Güzelbahçe’de Kız Öğrenci Yurdu Projesi Başlıyor
Güzelbahçe Belediyesi, üniversiteli öğrencilerin barınma sorununu çözmek ve eğitim sürecine destek olmak amacıyla Güzelbahçe Belediyesi Havva Yunusoğlu Kız Öğrenci Yurdu projesine başlıyor.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, seçim vaatlerinden biri olan Kız öğrenci yurdu projesinin çalışmalarına başlıyor. Güzelbahçe’de ve İzmir’de birçok projeye imza atan Yunusoğlu İnşaat firması, Kız öğrenci yurdu projesinin tüm yapım aşamasını üstlendi.
134 kapasiteli yurt, kız öğrenciler için yapılacak. Toplam inşaat alanı 6 bin m² olan bu yurtta; 46 adet 2 kişilik Oda, 14 adet 3 kişilik Oda olmak üzere toplamda 134 öğrenci kapasiteli bir yurt yapılacak. Ayrıca 1 adet kütüphane ve 1 adet bilgisayar salonu ile kültür ve sanat donatılarıyla Güzelbahçe’ye yakışacak bir yurt inşa edilecek.
‘2025 büyük ve önemli projelerin yılı olacak’
Seçildiği güden itibaren tüm projelerini hızlı biçimde tek tek gerçekleştiren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, birinci yılını tamamlarken seçim vaatlerinin hepsini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Günay sözlerine şöyle devam etti; “Önemli bir projeye daha başlatmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gurur diyorum çünkü ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ve çağdaş bir toplum oluşturacak nesillerin yetişmesi için eğitimin yanında çocuklarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak en önemli gururumuz olmalı. Mutluyuz çünkü seçim vaatlerimizden biri olan Kız Öğrenci Yurdu projemizi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Güzelbahçe her gün gelişen ve büyüyen bir ilçe konumunda. Şu anda ilçemizde bir üniversite inşaatı devam ediyor. Bittiğinde binlerce öğrencinin barınma ihtiyacı oluşacak. Biz de Güzelbahçe Belediyesi olarak bu ihtiyacı bir nebze de olsa karşılayıp çocuklarımızın barınma sorununu çözmek istiyoruz. “ diye konuştu.
‘Hayırsever eliyle yurdu yapacağız’
Belediyenin kasasından harcama yapılmadan yurt projesini tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Günay, “Bu projeyi Güzelbahçe’de ve İzmir’de birçok projeye imza atmış, toplumun güvenini almış sektörde önemli çalışmalarda isminden söz ettiren Yunusoğlu İnşaat’ın destekleriyle yapacağız. Yunusoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yunus Yunusoğlu’nun bu projeye verdiği destek bizler için çok büyük bir değer arz ediyor. Bir araya gelip projemizden kendilerine bahsettik. Kendileri çok beğendi ve destekleyeceklerini söylediler. Güzelbahçe için büyük bir değer olacağını ve bu değere kendilerinin tüm sorumluluğunu alacaklarını söylediler. Protokolle bu süreci tamamladık. Çok kısa bir sürede de projeye başlayacaklar. Kısmet olursa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i davet edip temel atma törenini yapmayı düşünüyoruz” dedi.
“Sürecin paydaşı olmak bizim için mutluluk verici’
Projenin tüm inşaat sürecini üstlenen Yunusoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu, “Böyle önemli bir projede yer almak bizim için çok kıymetli. Geleceğin genç nesillerinin barınmalarını sağlayacak projede imzamızın olması gurur verici. Rahmetli annemin ismini bu kız yurdunda yaşatmak manevi olarak ailemiz açısından büyük bir değer. Güzelbahçe belediye başkanımız Sayın Mustafa Günay bu projeyi bize sunduğunda çok heyecanlandık. Katkı koymak bizler açısından çok değerli olacak. Güzelbahçe Belediyemizle ilerleyen süreçlerde de başka yeni projelere imza atacağız. Şimdiden yurdun Güzelbahçe’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokole imzalar atıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Belediyesi’nin kız öğrenci yurdu yeni döneme hazır
Özel Karşıyaka Belediyesi Mustafa Kemal Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, gerçekleştirilen...
28 öğrenci hastanelik olmuştu… İstiklal Kadın...
Gazi Ayşe Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan skandalın ardından İstiklal Kadın Hareketi’nde...
KYK'de yemek sonrası 28 öğrenci hastanelik oldu!
İzmir'in Buca ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda kalan 28 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle...
Yerel Haberleri
TümüBostanlı Cemal Bülbül Sokak’ta dönüşüm sürüyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Bostanlı Mahallesi’nin işlek bölgelerinden Cemal...
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği renkli etkinliklerle...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...
Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda...
39. Ahilik Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenen etkinliklerde Çiğli Belediyesi’nin istihdam...
Bayraklı’da Asfalt Seferberliği Sürüyor: 25 Noktada...
Bayraklı Belediyesi’nin yol bakım, onarım ve yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Buca’da üniversitelilere tam destek
Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinde öğrencilere sunduğu ücretsiz...
İEF'in bilançosu belli oldu: 9 günde 560 bin kişi!
Bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ...
Konak Belediyesi’nin Kış Spor Okullarında kayıt heyecanı...
Konak Belediyesi’nin her yaştan vatandaşı sporla buluşturan Spor Okullarında yeni dönem...
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği Renkli Etkinliklerle...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...
İzmir’den dünyaya yeni kapılar açılıyor
Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti misafir eden İzmir Büyükşehir...
Bornova Belediyesi’nden sosyal belediyecilikte çığır açan...
Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de hayata geçirdiği 20 dönümlük Dayanışma Tarlası’nda hasat...
Okul trafiği İZUM’un yakın takibinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla artan trafik...
İzmirim Kart’ta yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin toplu ulaşımda...