BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Dünya basınından yerel seçim yorumları: Erdoğan'a büyük b...

Dünya basınından yerel seçim yorumları: Erdoğan'a büyük bozgun

Türkiye'deki genel seçimleri yakından takip eden dünya medyası, sonucun Erdoğan iktidarı için büyük yenilgi olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “siyasi muhalefetin yıldızı" haline geldiğini belirtti.

0Yorumlar
Dünya basınından yerel seçim yorumları: Erdoğan'a büyük bozgun

AKP'nin 22 yıl sonra ilk defa seçim yenilgisi yaşadığı yerel seçimler, dünya basınında da büyük ses getirdi.

ABD gazetesi New York Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle “siyasi muhalefetin yıldızı” statüsünü perçinlediğini yazdı.

Seçmenlerin ekonomik duruma kızgın olduğu bir ortamda, muhalefetin Türkiye genelinde ve özellikle büyük şehirlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisine karşı önemli kazanımlar elde ettiği kaydedilen haberde, “Çok sayıda Türk, İmamoğlu’nu potansiyel cumhurbaşkanı adayı olarak görüyor” denildi.

Associated Press haber ajansı, seçim sonuçlarının büyük şehrleri geri almayı uman Erdoğan için büyük bir bozgun olduğunu kaydetti.

Seçimin Erdoğan'ın popüleritesi açısından da bir sınav olduğunu belirten AP, CHP'nin 2019'da Ankara ve İstanbul'da kazandığı zaferlerin Erdoğan'ın yenilmezlik imajını yıktığını yazdı.

'ERDOĞAN'DAN MEMNUNİYETSİZLİĞİN İŞARETİ'

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, "Muhalefet tarihi zaferiyle Erdoğan'ı şoke etti" başlıklı haberinde, sonucun Erdoğan için büyük yenilgi olduğuna, AKP'nin iktidarında ilk defa Türkiye genelinde yenilgiye uğradığına dikkat çekti. BBC, sonucun CHP Genel Başkanı Özgür Özel için ise büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Financial Times, Erdoğan'ın iktidara gelmesinden bu yana en ağır seçim yenilgilerinden birini aldığını, iktidarı en çok zorlayan sorunlar arasında ekonominin olduğunu belirtti.

Reuters, "Gelecek dönem için bu seçimlerin ne ifade edeceği henüz net olmasa da Erdoğan'ın karşısında en büyük rakip olarak görülen Ekrem İmamoğlu'un İstanbul'u güçlü oy farkıyla kazanıyor olması ve Mansur Yavaş'ın Ankara'da yine büyük farkla önde kazanması karşısında Erdoğan'ın bundan sonra nasıl bir strateji uygulayacağı, bu seçim sonucunun nedenini nasıl tarif edeceği izlenecek" diye yazdı.

İngiliz Guardian gazetesi, CHP'nin net bir zaferle iktidara beklenmedik bir darbe vurduğu ve sonucun Erdoğan’dan memnuniyetsizliğin işareti olarak görüldüğü yorumunu yaptı.

Politico da "Laik muhalefet güçlenirken Erdoğan'ın önemli seçim kaynakları yatırdığı İstanbul'daki zafer, geçen seneki genel seçimlerde alınan yenilgi sonrasında ana muhalefeti güçlendirdi" ifadelerini kullandı. 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

2 saat önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

20 saat önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

22 saat önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

22 saat önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

22 saat önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

1 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

1 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

2 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

2 gün önce

CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!

CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...

2 gün önce

Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...

3 gün önce

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...

3 gün önce