Başkan Soyer'den gençlere: “Umudumuz var çünkü siz varsınız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Gençlik Stratejisi Eylem Planı Çalıştayı'nda gençlerle buluştu. Gençlerin yüzde 60’ının geleceğini yurt dışında aramasının üzüntü verici olduğunu belirten Soyer, “Bu güzelim topraklar ne yoksulluğu ne adaletsizliği ne de gençlerin bu ülkeyi terk etme noktasına gelmiş olmasını hak ediyor. Ancak umudumuz da var, çünkü siz varsınız” dedi.

Empati ile başlayan bir zincir
Çalıştayda konuşan Başkan Tunç Soyer kendisinin de iki kızı olduğunu belirterek “Genç dostu, çocuk dostu bir belediye başkanıyım. Gençler bizim hazinemiz. Yüzde 60'ın üzerinde bir popülasyon geleceğini yurt dışında arıyor. Bu inanılmaz üzücü bir şey. Çünkü olağanüstü güzel topraklarda yaşıyoruz. Bu güzelim topraklar ne yoksulluğu ne adaletsizliği ne de gençlerin bu ülkeyi terk etme noktasına gelmiş olmasını hak ediyor. Üzüntümüz bu yüzden. Ancak umudumuz da var, çünkü siz varsınız. Biliyoruz ki bu topraklarda yaşanan çölleşme, adaletsizlik, haksızlık kader değil. Değişebilir bir şey. Peki, nasıl değişecek? Empati ile başlayan bir zincirden söz ediyorum. Bunu yapmaya başladığınızda vicdanda dirilme hissediyorsunuz. Çünkü anlama gayreti içine giriyorsunuz. Bu sizi meraka sevk ediyor ve bilgilenmeye gayret ediyorsunuz. Bilgi edindikçe cesaretiniz artıyor. Cesaretiniz arttıkça da özgürleşmenin kapısını açıyorsunuz. Empatiyle başlayan ve özgürleşme ile devam eden bir zincir. Bu benim kendi hayatım için bulduğum bir tarif” dedi.
“Üzerimize düşeni yapacağız”
Gençlerin sesine kulak verdiklerini söyleyen Başkan Soyer, “Ben sizler için iyi bir şey yapmak istemiyorum. Çünkü kendi çocuklarımı yetiştirirken öğrendiğim şey şu oldu: Onlar için iyi bir şey yapmak mümkün değil. Onların kendileri için istediği iyi bir şeye destek vermek.. Evet, o başka bir şey. Benim de görevim o oldu. Bu toplantıyı sizin kendiniz için ne istediğinizi duymak için yaptık. Bunları bize söyleyin istiyoruz. Söylediklerinizi hayata geçirmek için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.
Başkan Soyer konuşmasının ardından gençler için oluşturulan altı ayrı masada tek tek gençlerin isteklerini dinledi ve not aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ın Gençlik Merkezlerine Belçikalı ve Kıbrıslı...
Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi...
Konak’ın Yerel Eşitlik Eylem Planı ortak akılla şekilleniyor
Konak Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları kapsamında düzenlenen Dış Paydaş...
Gersan Elektrik ABD pazarında!
Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
