Başkan Tugay personel ile bayramlaştı
Belediye personeli ve bürokratlarla bayramlaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Böylesine değerli ve asil bir şehrin hizmetinde olmak hepimiz için onurdur, bunu unutmayın. O onurun gereği, en iyi olmaktır. Yere düşeni elinden tutup kaldırmamız, yüzü gülmeyenin yüzünü güldürmek için daha çok çalışmamız, daha çok çaba göstermemiz gerekiyor” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Dr. Cemil Tugay, Kurban Bayramı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda belediye personeli ve bürokratlarla bayramlaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Zeki Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Pınar Okyay, İsmail Mutaf ve Övünç Özgen’in katıldığı törende belediye personelinin aileleri de Başkan Tugay’la bayramlaşarak fotoğraf çektirdi. Konuşmasında önemli mesajlar veren Başkan Tugay, “Milletin size ihtiyacı var, İzmir’in size ihtiyacı var. Haksızlığa uğramış, adaletsizlikler ve eşitsizlikler içinde yaşayan herkesin size ihtiyacı var. Türkiye’nin de İzmir gibi bir şehrin duruşunu görmeye ihtiyacı var. Böylesine değerli ve asil bir şehrin hizmetinde olmak hepimiz için onurdur, bunu unutmayın. O onurun gereği, en iyi olmaktır. Yere düşeni elinden tutup kaldırmamız, yüzü gülmeyenin yüzünü güldürmek için daha çok çalışmamız, daha çok çaba göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.
“İyi ki varsınız”
Personele iyi bayramlar dileyen Başkan Tugay, “Yaptığınız her şey için size yürekten teşekkür ediyorum. Her birinizin farklı alanlarda elinizden geleninin en iyisini yapmaya çalıştığınızı biliyorum. Her şeyden önce İzmir halkı adına sizlere yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Siz olmazsanız bu şehir ayakta kalmaz, biliyoruz. Ailenizle, sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum” dedi.
“İzmir’in, Türkiye’nin, bu halkın boynunu öne eğdirmeyin”
Bu ülkenin düze çıkması için çalışma, halkın uğradığı haksızlara ve adaletsizliklere karşı görevini yerine getirme mücadelesinde dostluk ve yoldaşlıkla herkesi yanında görmek istediğini belirten Başkan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin iyi insanlarını, temiz çocuklarını, o iyi niyetli, pırıl pırıl kalpli gençlerini, evinde çocuğuna ekmek bulmak için mücadele eden kadınları yalnız bırakmayın. Benim sizden ricam; bu onurlu mücadelenin onurlu insanları olarak bunun parçası olmanız. İzmir’in, Türkiye’nin, bu halkın boynunu öne eğdirmeyin. Kimsenin haksızlıklara maruz kalmasına izin vermeyin. Size yakışan da budur, kamu çalışanına yakışan da budur. İnşallah bir gün bu ülkeyi hep beraber kurtaracağız. Ondan sonra evlatlarımız, ailelerimiz gurur duysun. ‘Bunlar bizim evlatlarımızdı, onları yetiştirdik ve bu ülkeye sahip çıktılar’ diyecekler. Bu onurun maddi karşılığı yok. Bu insanların yüreklerinde taşıdığı bir madalya olabilir.”
“Millete borcumuz”
Konuşmasında ülkenin ekonomik koşullarına değinen Başkan Tugay, “Devlet halka karşı görevini yeterince yerine getirmiş olsaydı bu kadar çok insan yoksul olmazdı. Böyle geçim sıkıntısı yaşanmazdı. Devlet görevini yerine getirseydi bugün kimse evsiz kalmazdı. Adalet olurdu, eşitlik olurdu. İnsanlar kiralarını ödeyemiyorlar, evlerinden atılıyorlar. Kimse sokakta kalmasın diye dünyada sosyal konut sistemi diye bir şey var. Gecekondularda yaşayanlar, damı akanlar, evi olmayan insanlar kimsenin umurunda mı? Sağlıklı bir insanın üç öğün yemek yemesi lazım. Sizce İzmir’de günde bir öğün yemek yiyebilen, belki sadece ekmek yiyen, belki sadece çöpten topladıklarıyla karnını doyuran 100 bin insan yok mudur? Bunun muhatabı sizsiniz. Bu millete kim sahip çıkacak? Kamu adına çalışan, devletten maaş alarak kendi gelirini elde eden insanlar olarak bunu biz yapacağız. Bu her şeyden önce milli bir görevdir” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...
Başkan Tugay Büyükşehir Belediyesi personeliyle bayramlaştı
Belediye personeli ve bürokratlarla bayramlaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...
Başkan Tugay: “Resmen bizi ezmeye çalışıyorlar”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Meslek Fabrikası’na girmek istedi ancak kolluk...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...