BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Buca'da depremin gerçek yüzü tartışıldı

Buca'da depremin gerçek yüzü tartışıldı

Buca’da depremin gerçek yüzü bir kez daha masaya kondu. Buca Belediyesi’nin arama kurtarma birimi BUCAKUT Ekip Lideri Mehmet Fatih Barış, kentte afet bilinci oluşmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi.

0Yorumlar
Buca'da depremin gerçek yüzü tartışıldı

Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda, Kahramanmaraş depreminde görev yapan arama kurtarma ekiplerinin deneyim ve gözlemlerini aktardığı “Depremin Gerçek Yüzü” adlı toplantı gerçekleştirildi. BUCAKUT’un ev sahipliği yaptığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ANDA Arama Kurtarma Ekibi, BORAK Bornova Arama Kurtarma Derneği, GEA Arama Kurtarma Ekibi, HAKTİM Hayvan Arama Kurtarma Derneği, MENDAK Menderes Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği, SAR Arama Kurtarma Acil Yardım Derneği, TAFHAD Toplum ve Afet Ekipleri Haberleşme Derneği, TAKED Tire Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği ile TRAC Türkiye Radyo Amatörler Cemiyeti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Burada konuşan BUCAKUT Ekip Lideri Mehmet Fatih Barış, sadece arama kurtarma çalışmalarında bulunan bir ekip olmak yerine, kentte afet bilincinin oluşması için de çalıştıklarını söyledi. Deprem bölgesindeki deneyimlerini de anlatan Barış, “Aklın ve  bilimin doğru olarak kullanıldığı yerlerde, bu tür acıların yaşanmadığı dünyanın çeşitli ülkeleri örnek olarak karşımızda. Bizler vatandaşlarımızla enkaz yığınları arasında karşılaşmak istemiyoruz. Elbette en zor anlarında yanlarında olmak temel kaidelerimizden biri. Bugün burada olma sebebimiz tecrübe ve bilgilerimizi paylaşarak en doğru bilgiyi ve davranış biçimlerini mümkün olduğunca ortaya koyabilmektir” dedi. Depremin ardından BUCAKUT ile beraber bölgeye hareket eden Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber ise belediye olarak depreme karşı yaptıkları en önemli çalışmanın iki yıldır üzerinde çalıştıkları planlamalar olduğunu ifade etti.  


İZMİR’DEKİ ARAMA KURTARMA BİRİMLERİ ARTMALI
İzmir İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, İzmir’de şu anda 4 adet ilçe belediyesinin arama kurtarma biriminin olduğunu belirterek, bu rakamın artırılmasını istediklerini ifade etti. Toplantıda tek tek söz alan arama kurtarma ekiplerinin başkanları da deprem bölgesine yönelik izlenimlerini aktarırken, bundan sonraki olası durumlarda aynı aksaklıkların yaşanmaması için toplum olarak neler yapılması gerektiği üzerinde durdu.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

16 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

19 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

20 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

22 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

22 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

22 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

23 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce