Bayraklı'da 23 Nisan coşkusu
Depremzede ikiz kardeşler anısına düzenlenen turnuvalarda bin 200 sporcu yarıştı Bayraklı Belediyesi tarafından ilçenin her mahallesinde büyük coşkuyla gerçekleştirilen 23 Nisan Şenlikleri kapsamında Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvalar çekişmeli müsabakalara sahne oldu. İzmir depreminde hayatını kaybeden ikiz kardeşler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün (15) isimlerinin yaşatıldığı etkinliklerde, dereceye giren başarılı sporculara madalya ve kupalarını Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal verdi.
Spor İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, ayak tenisi, engellilere yönelik corn hole ve masa tenisi turnuvaları ile Bayraklılı bin 200 çocuk Bayraklı Belediyesinin 23 Nisan Şenliklerinde bir araya geldi. Etkinliklerde pandemi tedbirleri kapsamında tüm önlemler alınırken, dezenfektan ve maske standıyla da çocuklar ve aileleri sürekli ellerini dezenfekte ederek, maskelerini yeniledi. Ayrıca tüm sporcular ve ailelerinin tesislere girişi, HES kodu sorgulamasının ardından güvenli şekilde sağlandı. Bu kapsamda Şehit Ümit Boz Spor Tesisi’nde düzenlenen turnuvaların finaline Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün annesi Tülin Batmaz, babası Alican Alpgündüz, CHP Bayraklı kadın ve gençlik kolları, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, amatör spor kulüpleri temsilcileri, sporcular ve aileleri katıldı.

İzmir depreminde Rıza Bey apartmanı enkazında hayatını kaybeden 15 yaşındaki ikiz kardeşler Çınar ve Sayra Alpgündüz anısına düzenlenen spor turnuvalarının son gününde ikiz kardeşlerin hayatını anlatan video gösterimi sunuldu. Başkan Sandal, aileye etkinliklerin anısına madalya ve plaket takdim etti. Sandal, “Depremde kaybettiğimiz çocuklarımızı rahmet ve özlemle anıyoruz” diye belirtti.
DERECEYE GİRENLERE MADALYA VE KUPA
Bir hafta boyunca her gün süren etkinliklerde kıyasıya mücadele eden bin 200 sporcu düzenlenen törende ödüllerini aldı. Basketbol, voleybol ve jimnastik branşlarında dereceye giren sporculara karşılaşmaların düzenlendiği gün sonunda madalya ve katılım belgeleri takdim edildi.
Engelli sporculara yönelik masa tenisinde; Hilal Bergil, Kübra Ayaz, Murat Özgen Atılmaz, Corn Hole turnuvasında ise; Semih Yıldırım, Berke Kıraç Kelebek, Kübra Ayaz dereceye girerek madalyanın sahibi oldu.

Futbol Turnuvasında 2008 – 2009 doğumlu yaş gruplarında, 1925 Manavkuyuspor, Çay Mahalle Demirköprü Spor, Bayraklı Yıldızordu Spor Kulübü, İzmir Osmangazi Spor Kulübü madalya ve sertifikalarını aldı. 2010 – 2011 yaş grubunun katıldığı futbol takımları arasında ise; Onur Gençlik Spor, 1925 Manavkuyu Spor, Gümüşpalaspor, Bayraklı Yıldızordu Spor kulübü madalya almaya hak kazandı. Sporculara katılım belgesi verildi.
Ayak Tenisinde dördüncü takım Hızlı Spor, üçüncü Gümüşpalaspor, ikinci Bayraklı Belediyespor olurken; Onur Gençlik Spor Kulübü de turnuvada şampiyonluğu kazandı. Başarılı sporculara kupa, madalya ve katılım belgelerini Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal verdi.

HATİCE TEYZEDEN ENGELLİ DAMLA’YA AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE
Turnuvaların kapanış etkinliğinde en duygulu anlardan biri de hayırsever Hatice Kalfa’nın engelli sporcu Damla Ayaz’a akülü tekerlekli sandalye armağan ettiği an oldu. Başkan Sandal, Hatice teyzeye duyarlılığı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, plaket verirken, Damla’ya da eğitim ve spor hayatında başarılar diledi. Hatice Kalfa, 53 yaşında kaybettiği oğlunun anısına ilk bağışını da Bayraklılı sporcu Doğan Bulut’a yapmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu Sancaklı’dan başladı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını Sancaklı köyünden başlatan Karşıyaka...
23 Nisan coşkusu Konak’tan yayıldı: Çocuk Şenliği’ne...
Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Karantina...
Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu atletizm pistine taşındı
Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan kutlamaları kapsamında düzenlenen Çocuk Atletizm...
Yerel Haberleri
TümüBüyükşehir’in Çoksesli Oda Korosu Eskişehir’de Büyük...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Oda Korosu, 2. Uluslararası Eskişehir Polifonik...
Başkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...
Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...
Böbrek nakliyle hayata tutundu, organ bağışı için gönüllü...
Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Kıymet Merve Duman, üniversite eğitimini tamamlayarak İzmir...
Zeytinde çuval dönemi sona eriyor, kalite artıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...
İzmir trafiğine iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...
Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...