Başkan Tugay: Amaç belediye ile kulüplerin arasını bozmak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecek arazi için İnciraltı planlarının tamamlanmasının beklendiğini söyledi.
Karşıyaka Stadı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Tugay, “Oradaki arazinin bize tahsis edilmesi için sayısını hatırlamadığım kadar yazı yazdık. Ama karşımızda hiçbir şey duymayan, görmeyen, tepkisiz bir bakanlık var. Bunlar belediye ve kulüplerin arasını bozmak için kasıtlı yapılan işler. Ayıplıyorum” dedi. Başkan Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediyesi’ndeki soruşturma kapsamında yapılan uygulamaları da hukuki bulmadığını dile getirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kemalpaşa Belediyesi’ne düzenlenen operasyonu değerlendiren Başkan Tugay, “Soruşturmalar, incelemeler her zaman yapılır, problem şu; hemen gözaltına almak, baskın tarzında bir süreç yürütmek ne kadar doğru? Soruşturma yürürken belediye yetkilileri davet edilebilir. Başkan yardımcısını gözaltına alıyorsunuz. Konuyu az çok herkes biliyor. Bunun için gözaltı gerekiyor mu? Düşündüğümüz zaman abartılı bir tavır görüyoruz. Bunları, CHP’li belediyeleri baskı altında tutmak, kamuoyuna CHP’li belediyelerde kötü şeyler oluyor algısını yaratmak için yaptıklarını düşünüyoruz. Bu açıdan hukuki bulmuyorum. Yanlış buluyorum. Hata varsa hata yapan kimse onun karşılığını öder. Ortada kabul edilebilir bir sınır da var. Mücbir sebepten iptal edilmiş konser nedeniyle daha önceden yapılmış bir sözleşme gereği bir ödemeden bahsediyoruz” dedi.
“Görevim her birine ayrı ayrı destek olmak”
Göztepe Spor Kulübü’ne İnciraltı’nda yapılacak arazi tahsisi ve Karşıyaka Stadı’nın yapım sürecini de değerlendiren Başkan Tugay, “Göztepe’ye İnciraltı’ndan bir yer kesinlikle verilecek. Ama tam olarak nereyi verebileceğimizi bilmemiz için planların yapılması lazım. Göztepe’ye karşı art niyet zaten olmaz. Bugün Süper Lig’de İzmir’i temsil eden tek takım ve çok değer veriyoruz. Beklememizin nedeni İnciraltı planlarının tamamlanmamış olması. Planlar netleşmeden nasıl yapalım? Karşıyaka Stadı da benim için çok önemli. Oradaki arazinin bize tahsis edilmesi ve stadın yapımına başlayabilmemiz için sayısını hatırlamadığım kadar yazı yazdık, ilettik. Ama karşımızda hiçbir şey duymayan, görmeyen, tepkisiz bir bakanlık var. Bunlar belediye ve kulüplerin arasını bozmak için kasıtlı yapılan işler. Ayıplıyorum. İzmir’deki bütün takımlarımızın başarısını istiyorum. Benim görevim her birine ayrı ayrı destek olmaktır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Süper Lig'de fikstür günü: Sezonunun programı bugün belli...
Trendyol Süper Lig'de 2026/27 sezonunun fikstürü bugün çekilecek kura ile netleşecek. Yeni...
CHP'li Emir, yeni parti için 'Özgür Özel'i işaret etti!
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Yargıtay'ın mutlak butlan...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...