BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel AK Partili Çankırı’dan Aliağa – Midilli Seferleri açıklam...

AK Partili Çankırı’dan Aliağa – Midilli Seferleri açıklaması: “Aliağa sanayisiyle olduğu kadar turizmle de şaha kalkacak“

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Aliağa– Midilli arası vapur seferlerine yönelik aylık 6 milyon TL gelir elde etmek istediklerini belirtti. İzmir’in tepeden tırnağa çehresini değiştirecek projelerle kan tazeleyeceğini söyleyen Çankırı insan odaklı her hizmetin yanında olduklarını belirterek, “Başlarını kuma gömenler İzmirli’nin çilesini görmemektedir.” dedi.

0Yorumlar
AK Partili Çankırı’dan Aliağa – Midilli Seferleri açıklaması: “Aliağa sanayisiyle olduğu kadar turizmle de şaha kalkacak“

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Aliağa’da çeşitli temaslarda bulundu. Çankırı Aliağa Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret ederek ilçenin kültür ve turistik destinasyonlarında markalaşmasını sağlayacak yatırımlara ilişkin bilgi aldı.

 

CHP’Lİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELERDİYESİNE YÜKLENDİ

AK Parti hükümetleri olarak 21 yıldır siyasi parti gözetmeksizin insan odaklı hizmet anlayışına imza attıklarını belirten Çankırı İzmir’in tepeden tırnağa çehresini değiştirecek projelerle kan tazeleyeceğini söyledi. Hükümet olarak şeffaflık, halka hizmet, değişim, gönüllere dokunma anlayışı ile hareket ettiklerini aktaran Çankırı, “Biz güzel İzmir’imizin her ilçesinde olduğu gibi Aliağa’da da artık sanayide olduğu gibi turizmde de cazibe merkezi haline dönüştürecek yatırımın yanındayız. Koltuklarından seçim vaatleri veren muhalefete İzmir’de hizmet odaklı projelerin yanında olarak cevap veriyoruz.  Muhalefet bu kentte hizmetsizlikte sınıfta kaldığı için başını kuma gömmüştür gömdükleri için de görmemektedirler. Bizim için esas olan insandır ve hizmettir. Yeter ki İzmir’deki vatandaşlarımız hak ettiği yaşantıyı sürebilsinler” dedi.

 

 

“VAPUR SEFERLERİNDEN 6 MİLYON TL”

Aliağa’nın sanayide olduğu gibi turizmde de çeşitli projelerle şaha kalkacağını söyleyen Çankırı, 2019 yılında Aliağa Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi iş birliğinde 33 milyon TL’ye mal olması beklenen Aliağa Yolcu İskelesi ve Kıyı Düzenlemesi projesi hakkında değerlendirmede bulundu. Çankırı; “Proje fuar, piknik ve eğlence alanı, otopark alanı (90 araç) ve yol alanına sahip. Amacımız seferlerin uygun koşullar dahilinde yaklaşık 1 saat 20 dakika olması yönünde.  Bu henüz planlama aşamasında. Öngörümüz şudur ki seferlerin haftada iki gün olması planlıyor. Bu seferlerle örneğin Ayvalık – Midilli’yi baz alırsak artık kökleşmiş, akraba olmuş ve belli adet de insanın gelip gittiği bir hacim düzeyine kavuşmuş. Hükümet olarak biz Aliağa’da da bu projeyle sadece vapur seferlerinden 6 milyon TL gibi bir gelir elde etmeyi amaçlıyoruz. Bu sebeple proje sayesinde hem Aliağa sanayiden elde ettiği gelirin dışında turizmle de nefes alan hem de kültürel ve sosyal noktada zirve yapan bir adres vizyonu kazanacaktır.” dedi.

 

YAT LİMANI -MARİNA BAKANLIKTA

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ da deniz turizminde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek Aliağa Plajlarında özellikle Ağapark Plajının 7 yıldır Mavi Bayrak sertifikalı olduğunu ilçede deniz, doğa ve gastronomi alanında yatırım hamleleriyle Aliağa’nın İzmir’in gözde ilçeleri arasında yer alması için çalıştıklarını ifade etti. Balıkçı Barınağı'nın bulunduğu yere inşa edilecek olan Aliağa Yat Limanı /Marina projesinin bakanlığa gönderildiğini ve ile ilgili kurumlardan görüş alınmaya devam ettiğini hatırlattı.

 

ALİAĞA YOLCU İSKELESİ VE KIYI DÜZENLEMESİ PROJESİ

Aliağa Yolcu iskelesi ve Kıyı Düzenlemesi projesi 33 milyon TL'ye mal olacak. Proje Toplamda 26 bin 877 metrekarelik alanın; 5 bin 320 metrekaresi iskele alanı, 10 bin 747 metrekaresi park alanı, 3 bin 275 metrekaresi fuar, piknik ve eğlence alanı, 2 bin 490 metrekaresi si otopark alanı (90 araç) ve 5 bin 045 metrekaresi de yol alanına sahip olacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Hamza Dağ’dan Başkan Yıldız’a Hayırlı Olsun Ziyareti

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur...

12 saat önce

Manisalılar Neşet Ertaş Türküleriyle Unutulmaz Bir Gece...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından...

14 saat önce

Başkan Dutlulu’dan Demirci’yi sevindiren müjde

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Demirci ilçe programı kapsamında ilçede...

15 saat önce

Bayraklı’da Kadınlara Erken Tanı Uyarısı

Bayraklı Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine yönelik...

15 saat önce

Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...

18 saat önce

Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor

Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.  

18 saat önce

Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım

Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...

18 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak

Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...

19 saat önce

Balçova'nın Turunç Projesi Avrupa'da finalde!

Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen, doğanın bereketini dayanışmayla buluşturan...

19 saat önce

Metro raylarında değişim zamanı

23 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattında güvenli ve kesintisiz ulaşımı...

20 saat önce

Cumhuriyet Bayramı coşkusu İzmir’e yayılacak

İzmir, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü fener alayı, havai fişek gösterileri ve kentin dört...

20 saat önce

Bornova’nın parklarından dayanışma fışkırdı

Bornova Belediyesi, ilçenin park ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce zeytin ağacından...

20 saat önce