Çiğli Belediyesi’nden Ataşehir Kavşağı’na düzenleme
Çiğli Belediyesi tarafından Çiğli’ye giriş noktalarından biri olan Ataşehir Kavşağı’nda çevre dostu bir peyzaj projesi hayata geçiriliyor. İlçenin estetik görünümünü zenginleştirmek ve sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla başlatılan projeyle dinlenme ve spor alanları oluşturularak Çiğli halkının rahat nefes alması sağlanacak.
Çiğli Belediyesi, Çiğli'ye giriş noktalarından olan Ataşehir Kavşağını'nda bir peyzaj projesini hayata geçiriyor.
Kısa sürede tamamlanması planlanan proje kapsamında bölge sakinleri keyifli vakit geçirebilecekleri hem modern hem de doğal bir alana kavuşacak. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir öğelerle hazırlanan proje kısa sürede tamamlanarak ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Ataşehir Mahallesi yeni bir alana daha kavuşacak.

9 bin metrekarelik alan
Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma, toplam 9 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje kapsamında, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, rengarenk çiçekler, dikkat çekici bitkiler ve çevre dostu detaylar bulunuyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ataşehir Mahallesi, hem nefes alan bir yeşil alana kavuşacak hem de kentin estetik değerleri önemli ölçüde artacak.

Başkan Yıldız: “Ataşehir Kavşağı yeşil dönüşümle nefes alacak”
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Çiğli’ye giriş noktasında bulunan Ataşehir Kavşağı’nda başlatılan çevre dostu peyzaj projesi ile vatandaşların dinlenip spor yapabilecekleri yeni bir alan kazandıracaklarını söyledi. Yıldız, “Proje ilçe halkına hem estetik hem de çevresel katkılar sunacak. Sürdürülebilir bir Çiğli hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ataşehir Kavşağı’nda hayata geçirdiğimiz peyzaj projemizle mahallemize hem doğal hem de modern bir yaşam alanı kazandırıyoruz. 9 bin metrekarelik bu alanda, yürüyüş yollarından rengarenk çiçeklere, etkileyici bitkilerden çevre dostu detaylara kadar her ayrıntıyı titizlikle planladık. Amacımız, halkımızın keyifle vakit geçirebileceği, nefes alabileceği alanlar oluşturmak ve ilçemizin estetik değerlerini daha da yukarı taşımak. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir yaklaşımı benimseyerek, sadece bugünü değil, geleceğimizi de düşünerek projeler geliştiriyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında Ataşehir Kavşağı, hem mahallemizin hem de tüm Çiğli’nin cazibe noktalarından biri haline gelecek. İlçemizi daha yeşil, daha yaşanabilir bir yer haline getirme hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Trafiğe nefes aldıracak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik akışını rahatlatmak ve ulaşımda yaşanan...
İzmir trafiğini rahatlatacak projede yeni aşama
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de Uzundere Kavşağı ile Adnan Menderes Havalimanı...
Başkan Dutlulu’dan Manisa Trafiğini Rahatlatacak İki Dev...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımını rahatlatacak iki önemli kavşak projesini hayata...
Yerel Haberleri
TümüAvrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...
Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması
19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
Başkan Mutlu’dan Gaziler Günü’ne özel buluşma: Her zaman...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...
Bornova’da iki yeni “Kent Bostanı” daha açıldı
Bornova Belediyesi, Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde toplam 11 bin metrekarelik iki...
Kınık’a 135 kilometrelik içme suyu şebekesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta içme suyunun önemli bölümünün...
Çeşme Belediyesinden minik öğrencilere ''Okula Hoş...
Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ilkokula ilk...
Karşıyaka’da nesiller arası buluşma
‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla sürdüren Karşıyaka...