ceza davasında verilen ara karar kapsamında duruşma 21 Ekim’e ertelendi. 

1 gün önce

Yeni Parti İzmir'de gözler ön seçime çevrildi

Yeni Parti'de olağan kongre süreci başladı.

1 gün önce

Gümrükçü 'den Sahada Muhtarlara Özel İlgi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ’nün saha mesaisindeki temposu düşmüyor....

1 gün önce