BIST 100 13.337,69 %0,40 Altın 6.820,54 ₺/gr %0,66 Bitcoin $86.038 %6,16 Dolar 48,81 ₺ %0,06 Euro 56,00 ₺ %0,11 Sterlin 65,29 ₺ %0,13 Gümüş 103,69 ₺/gr %0,23 Ethereum $2.755,08 %4,91 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,77 ₺ %0,33 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,97 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset İddia: Erdoğan, MKYK'de "Mülakatların kaldırılacağını kim...

İddia: Erdoğan, MKYK'de "Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?" dedi

AK Parti'nin MKYK toplantısında bir üyenin "Gençlerde AK Partili biri olmadan işe girememe algısı var" söylemine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?" çıkışını yaptığı iddia edildi.

0Yorumlar
İddia: Erdoğan, MKYK'de "Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs genel seçimler öncesindeki “kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağına” yönelik söylemlerini unuttu.

Cumhuriyet'in haberine göre; geçen haftalarda düzenlenen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bir MKYK üyesinin “kamuda mülakat sisteminin hâlâ kaldırılmadığını ve bu nedenle de gençlerde ‘AK Partili biri olmadan işe giremem’ algısının oluştuğu” şeklindeki sözlerine Erdoğan’ın kızdığı iddia edildi.

Erdoğan'ın “Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi? Mülakat bugün de yarın da kalmalı. Mülakatın kaldırılmasına dün nasıl karşı çıktıysam yarın da karşı çıkacağım” sözleriyle tepki gösterdiği ileri sürüldü.

Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs genel seçimler öncesinde, 11 Nisan 2023’te, Ankara Spor Salonu’ndaki AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda, kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağını açıklayarak işe alımların, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatsız bir şekilde, gençlerin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapılacağını duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de yakın tarihte “öğretmenlerin seçiminde mülakatın önemli olduğunu ve en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesine yardımcı olduğunu” savundu.

Edinilen bilgiye göre, kamuda mülakatların kaldırılmasına yönelik AKP’nin vaadi, Erdoğan’ın başkanlığında yapılan son MKYK toplantısında da gündeme geldi.

 

"TANIDIK YOKSA İŞ YOK"

Bir MKYK üyesinin, 31 Mart’taki yerel seçimlerde “AK Parti’nin neden başarılı olamadığı” değerlendirilirken söz alarak “Vatandaş eğer AK Partili bir yakını yoksa, işe giremeyeceğini söylüyor. Seçimlerden önce de bu yönde çokça eleştiri getirildi” dediği kaydedildi. 

AK Parti MKYK üyesinin sözlerine Erdoğan’ın kızdığı ifade edildi. Erdoğan’ın, MKYK üyesine, “Mülakat neden önemli? Mülakat olmazsa devlette başka kişiler yuvalanır. Devletin bekası için işe alımlarda dikkat edilmeli. İşe girecek kişilerin yarın devlete ihanet etmeyeceğini nereden bileceğiz?” dediği kaydedildi. 

 

ERDOĞAN 'KALDIRACAĞIZ' DEMİŞTİ

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023 Salı günü katıldığı AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda "Kamuda mülakatları kaldıracağız" demişti. 

Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ne de 'mülakatlar' hakkında "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Kökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’e Valilik tarafından...

7 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ön seçim heyecanı

Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre heyecanı başladı. 

14 saat önce

YENİ Partili Tanrıkulu'ndan 'fon krizi' açıklaması: '525...

YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, borsada son birkaç ayda 525 milyar liralık...

1 gün önce

AK Partili Kırkpınar'dan Foça çıkarması: Birikmiş...

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Foça ilçesinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı...

2 gün önce

Ümit Özlale'den Mehmet Şimşek'e: Konuyu yeterince ciddiye...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, sermaye piyasasında yaşanan gelişmelerin yalnızca...

2 gün önce

AK Parti Konak, Danışma Meclisi’nde toplandı: 2029’da...

AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda...

3 gün önce

Ekrem İmamoğlu 'erken seçim' çağrısı yaptı: 'Nihayetinde...

İktidarın politikalarına tepki gösteren ve 'erken seçim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu,...

3 gün önce

Kayyumluk görevine son verilmişti: Tekin'den 'göreve...

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince kayyumluk görevine son veren CHP İstanbul İl...

3 gün önce

Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...

3 gün önce

AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...

Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...

4 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

4 gün önce

Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...

Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.

4 gün önce