CHP lideri Özel: "AP'de 'Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor' diyorlar"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyareti sonrasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Osman Kavala ve Gezi Davası tutukluları konusunu ilettiğini belirten Özel, “AİHM kararına rağmen inatlaşılmamalı'' dedi. Özel, Avrupa Parlamentosu'ndaki Türk temsilcilerin ''Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor. Saati soruyorsun 'Sen önce Kavala'yı çıkar' diyorlar'' dediğini aktardı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyareti sonrasında basına açıklamalarda bulundu.
Avrupa’da gerçekleştirdiği ziyaretleri hatırlatarak, Türk temsilcilerin Avrupa Parlamentosu’ndaki temasları hakkında konuşan Özel, Türk temsilcilerin Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye için yapılan her temaslarla ilgili “Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor. Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar'' dedi.
Özel, Erdoğan’la görüşmesine ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:
“* Bu konuda en yoğun beklenti iş adamlarından tutun Türkiye'nin ekonomisi iyiye gitsin isteyenlerin beklentisidir. AİHM kararına rağmen inatlaşılmamalı.
* Yargı talimat almasın yargı talimatı kendi vicdanından alsın. Türkiye bu cendereden kurtulsun.
* Sayın Erdoğan'a özellikle Tayfun Kahraman'ın Bülent Arınç'la ve kendisiyle yaptığı konuşmayı satır satır hatırlattım ve belgeleri kendisine bıraktım. Sayın Erdoğan'a şunu sordum, dedim ki, 'Bülent Arınç'la görüştüğünde siz yurtdışındaydınız, 'Cumhurbaşkanı dönmesin, bakanlar istifa etsin, yönetimi bize bırakın' dedilerse hiçbirini cezaevinden çıkarmayın. Bu bir darbe girişimidir.' Ama ne demişlerdi? 'Ağaçları kesmeyin, buraya kışla yapmayın, AKM'yi yapmayın, bir de gaz fişeğini silah gibi kullanmayın'. Bu talepler son derece masum talepler.
HASTA TUTUKLULAR
* İki partinin genel başkanının yapmış olduğu görüşmede ben kendi düşüncelerimi söyleyebilirim. Ben büyük dramı anlattım talebimizi ilettim ancak kendisinin değerlendirmesini kamuoyuyla paylaşmam doğru olmaz.
“EĞER HÜKÜMET KANADINDAN OLUMLU YAKLAŞIM OLURSA...”
Yavaş, bir gazetecinin, "Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşeniz olacak mı ve ne zaman olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Tabii ki kamuoyu gibi ben de olumlu buluyorum. Özellikle CHP'nin birinci parti olduktan sonra özellikle bu gerilimi ortadan kaldırıcı yaklaşımı kamuoyu tarafından da çok olumlu karşılandı. Sayın Genel Başkanımızın yaptığı konuşmada belediyelerin sorunları da Sayın Cumhurbaşkanı'na anlatıldı. Önümüzdeki günlerde bizim de bakanlıklarla ilgili bazı bekleyen yazılarımız var. Onlarla ilgili eğer görüşmenin sonucu olumlu olursa biz de olumlu sonuç bekliyoruz. Olumlu sonuçlanmazsa sonrasında tekrar bir randevu istemeyi düşünebilirim.
Görüşmenin sonucu inşallah iki taraftan da olumlu olur diye bekliyorum. Eğer hükümet kanadından olumlu bir yaklaşım olursa zaten problemlerimiz çözülecek o zaman görüşmeye gerek kalmayacak."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Lideri Özel'den megastar 'Tarkan'a çağrı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kocaeli'de gerçekleştirilen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor'...
Kulüp Başkanı, emlakçı artışına dikkat çekti: Korsanlarla...
İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, emlakçılık işiyle ilgilenenlerin sayısında yaşanan...
Bahçeli'den CHP Lideri Özel'e 'emekli maaşı' tepkisi!
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Özel'e de seslenerek,...
Siyaset Haberleri
TümüYENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...
18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
