BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Çocuklar sordu, Başkan Sandal yanıtladı

Çocuklar sordu, Başkan Sandal yanıtladı

‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonu doğrultusunda örnek projeleriyle fark yaratan Bayraklı Belediyesinde Çocuk Meclisi 9’uncu kez toplandı. Meclis Salonunda bir araya gelen çocuklar, Başkan Serdar Sandal’a kentle ilgili talep ve önerilerini ileterek akıllarındaki soruları yöneltti. Başkan Sandal, “Sizden gelen fikirler Bayraklı’ya ışık olacak. Bu kentin temellerini sizinle birlikte atacağız ve yeni bir kenti birlikte inşa edeceğiz" dedi.

0Yorumlar
Çocuklar sordu, Başkan Sandal yanıtladı
Bayraklı Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile buluştu. 8 oturum boyunca birlikte hareket etme, tanışma, grup oyunları, demokratik karar alma süreçleri, ilçenin ihtiyaçlarının belirlenmesi, komisyonların ve üyelerinin seçilmesi gibi konularda fikir alışverişinde bulunan çocuklar son oturumda ise Bayraklı ile ilgili hayal ettikleri projeleri Başkan Sandal ile paylaştı. Çocukları tek tek dinleyerek talep ve önerilerini, projelerini dinleyen Sandal, çocukların istekleri doğrultusunda parklarda, yollarda, yapılması gerekenlerle ilgili bürokratlarına talimatlar verdi.
 
FİKİRLERİNİZ BAYRAKLI’YA IŞIK OLACAK
Başkan Sandal, “Bayraklı ile ilgili hayalimiz var’ Bu kenti çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm bileşenlerle beraber yönetmek istiyoruz. Ortak karar alıp ihtiyaçları doğru belirlersek, doğru işlerle daha uygar, çağdaş ve modern bir Bayraklı’ya kavuşmuş oluruz. Nihai hedeflerimizden biri Bayraklı’yı ‘Dünya Çocuk Ve Gençlik Kenti’ yapmak. Bu proje ile birlikte Bayraklı’yı dünyaya tanıtacağız. Dünyanın farklı ülkelerindeki çocukları Bayraklı’ya davet edeceğiz. Burada festivaller, aktiviteler, sanat, kültür, bilim olimpiyatları düzenleyeceğiz ve kentimizi hayallerinizle birlikte dünyaya tanıtacağız. Sizden gelen fikirler Bayraklı’ya ışık olacak. Yollarda, parklarda, sosyal alanlarda, yeşil alanlarda ne olması gerektiğine sizler karar vereceksiniz. Bize projelerinizi getirin, siz hayal edin biz mümkün olanları hayata geçirelim” dedi. 
 
ÇOCUKLAR ÖNERİLERİNİ İLETTİ
Çocuk Meclisi üyesi çocuklar ise genel olarak parklar, geri dönüşüm, çevre ve doğaya duyarlı çalışmalar, bilim ve sanat etkinlikleri, sosyal yardımlar ile etüt merkezleri gibi konularda taleplerini iletti. Çocuklar, “Parklara kedi ve köpek evleri, mama ve su kapları yerleştirilmeli, geri dönüşüm kutuları yaygınlaştırılmalı, park olmayan yerlere park yapılmalı, eskiyen oyun grupları yenilenmeli, eğlenceli aktiviteler yapılmalı gibi taleplerde bulundu.
 
 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...

11 saat önce

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

13 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

14 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

14 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

14 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

15 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

15 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

15 saat önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

16 saat önce

ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...

16 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...

16 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...

16 saat önce