Bornova’da “Muhtarlar Günü” kutlandı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen kahvaltıda muhtarlarla buluştu. Muhtarların Bornova’nın üçüncü gözü olduğunu belirten Başkan İduğ, “Göreve geldiğimizden bugüne sizlerin talepleri ve görüşleri doğrultusunda Bornova’nın geleceğine yönelik pek çok proje hayata geçirdik. Yaptığımız tüm yatırımların bedelini ödedik ve borçsuz bir belediyeyiz. Bu tablo hepimizin eseri” diye konuştu.
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk koyma töreni ile başladı. Buradaki törenin ardından Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen kahvaltıya geçildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve siyasi partilerin ilçe başkanları başta olmak üzere Bornova protokolünün de yerini aldığı organizasyonda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sizler Bornova’nın üçüncü gözüsünüz
Türkiye'deki 50 bin 278 muhtarın 911 belediye başkanı ile birlikte büyük bir güç olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ”Demokrasinin en önemli yapı taşlarından olan muhtarlar mahallelerin şehr-i emini, Bornova’nın üçüncü gözüdür. Bu nedenle ki; göreve geldiğimizden bugüne sizlerin taleplerini yerine getirmeye, projelerimizi sizlerin görüşleri doğrultusunda yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.
Bu tablo hepimizin eseri
Asfalt üretim tesisinden spor tesislerine, taziye evlerinden çocuk oyun ve aktivite merkezlerine, belediye kazandırılan mülklerden araç satın almada pek alanda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan İduğ, “Bornova’nın geleceğine yatırım yaptık ve yaptığımız çalışmaların bedelini ödedik. Harcama kalemlerine dikkat eden satın almada rekabet gücü yüksek, borçsuz bir belediyeyiz. Bürokratlarımız, meclis üyelerimiz, siz değerli muhtarlarımız ve tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte oluşturduk. Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Siyasallaşmamış çözüm merkeziyiz
Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rafetpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Çakmakçı, ilk olarak Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde kurulan muhtarlık müessesesinin 193 yıldır Anadolu topraklarında varlığını sürdürdüğü hatırlatarak, “Muhtarlık Osmanlı’dan günümüze gelen ender kurumlardan biridir. Muhtarlıklarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer bir taraftan devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan muhtarlık kurumu siyasallaşmamış bir çözüm merkezidir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Bugünü bize armağan eden Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum. Bizleri bu özel organizasyonda bir araya getiren, her zaman uyum içinde çalıştığımız Bornova Belediyesi’ne ve Başkan İduğ’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova Muhtarlar Akademisi’nden anlamlı final
Bornova’daki kurumların iş birliğinde yürütülen Bornova Muhtarlar Akademisi kapsamında...
Bornova’da muhtarlar için Dijital Dönüşüm Eğitim
Bornova Kaymakamlığı, Bornova Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Bornova Muhtarlar Derneği iş...
Bornova Muhtarlar Akademisi örnek oluyor
Bornova Belediyesi, Bornova Kaymakamlığı, Yaşar Üniversitesi ve Bornova Muhtarlar Derneği iş...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...