BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bornova’nın öğrenci yurtları hızla yükseliyor

Bornova’nın öğrenci yurtları hızla yükseliyor

Öğrencilerin yoğunlukta olduğu yerlerden biri olan Bornova'da öğrenci yurtlarının kapasite artırımı için çalışmalara başlandı.

0Yorumlar
Bornova’nın öğrenci yurtları hızla yükseliyor

Özellikle son yıllarda yaşanan öğrenci yurdu sorununa, mevcut kız yurdunun kapasitesini arttırıp iki yeni projeyle çözüm üreten Bornova Belediyesi’nin yurt inşaatlarıyla ilgili çalışmaları hızla devam ediyor. İlçe merkezinde satın alınan ve 440 kişilik kız yurduna dönüştürülecek binanın güçlendirme çalışmalarında sona gelindi. Tarihi Büyük Çarşı içinde açılacak 112 kişi kapasiteli kız yurdunun kaba inşaatı da bitmek üzere. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İki yeni yurdumuzu en kısa sürede bitirip açmayı planlıyoruz. Mevcut yurdumuzla birlikte toplam 700 kız öğrenciye hizmet vereceğiz” dedi.

Bornova Belediyesi, yeterli yurt binasının olmaması ve artan kira maliyetleri nedeniyle giderek büyüyen bir sorun haline gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm üretiyor.

Güçlendirme çalışmaları bitiyor

Kızılay Mahallesi’ndeki mevcut kız öğrenci yurdunun kapasitesini 144 kişiye çıkaran Bornova Belediyesi, ilçenin merkezinde satın aldığı ve kız yurduna dönüştüreceği 7 katlı binada yürüttüğü güçlendirme çalışmalarında sona yaklaştı. İlk etapta 300 kişi olarak planlanan kapasitesi 440’a çıkarılan binada döşeme, kiriş, kolon ve temel gibi bölümlerde yapılan güçlendirmenin ardından duvar, sıva, boya, tesisat, yangın merdiveni ve asansör gibi diğer işlere geçilecek. Geçen Eylül Ayı’nda temeli atılan yine kız öğrencilere hizmet verecek 112 kişi kapasiteli yurtta da çalışmalar son hızla devam ediyor.

Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da üniversite öğrencilerinin yurt sorunu yaşamaması için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Kız yurdu olarak projesini hazırladıkları iki binanın hızla yükseldiğini ifade eden Başkan İduğ, “Kızılay’daki mevcut yurdumuzun kapasitesini 70’ten 144’e çıkarmıştık. Bornova’nın merkezinde satın aldığımız 7 katlı binanın güçlendirme çalışmaları çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Burasının kapasitesini de arttırarak 440’a çıkardık. Tarihi Büyük Çarşı içinde 4 kat olarak projelendirdiğimiz 112 kişilik yurdumuzun da kaba inşaatı bitmek üzere. Tüm yurtlarımızı en kısa sürede öğrencilerimizin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 552’si yeni açacağımız iki yurdumuzda olmak üzere yaklaşık 700 kız öğrencimize barınma imkanı sunacağız” diye konuştu.

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Hamza Dağ’dan Başkan Yıldız’a Hayırlı Olsun Ziyareti

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur...

9 saat önce

Manisalılar Neşet Ertaş Türküleriyle Unutulmaz Bir Gece...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından...

11 saat önce

Başkan Dutlulu’dan Demirci’yi sevindiren müjde

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Demirci ilçe programı kapsamında ilçede...

12 saat önce

Bayraklı’da Kadınlara Erken Tanı Uyarısı

Bayraklı Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine yönelik...

12 saat önce

Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde yeni dönem başladı!

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde 60 öğrencinin katılımıyla yeni dönem heyecanı...

15 saat önce

Menderes’te Moloz Mücadelesi Sürüyor

Menderes Belediyesi, moloz ve bahçe atıklarına karşı mücadeleyi ara vermeden sürdürüyor.  

15 saat önce

Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım

Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...

15 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak

Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...

16 saat önce

Balçova'nın Turunç Projesi Avrupa'da finalde!

Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen, doğanın bereketini dayanışmayla buluşturan...

16 saat önce

Metro raylarında değişim zamanı

23 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattında güvenli ve kesintisiz ulaşımı...

16 saat önce

Cumhuriyet Bayramı coşkusu İzmir’e yayılacak

İzmir, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü fener alayı, havai fişek gösterileri ve kentin dört...

17 saat önce

Bornova’nın parklarından dayanışma fışkırdı

Bornova Belediyesi, ilçenin park ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce zeytin ağacından...

17 saat önce