Buca'da depremin gerçek yüzü tartışıldı
Buca’da depremin gerçek yüzü bir kez daha masaya kondu. Buca Belediyesi’nin arama kurtarma birimi BUCAKUT Ekip Lideri Mehmet Fatih Barış, kentte afet bilinci oluşmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi.
Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda, Kahramanmaraş depreminde görev yapan arama kurtarma ekiplerinin deneyim ve gözlemlerini aktardığı “Depremin Gerçek Yüzü” adlı toplantı gerçekleştirildi. BUCAKUT’un ev sahipliği yaptığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ANDA Arama Kurtarma Ekibi, BORAK Bornova Arama Kurtarma Derneği, GEA Arama Kurtarma Ekibi, HAKTİM Hayvan Arama Kurtarma Derneği, MENDAK Menderes Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği, SAR Arama Kurtarma Acil Yardım Derneği, TAFHAD Toplum ve Afet Ekipleri Haberleşme Derneği, TAKED Tire Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği ile TRAC Türkiye Radyo Amatörler Cemiyeti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan BUCAKUT Ekip Lideri Mehmet Fatih Barış, sadece arama kurtarma çalışmalarında bulunan bir ekip olmak yerine, kentte afet bilincinin oluşması için de çalıştıklarını söyledi. Deprem bölgesindeki deneyimlerini de anlatan Barış, “Aklın ve bilimin doğru olarak kullanıldığı yerlerde, bu tür acıların yaşanmadığı dünyanın çeşitli ülkeleri örnek olarak karşımızda. Bizler vatandaşlarımızla enkaz yığınları arasında karşılaşmak istemiyoruz. Elbette en zor anlarında yanlarında olmak temel kaidelerimizden biri. Bugün burada olma sebebimiz tecrübe ve bilgilerimizi paylaşarak en doğru bilgiyi ve davranış biçimlerini mümkün olduğunca ortaya koyabilmektir” dedi. Depremin ardından BUCAKUT ile beraber bölgeye hareket eden Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber ise belediye olarak depreme karşı yaptıkları en önemli çalışmanın iki yıldır üzerinde çalıştıkları planlamalar olduğunu ifade etti.

İZMİR’DEKİ ARAMA KURTARMA BİRİMLERİ ARTMALI
İzmir İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, İzmir’de şu anda 4 adet ilçe belediyesinin arama kurtarma biriminin olduğunu belirterek, bu rakamın artırılmasını istediklerini ifade etti. Toplantıda tek tek söz alan arama kurtarma ekiplerinin başkanları da deprem bölgesine yönelik izlenimlerini aktarırken, bundan sonraki olası durumlarda aynı aksaklıkların yaşanmaması için toplum olarak neler yapılması gerektiği üzerinde durdu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
O fotoğraf çok tartışılmıştı: Erdoğan'dan 'gerçek...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ekim'de Meclis'teki resepsiyonda çekilen fotoğraflar için "O kare,...
İzmir'in altı aylık bilançosu açıklandı: Kaç şirket...
İzmir'de 2025 yılının ilk yarısında 3 bin 698 adet şirket, gerçek kişi ticari işletmesi ve...
Yerel Haberleri
TümüAvrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...
Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması
19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
Başkan Mutlu’dan Gaziler Günü’ne özel buluşma: Her zaman...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...
Bornova’da iki yeni “Kent Bostanı” daha açıldı
Bornova Belediyesi, Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde toplam 11 bin metrekarelik iki...
Kınık’a 135 kilometrelik içme suyu şebekesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta içme suyunun önemli bölümünün...
Çeşme Belediyesinden minik öğrencilere ''Okula Hoş...
Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ilkokula ilk...
Karşıyaka’da nesiller arası buluşma
‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla sürdüren Karşıyaka...