Depremzede gençler Buca’da moral depoladı
Buca Belediyesi, depremden etkilenen Adıyamanlı gençleri İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde ağırladı. Buca’nın tarihi sokaklarını, farklı lezzetlerini keşfetme imkânı bulan gençler, birbirinden renkli etkinliklere katıldı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Buca Belediyesi’nin kapıları sizlere her zaman sonuna kadar açık” dedi.
Buca Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve Habitat Derneği iş birliği ile Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde depremzede gençler için yaz kampı gerçekleştirildi. Adıyamanlı 18-24 yaş arası gençlerin katıldığı kamp keyifli aktivitelerle geçti. Buca’nın tarihi sokaklarını gezen, farklı lezzetlerini keşfeden gençler, kamp süresince toplumsal cinsiyet atölyesi, kil atölyesi, atıktan sanat atölyesi gibi çeşitli eğitimlere katıldı. Kamp kapsamında Türkiye’de yetkinlikler alanında önemli çalışmalarda bulunan YETGEN kurucusu Prof. Erhan Erkut’un katılımıyla “21.Yüzyıl Yetkinlikleri” başlıklı seminer düzenlendi.

PSİKOLOJİK VE AKADEMİK DESTEK
Depremden etkilenen gençlere psikolojik ve akademik destek sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğin oldukça verimli geçtiğini belirten Başkan Erhan Kılıç, gençleri Buca’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
GENÇLER BUCA’YI ÇOK BEĞENDİ
Kaynaklar bölgesinin eşsiz doğasında gerçekleştirilen yaz kampına katılan gençlerden 18 yaşındaki Ayşe Kara, Buca’yı çok beğendiğini, özellikle tarihi sokaklarından çok etkilendiğini ifade etti. Kara, “Bu kamp benim için oldukça verimli geçti. Eğitim hayatıma, mesleki tercihlerime yönelik kafamda yer alan soruların cevabını buldum. Buradaki herkese çok teşekkür ederim. Doğası ve insanlarıyla Buca çok güzel” diye konuştu. 19 yaşındaki katılımcı İrem Yakşan ise dolu dolu geçen güzel bir hafta yaşadıklarını belirterek, “İyi ki bu kampa gelmişim. Kişisel gelişimime büyük katkı sağladı. Hocalarımız çok ilgilendi bizlerle. Buca Belediyesi’ne çok teşekkür ederim bizleri böyle güzel ağırladığı için” dedi.

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR
Habitat Dernek Kapasite Geliştirme ve Gönüllü Yönetimi Departman Yöneticisi Ersin Kopuz da kampın gerçekleşmesine destek veren Buca ve Seyhan belediyelerine teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta yaz sporla güzelleşiyor
Konak Belediyesi’nin ücretsiz Yaz Spor Okulları, çocuklar ve kadınlara spor dolu bir yaz sunuyor....
Filenin Sultanları VNL'de Tayland'ı devirdi!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) üçüncü etap son maçında...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
