'90 dakika' geri geliyor! Tarih belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecinde sözünü verdiği toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına imkan tanıyan sistem, 21 Temmuz Pazar’ı 22 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece başlıyor. İzmirliler, Pazartesi gününden itibaren toplu ulaşım araçlarında ilk binişin ardından 90 dakika boyunca ücretsiz seyahatin ekonomik rahatlığını yaşayacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, görevdeki ilk 180 gününü kapsayan Hızlı Eylem Planı kapsamındaki en önemli hedeflerden biri daha gerçekleşti. Toplu ulaşımda ilk binişten sonra 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sistem için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi, yeni sistemle ilgili hazırlıklarını tamamladı. 90 dakika içinde sadece ilk biniş ücretiyle defalarca aktarma yapılmasına olanak sağlayacak sistem, 21 Temmuz Pazar’ı 22 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece başlayacak.
Üçüncü toplantıda kabul edildi
Başkan Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından, 15 Mayıs ve 14 Haziran tarihlerinde düzenlenen UKOME toplantılarında sunulan teklif, merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz oylarıyla reddedilmişti. Sisteme ilişkin teklif 10 Temmuz’da düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Daha önce iki kez oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine Başkan Cemil Tugay’ın, “Vazgeçmek yok. İzmirliler 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” diyerek gündemde tuttuğu teklif, üçüncü toplantıda oybirliğiyle kabul edildi.

Tugay: Yaşamı kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz
Kararı değerlendiren Başkan Tugay, “Seçim döneminde verdiğimiz bir sözü daha tutmanın gururunu yaşıyoruz. UKOME’den oybirliği ile çıkan kararın ardından çalışmalarımızı tamamladık ve uygulamayı 22 Temmuz Pazartesi gece yarısı itibariyle hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimize ekonomik anlamda katkı sağlayacak, şehrimizde yaşamı kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz. 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir’imize hayırlı olsun” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZBAN'da 90 dakika uygulaması geri geldi: Yapılan elden...
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın İZBAN'da 90 dakika uygulamasının geri gelmesine...
Tugay'ın transferi sonrası ilk adım: 90 dakika uygulaması...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında atılan ilk...
İZBAN'da 90 dakika uygulaması geri döndü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti rozeti takmasının ardından ilk...
Yerel Haberleri
TümüBüyükşehir’in Çoksesli Oda Korosu Eskişehir’de Büyük...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Oda Korosu, 2. Uluslararası Eskişehir Polifonik...
Başkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...
Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...
Böbrek nakliyle hayata tutundu, organ bağışı için gönüllü...
Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Kıymet Merve Duman, üniversite eğitimini tamamlayarak İzmir...
Zeytinde çuval dönemi sona eriyor, kalite artıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...
İzmir trafiğine iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...
Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...