BIST 100 13.779,39 %0,00 Altın 6.687,90 ₺/gr %0,41 Bitcoin $65.251 %0,68 Dolar 47,72 ₺ %0,02 Euro 55,18 ₺ %0,02 Sterlin 64,45 ₺ %0,04 Gümüş 98,62 ₺/gr %1,07 Ethereum $1.926,54 %0,47 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,08 Kanada Doları 34,20 ₺ %0,05 Avustralya Doları 33,73 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,25 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Nalbantoğlu’ndan deprem bölgesi çıkışı: “Siyaset ü...

CHP'li Nalbantoğlu’ndan deprem bölgesi çıkışı: “Siyaset üstüdür, siyaset üstü kalmalıdır”

İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gitmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu depremzedelerin siyasi tercihleri üzerinden süren polemiğe ilişkin, "CHP’li belediyeler üzerinden başından itibaren sürdürülen karalama kampanyalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Nalbantoğlu; “ Böyle acı bir felaket, siyasallaştırılmamalıdır. Her açıdan siyaset üstüdür ve öyle kalmalıdır" dedi.

0Yorumlar
CHP'li Nalbantoğlu’ndan deprem bölgesi çıkışı: “Siyaset üstüdür, siyaset üstü kalmalıdır”

İzmir'de milletvekili olarak seçilen ve TBMM’ye gitmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu son günlerde deprem bölgesi ve depremzedelerle ilgili seçim üzerinden eleştiri yapılmasına tepki gösterdi.

Nalbantoğlu, "Tüm CHP’li yerel idareciler, hangi kurumun sorumluluğu olduğuna bakmaksızın üstüne düşenin fazlasını yapmıştır, yapmaktadır. İzmir ise deprem bölgesine yönelik duyarlılık ve destek noktasında ciddi ve tartışmasız bir fark yaratmıştır. Ve bütün gözler bunu görmüştür. Ancak, anlaşılması gereken bu yardımların ; ‘1 oy’ için yapılmadığıdır" diye konuştu.

"Bir oy için değil, insanlık namına"

“Halkın iktidarı, yine halkın seçimiyle mümkündür” diyen deneyimli siyasetçi, CHP’li Nalbantoğlu; şöyle konuştu:

“ Kritik bir süreçten geçiyoruz. 28 Mayıs, ülke için de halkımız için de önemli bir milat olacak. Dolayısıyla önemli bir yarış. Ancak; halkın iradesini yaşadıkları acılar ve destekler üzerinden teslim almaya çalışmak, durumu köpürtmek doğru değil. Hele ki; sürecin başından bu yana CHP’li belediyelerin yaptıklarını hor görmek, yok saymak büyük haksızlık. İzmir Büyükşehir Belediyesi; tüm olanaklarıyla ilk günlerden başlayarak deprem bölgesindeydi. Bu seferberliği tüm gözler gördü. Hiçbir desteği; onlardan oy almayı planlayarak vermedik. Seferberliğimiz 1 oy uğruna değil; insanlık namınaydı.  Umut Hareketi çığ gibi büyüdü. Bölgeye, 46 milyon 501 bin 285 lira yardım yapıldı.  Depremde evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen kişileri buluşturan “Bir Kira, Bir Yuva” kampanyası çığ gibi büyüdü; 16 milyon 400 bin 690 Tl katkı sağlandı. 2 bine yakın İzmirli, depremzedelerimizle aynı çatı altında buluşturuldu.”

Bine yakın kadro ve ekipmanla kurdukları konteyner kentleri, Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta oluşturulan Afet Koordinasyon merkezlerini ve bu 4 gölge şehre verilen alt yapı desteklerini hatırlatan Nalbantoğlu; “ İzmirlilerin orada sergilediği gönüllülüğü, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin yaptıklarını yedi cihan duydu.  Milyonlarca depremzedemize dokunduk. Aynı yarayı sarmak için birleşenlerin birbirlerine güç gösterisi yapmaları, aynı acıda ortaklaşanların toplumu galeyana getirme çabası kadar trajik bir durum olamaz. Bundan vazgeçmek zorundayız. Çünkü en büyük toplumsal yarayı bu yaklaşım açacaktır.” 

28 Mayıs mesajı, sandığa davet

Açıklamasında, ‘Halk, kendi iktidarını yine kendi tercihiyle kuracaktır.’ ifadesini yineleyen CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu; “ Millet ittifakı’nın söylemleri; Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruşu ortadadır. Ülke yangın yeridir ve bu ekonomik, siyasal ve yangını söndürecek olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun birleştirici tutumudur. Halkımızın özgür iradesini en yoğun biçimde sandığa taşıması gerekiyor. Her yurttaşımızın, özellikle de gençlerimizin 28 Mayıs’ta sandık başında olması gerekiyor. Ülkemizin bir U dönüşüne ihtiyacı var. Yeniden başlamaya, kurtuluş şalterini açmaya, aydınlanmaya ihtiyacımız var. Krizler silsilesinden, iki dudağın arasındaki esaretimizden kurtulmaya ihtiyacımız var. 28 Mayıs tarihini, tercihimizi bu yönde değerlendirmek, tarihi sorumluluğumuz.” Dedi.  



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...

4 dakika önce

CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı

CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...

40 dakika önce

CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

53 dakika önce

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

21 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

21 saat önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

1 gün önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

2 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

2 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

2 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

2 gün önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

2 gün önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

3 gün önce