BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.231 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.630,55 %0,42 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel CHP'li Serter o millet bahçesini Meclis'e taşıdı

CHP'li Serter o millet bahçesini Meclis'e taşıdı

Bergama halkına sorulmalı

İzmir Milletvekili Bedri Serter, son haftalarda İzmir’in Bergama ilçesinde yapımıyla gündeme gelen Millet Bahçesi ve Türkiye’nin her yerinde son birkaç yıldır yapılan ve yapımı devam eden tüm millet bahçelerine dair bir TBMM araştırma önergesi verdi.

0Yorumlar
CHP'li Serter o millet bahçesini Meclis'e taşıdı
En son İzmir’in Bergama ilçesinde yapılacağının geçtiğimiz günlerde açıklandığı ve 7 Temmuz’da ihalesinin yapılacağı iktidar partisi tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını belirten Serter, Millet bahçelerini TBMM gündemine taşıdı.
 
7 bakanlığın bütçesinden fazla
 
Serter, verdiği araştırma önergesinde Türkiye’de yeşil alanların çoğalmasının önemli olduğunun altını çizmekle beraber Millet bahçesi adı altında yapılan projelerin milletin kararı ve görüşü olmaksızın yapıldığının altını çizerek millet bahçelerinin bütçeye olan yükünden de söz etti. Serter, “Türkiye’ye yeşil alan kazandırma adına yapılan projeler her ne kadar önemli görülse de bu projelerin gerçekçi ve doğru bir planlama ile gerçekleşmesi ve millet bahçesinin yapılacağı bölgedeki halkla görüşülmesi önem taşımaktadır. Bu noktada, son yıllarda yapılan Millet Bahçeleri bir tartışma konusu halindedir. Nitekim, en son İzmir’in Bergama ilçesinde 36 bin metrekare alana yapılması planlanan ve şu anda var olan stadyumun yıkılarak ve stadyumun etrafındaki esnafın, ticaret insanların bölgeden uzaklaştırılarak yapılması düşünülen Millet bahçesi bizlerdeki soru işaretlerini daha da arttırmıştır. Ayrıca, bütün bunların yanında, benim de katıldığım 2021 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, Bakan Murat Kurum, millet bahçelerinin sayısının 2021 sonu itibariyle 278 olacağını ve yatırım değerinin de 16 milyar lira olacağı belirtmiştir. Bu rakam 3 milyar 378 milyon TL’lik bir yılık bütçeye sahip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinden neredeyse 5 kat daha fazla büyüklükte ve 7 bakanlığın bütçesinden de fazladır” dedi.
 
Bergama halkına sorulmalı 
 
Serter, yaptığı açıklamada, Bergama’da yapılması planlanan Millet Bahçesinin bir imar planının olmadığının da altını çizdi. Serter: “Millet Bahçesinin hem bugün nasıl bir planlama ile ortaya çıkacağını bilmiyoruz hem yarın bu bahçe yapılıp bittikten sonra bölgedeki esnafların bu projeden nasıl etkileneceğini bilmiyoruz hem de sonrasında bu bahçelerin sulama ve aydınlatma gibi temel ve ciddi bir harcama kalemi oluşturacak olan bütçesinin ne olacağını bilmiyoruz. Bu kadar belirsizlikle yapılmaya çalışılan bu Millet bahçesi yapılırken bir tek millete sorulmamaktadır. Nitekim, Bergama halkı ve esnafı ile yaptığım görüşmelerde de edindiğim izlenimler doğrultusunda Bergama halkı kendilerine sorulmasını ve halkın yararı temelinde oluşturulması gereken bir projenin gerçekleşmesi gerektiğini düşünmektedirler, biz de CHP olarak Bergama esnafıyla, halkıyla, bu konunun paydaşlarıyla yeniden bir araya gelerek halkın yararına bir projenin nasıl gerçekleşebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunup onlardan detaylı taleplerini öğreneceğiz ve süreci takip edeceğiz” dedi.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...

10 saat önce

Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

12 saat önce

Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması

19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...

13 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

13 saat önce

Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...

15 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

16 saat önce

Başkan Mutlu’dan Gaziler Günü’ne özel buluşma: Her zaman...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve...

16 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

16 saat önce

Bornova’da iki yeni “Kent Bostanı” daha açıldı

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde toplam 11 bin metrekarelik iki...

17 saat önce

Kınık’a 135 kilometrelik içme suyu şebekesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta içme suyunun önemli bölümünün...

17 saat önce

Çeşme Belediyesinden minik öğrencilere ''Okula Hoş...

Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ilkokula ilk...

1 gün önce

Karşıyaka’da nesiller arası buluşma

‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla sürdüren Karşıyaka...

1 gün önce