BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel “İklimin Senin Elinde” öykü yarışmasında ödüller sahipler...

“İklimin Senin Elinde” öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğine dikkat çekmek için öğretmenlere yönelik düzenlediği  “İklimin Senin Elinde” adlı öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Dereceye giren öyküler kitap haline getirildi. 

0Yorumlar
“İklimin Senin Elinde” öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim krizine dikkat çekmek, çevrenin ve doğal zenginliklerin korunmasının önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen “İklimin Senin Elinde” isimli öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İZELMAN işbirliği ile öğretmenlerin katılımına açık yarışmada iki kategoride ilk üçe girenlere ödülleri Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle verildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, İZELMAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Şükran Nurlu, ödül kazanan öğretmenler, jüri üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.



Türkiye’ye örnek

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, iklim krizinin önlenmesinde yerel ölçekli çözümlerin önemine değinerek, “Yerel ölçekli çözüm konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi gerçekten Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, elektrikli otobüsler ve araçlar, atıktan enerji üreten tesislerimiz, çatılara kurduğumuz güneş enerji panellerinin yanı sıra pek çok çalışma yürütürek İzmir’de iklim krizinin etkilerini azaltmaya çalışıyoruz” dedi.




“İklim bizim elimizde”

Yarışmanın jüri üyesi ve İZELMAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı ise  “İzmir doğru yönetilen bir kent. Bu yönetimin en önemli bileşenlerinden birisi de çevreye, doğaya karşı son derece duyarlı olması, vizyon projeleriyle, ortaya koyduğu stratejilerle bunu yaşama geçiren bir başkana sahip olması” dedi. Akyarlı, geleceğin kentlerini yönetecek gençlere çevre duyarlılığını aktarmada öğretmenlerin önemine değindi.

İlk kategorinin  “Çevre Bilinci” konusunda birincisi Nurcan Erol İşeri, ikincisi Nuriye Sinem Yılmaz, üçüncüsü Ebru Yetim oldu. “Enerji Verimliliği” konusunda ise birinci Esma Ayça, ikinci Ayşenur Yavuz, üçüncü ise Sevda Yıldırım seçildi. “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Kullanımı” konusunun birincisi Esma Ayça, ikincisi Ayşenur Yavuz, “İklim Değişikliği” konusunun birincisi Zeynep Alak, ikincisi Seyhan Yolcu Acar,  üçüncüsü ise Özge Bayrakdar oldu. İkinci kategoride  “Çevre Bilinci” konusunda birinci Seçkin Murtaza, “İklim Değişikliği” konusunda birinci Özcan Evrensel, ikinci Demet İpek, üçüncü Mehmetcan Şahin seçildi. Öğretmenler ödüllerini aldıktan sonra kitaplaştırılarak ciltlenen öykü kitaplarını imzaladı.

74 katılımcı başvuru yaptı

İki kategoride düzenlenen yarışmanın ilk kategorisinde İzmir genelindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapan okul öncesi-anasınıfı ve ilkokul sınıf öğretmenleri, ikinci kategoride ise ortaokul Türkçe ve Fen bilgisi öğretmenleri olmak üzere 74 katılımcı başvuru yaptı. Katılımcılar, çevrimiçi “Ekolojik Okur-Yazarlık” eğitimleri alarak teorik ve pratik eğitimlerini tamamladı. Katılımcılar eğitim sürecinin ardından öyküler jüri tarafından puanlanarak dereceye giren öyküler belirlendi. Yarışma kapsamında birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere ise e-kitap okuyucu hediye edildi.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

11 dakika önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

1 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

2 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

2 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

2 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

21 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

22 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce