BIST 100 11.151,96 %0,31 Altın 6.413,39 ₺/gr %0,19 Bitcoin $80.019 %0,03 Dolar 49,80 ₺ %0,07 Euro 55,74 ₺ %0,11 Sterlin 66,69 ₺ %0,22 Gümüş 86,31 ₺/gr %0,08 Ethereum $2.320,44 %0,30 İsviçre Frangı 60,18 ₺ %0,05 Kanada Doları 35,55 ₺ %0,09 Avustralya Doları 34,97 ₺ %0,11 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,27 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,57 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,22 Çin Yuanı 7,47 ₺ %0,07
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Soyer: Her yıl İktisat Kongresi kararlarının takib...

Başkan Soyer: Her yıl İktisat Kongresi kararlarının takibini sağlayacak buluşmalar yapacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin üçüncü gününde yapılan paydaş toplantıları kapsamında basın toplantısı düzenledi. Başkan Soyer, “Her sene bu kongrenin verdiği kararların, tespit ettiği ilkelerin takibini sağlayacak buluşmaları gerçekleştirmeye karar verdik” dedi.

0Yorumlar
Başkan Soyer: Her yıl İktisat Kongresi kararlarının takibini sağlayacak buluşmalar yapacağız

“Geleceğim Türkiye’sini inşa ediyoruz” başlığıyla düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf gruplarının katılımıyla paydaş buluşmaları da yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Bıçakçı Han'da iki gün sürecek paydaş buluşmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Başkan Tunç Soyer, farklı platformlarda yürüyen çalışmaların 21 Mart’ta nihai halini alacağını söyledi.

“Bir gelecek tasarımı”
İktisat Kongresi'nin Türkiye tarihi için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Erzurum Kongresi nasıl Misak-ı Milli, yani Türkiye'nin yeni sınırlarını belirleyen bir kongre olmuşsa, İzmir İktisat Kongresi de Misak-ı İktisadi, yani cumhuriyetin iktisat politikalarının belirlendiği bir kongre olmuş. Bu iki kongre sonrasında cumhuriyetin şekillendiğini, kurulduğunu söylemek mümkün. Bugün de 100 yıl öncesinden ilham alarak cumhuriyetin ikinci yüzyılında yepyeni bir Türkiye'nin kurulması için yola çıktık. 8 ay süren çalışmalar, önümüzdeki 2-3 gün içinde sonlanacak. Bugünün siyasal ikliminde, bugünün siyasal sorunlarına çözüm aramak için değil, geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için yapılan bir kongre bu. Bir gelecek tasarımı. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına sadece yapılan yollar köprüler değil, iyi tasarlanmış bir gelecek miras bırakmak istiyoruz” dedi.

“21 Mart günü son bulmayacak”
İktisat Kongresi'ni her sene düzenlemeye karar verdiklerini belirten Başkan Tunç Soyer, “İktisat Kongresi 21 Mart günü son bulmayacak. Aksine her sene bu kongrenin verdiği kararların, tespit ettiği ilkelerin takibini sağlayacak buluşmaları gerçekleştirmeye karar verdik. Her yıl adeta ilerleme raporu ortaya konması gibi. Bugün alınan kararların bir yıl içinde nerelere vardığı, hangilerinin gerçekleştiği, neden gerçekleşmediği, gerçekleşmesi için neler yapılması gerektiği hususlarını müzakere etmek için tekrar bir araya gelinecek. Bugün alınan kararların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu güzelim memlekette sadece siyasilerin yukarıdan aşağıya verdikleri kararlarla şekillenen bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Hepimiz bu ülkenin kılcallarından beslenen, farklı fikirlerin özgürce ortaya konduğu, özgürce şekillenen fikirler ışığında da belirlenecek siyasi kararlar olmasını temenni ediyoruz. Daha adil, müreffeh, özgür, demokratik bir ülkeyi kurmak için bu kongrenin çok aydınlatıcı bir rol üstleneceğini söyleyebilirim. Heyecanımız çok büyük. Tarihsel bir görevi yerine getirmenin sorumluluğu içindeyiz” dedi.
Başkan Soyer: Her yıl İktisat Kongresi kararlarının takibini sağlayacak buluşmalar yapacağız
“Hepimizin tarihsel sorumluluğu”
İzmir İktisat Kongresi döneminde de büyük bir umutsuzluk olduğunu hatırlatan Başkan Soyer, “100 yıl öncesinde de çok büyük bir umutsuzluk vardı toplumda. Çok büyük bir yıkım yaşanmıştı. Bütün bu koşullara rağmen Atatürk Türkiye'nin her yerinden bin 135 delegeyi bir araya getirerek yıkım ikliminde bir gelecek inşasına soyunuyor. O gün atalarımız bunu başarmışsa, bugün bunu başarmak bizim tarihsel sorumluluğumuz. Tam da bu nedenle daha çok başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Daha iyi tasarlanmış geleceği inşa etmek zorundayız. Acılarımız, yasımız çok büyük doğru ama bu ülkenin gelecek nesilleri için, çocuklarımız, torunlarımız için burada yaşamaya devam edecek gelecek nesiller için bir gelecek tasarlamak mecburiyetindeyiz. Bu hepimizin tarihsel sorumluluğudur” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak Belediyesi ve TEV’den eğitime destek

Konak Belediyesi ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) arasında çocukların, gençlerin ve kadınların...

12 saat önce

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano’nun 10’uncu yılında...

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 10’uncu kez düzenlenen Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano, 10...

15 saat önce

Narlıdere Belediyesi’nden Cumhuriyet Bayramı Öncesinde...

Narlıdere Belediyesi, Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilçe esnafına...

16 saat önce

Buca’da Cumhuriyet’in 103. yılına yakışır kutlama

Buca Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümünü birbirinden özel etkinliklerle...

17 saat önce

Bayraklı’da 51 Okula 1,5 Milyon Tl’lik Spor Desteği

Bayraklı Belediyesi, çocuk ve gençlerin sporla daha fazla buluşması amacıyla ilçedeki 51 okula...

17 saat önce

Bornova’da bilim ve taşın öyküsü buluştu

Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş...

18 saat önce

22. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’nin sahipleri...

26 Ekim 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kültürel mirasını korumak ve...

18 saat önce

Genç judocuların hedefi olimpiyat madalyası

Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası’nda Türkiye’nin takım şampiyonluğuna katkı sağlayan İzmir...

18 saat önce

İzmir’de Cumhuriyet coşkusu engelleri aştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında sağır ve işitme...

18 saat önce

Toplu ulaşım seferlerine bayram düzenlemesi

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için toplu ulaşım seferleri yeniden düzenlendi; otobüs...

18 saat önce

Selçuk’ta 15,5 kilometrelik yol yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk’ta kırsal mahallelere ulaşımı kolaylaştırmak için Zeytinköy...

18 saat önce

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

1 gün önce